Ptasior
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 028
U mnie najpierw był wyznaczony termin posiedzenia a potem pomiary. Przed wyznaczeniem terminu był kurator.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Łamaga napisał:Witam, u nas na chwilę obecną wygląda to tak:
wniosek Skarbka wpłynął do Sądu 12maja,
16maja złożyłam prośbę do Sądu o pilne rozpatrzenie wniosku (ze wzgl.na mój stan zdrowia),
dziś tj.22maja o 8h rano była Pani Kurator na wywiadzie,
i powiedziała że prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będzie rozpatrywany wniosek ...WOKANDA!!!![]()
ciesze się straszliwie (jakbym mogła to skakałabym do góry!!!)
a jak dostanie SDE to chyba wycofam wszystko co złego pomyślałam i..napisałam?
Ptasior napisał:jankooo8 nie dołuj dziewczyny. Bądź optymista tak jak ona. Widzisz, że ona go potrzebuje i pragnie aby dostał ten DE.
Wiem.PAMIETAJ NAJLEPIEJ MIEC CZARNE MYSLI LEPIEJ TAK NIZ NA ODWROT.
zang napisał:Czy to oznacza ze wyrok zostal odroczony??
11 miesięcy, ale liczę na to, że niedługo ustawa się zmieni i będę mógł na pisać o warunkowe.Ptasior!! duzo ci zostalo jeszcze do odsiedzenia z obroza???
zang napisał:aha czyli chodzi o to ze nie bylo sensu odraczac skoro i tak mnie nie wezma bo nie ma miejsca w zakladach dobrze rozumie??.
jak jest takie przepelnienie to pewnie nie beda robic problemow z przyznaniem dozorow.
zang napisał:aha czyli mnie moga wziazc w takim razie w kazdej chwili do zakladu???
Ptasior napisał:No chyba tak. Mogłes napisać o wstrzymanie wykonania kary do momentu rozpatrzenia wniosku o DE. A Ty z Tarnobrzega?
Art. 9 § 4 kkw Złożenie wniosku o wydanie postanowienia w postępowaniu wykonawczym nie wstrzymuje wykonania orzeczenia, którego wniosek dotyczy, chyba że sąd, w szczególnie uzasadnionych wypadkach, postanowi inaczej. Postanowienie w przedmiocie wstrzymania wykonania orzeczenia nie wymaga uzasadnienia.Tylko żebys zdążył.tak z tbg kurde to dziwne bo mi adwokat to pisal wniosek o sde to napisal o odroczenie a nie napisal o wstrzymanie musze sie do niego w takim razie wybrac
Ptasior napisał:No a co to jest:Zeskanować Ci moje postanowienia???
- Przepis prawny:
Art. 9 § 4 kkw Złożenie wniosku o wydanie postanowienia w postępowaniu wykonawczym nie wstrzymuje wykonania orzeczenia, którego wniosek dotyczy, chyba że sąd, w szczególnie uzasadnionych wypadkach, postanowi inaczej. Postanowienie w przedmiocie wstrzymania wykonania orzeczenia nie wymaga uzasadnienia.