System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska)

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja pisałem tak: w związku ze złozonym wnioskiem o warunkowe zawieszenie wykonania kary pozbawienia wolności zwracam się z prośbą o wstrzymanie wykonania kary pozbawienia wolności do momentu rozpatrzenia wniosku. Wstrzymano. Mam skan tylko nie wiem jak dodać. Drugie takie samo pismo w związku ze złożonym wnioskiem o sde. Pozytywnie. Pierwsze postanowienie: Tarnobrzeg, drugie: Sandomierz.

Paula nie ma żadnych określonych przestępstw aby dostać SDE lecz nie dotyczy to recydywy a tylko wyroków od 3-mcy do 12-mcy i to wszystko na temat.

w takim razie napisze ten wniosek zobaczymy moze cos to da i go zloze jeszcze przed otrzymaniem wezwania do zakladu kosztuje cos zlozenie takeigo wniosku??
Nie.
Paula nie ma żadnych określonych przestępstw aby dostać SDE lecz nie dotyczy to recydywy a tylko wyroków od 3-mcy do 12-mcy i to wszystko na temat.
A gdzie pisze, że od 3 m-cy i że nie dotyczy recydywy?
Siemano Ptasior odczytałeś mojego posta na priv ?
Tak.

Poniżej załącznik dla Pana guest_user i dla wszystkich zainteresowanych.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
wyskoczyłem 3 tyg temu z zk w Strzelinie.opaski są jest ciężko by je dostać musisz mieć tel stacjonarny itp.ale sa działają i niektórzy wyskakują na te opaski

Ptasior napisał:
11 miesięcy, ale liczę na to, że niedługo ustawa się zmieni i będę mógł na pisać o warunkowe.

ale to i tak po polowie bys mogl napisac....to jeszcze troche ci zostalo...a ja w lipcu polowa i niewiem co sie dzieje z ta ustawa niby wrocila spowrotem do sejmu czy cos...a ty wiesz cos???:what::

Teraz z sejmu do prezydenta (podpis)i ustawa wejdzie w zycie, to już kwestia kilku dni.

Jacpot napisał:

Recydywa moze dostac SDE, nie moze tylko multirecydywa (wielokrotna recydywa).

Nowak napisał:
wyskoczyłem 3 tyg temu z zk w Strzelinie.opaski są jest ciężko by je dostać musisz mieć tel stacjonarny itp.ale sa działają i niektórzy wyskakują na te opaski

Bzdury. nie trzeba miec telefonu stacjonarnego. Jak maja jakas sprawe to dzwonia na to urzadzenie, albo na komorke jak podales im numer telefonu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Bzdury. nie trzeba miec telefonu stacjonarnego. Jak maja jakas sprawe to dzwonia na to urzadzenie, albo na komorke jak podales im numer telefonu.[/QUOTE]

Bzdura jest to co piszesz na tym forum...w niektorych przypadkach jak niema zasiegu u kogos w domu to to urzadzenie jest podlaczane do tel stacjonarnego.tak mi powiedziala babka gdy mi zakladala obroze....

Ostatnia edycja:
Co ty gadasz? Przecież stacjonarne urządzenie monitorujące to nic innego jak telefon komórkowy i każde takie urządzenie ma swój numer. Jak do linii stacjonarnej? Obejrzyj sobie to urządzenie i powiedz którędy?

nie wszystkie urzadzenia sa takie same....akurat my mame te uzywane z anglii ale sa jeszcze innego typu ze jest mozliwosc niewiem jak ale jest mozliwosc podlaczenia pod tel. stacjonarny....:rolleyes:

Czyli jak ktoś nie ma stacjonarki to co? Pucha? A np. telefon stacjonarny w u operatora GSM gdzie z nim możesz jechać czy iść wszędzie to co?

Ptasior napisał:
Czyli jak ktoś nie ma stacjonarki to co? Pucha? A np. telefon stacjonarny w u operatora GSM gdzie z nim możesz jechać czy iść wszędzie to co?

to o tel stacjonarnym jeżeli chodzi o dolny śląsk to wiem że musisz mieć bo na peronce była wywieszka o tym że jednym z obowiązków do spełnienia jest tel stacjonarny...w domu i tak zakładają punkty których w ustalonych godzinach nie możesz przekroczyć...

Witam chciałabym zapytać jak wygląda taki pomiar siły sygnału. Przychodzą i co robią?? Bo czekam aż się ze mną skontaktuje firma, która to zakłada i zastanawiam się jak to będzie wyglądać.

Witam.Ja tez wlasnie czekam az do mnie zadzwonia z tej firmy,poki co ni widu ni slychu nikogo:( Tylko ze u nas to sie chyba przedluzy,poniewaz tydzien temu mojego przewiezli do innego ZK.A tak poza tym mam pytanko poniewaz kilka dni temu mojego G przemeldowalam do siebie i moje pytanie wiaze sie z tym czy po przewiezieniu z Zk do innego Zk w zwiazku z przemeldowaniem go do mnie przewioza go z powrotem do mojego miasta i czy wniosek znowu bedzie krazyl za nim z sadu do sadu?

karina1979 napisał:
Witam.Ja tez wlasnie czekam az do mnie zadzwonia z tej firmy,poki co ni widu ni slychu nikogo:( Tylko ze u nas to sie chyba przedluzy,poniewaz tydzien temu mojego przewiezli do innego ZK.A tak poza tym mam pytanko poniewaz kilka dni temu mojego G przemeldowalam do siebie i moje pytanie wiaze sie z tym czy po przewiezieniu z Zk do innego Zk w zwiazku z przemeldowaniem go do mnie przewioza go z powrotem do mojego miasta i czy wniosek znowu bedzie krazyl za nim z sadu do sadu?

To proponuje złożyć wniosek do okręgowego sądu pod który należy teraz zakład karny

Zostal zlozony.Boimy sie tylko ze utoniemy w tej calej administracji poniewaz moj G zglosil sie sam u mnie w miescie a on poki co mial inne miejsce stalego pobytu i teraz tak jego adwokat zadzwonil do sadu i powiedzial ze taki i taki obecnie przebywa tu i tu i papiery znow poszly tam gdzie on teraz jest.Ja go teraz przemeldowalam i jak rozmawialam z kierownikiem oddzialu penitencjarnego powiedzial mi ze skoro go przemeldowalam zostanie przetransportowany do mojego miasta i znowu ten wniosek bedzie tak krazyl?Co robic?Podpowiedzcie...

to o tel stacjonarnym jeżeli chodzi o dolny śląsk to wiem że musisz mieć bo na peronce była wywieszka o tym że jednym z obowiązków do spełnienia jest tel stacjonarny...
Czy na Dolnym Śląsku obowiązuje inna ustawa o sde? Chłopie nie trzeba mieć telefonu stacjonarnego. Ja odbywam karę w tym systemie i setki innych osób i nikt nie ma telefonu stacjonarnego.
Witam chciałabym zapytać jak wygląda taki pomiar siły sygnału. Przychodzą i co robią?? Bo czekam aż się ze mną skontaktuje firma, która to zakłada i zastanawiam się jak to będzie wyglądać.
Przychodzi koleś z urządzeniami ze wszystkich sieci komórkowych i pyta gdzie ma postawic. Sprawdza które ma najlepszy sygnał. Później dał mi to co się nosi na nodze/ręce i kazał zrobić rundkę po całym domu. Tyle.

_Anonymous_ napisał:

Witam, zaniepokoiło mnie to określenie multirecydywa.. ponieważ mój Skarb miał bujną przeszłośc t.j. dużo siedział, za różne różności (szczerze mówiąc niedopytywałam się o szczegóły, bo dla mnie liczy się jaki jest TU i TERAZ) On ma 35lat i od kilku lat funkconuje raczej prawidłowo (jeśli chodzi o normy społeczne) a od ponad roku jesteśmy razem i jest świetnym partnerem,czyli opiekuńczy, pracowity itd. Odwieszono mu wyrok po iX latach bo nie zgłosił miejsca pobytu. tu przyznaje że to jego wina bo nie dopełnił jakiegoś obowiązku, ale jeśli się stara,o obroże to powinni uwzględnic też jego starania i powrót do normalnego życia w społeczeństwie i nie karac za jego stare odsiedziane grzechy. mam nadzieje że to multi.. w jego przypadku nie będzie liczone..? prawda?

Łamaga napisał:
_Anonymous_ napisał:

Witam, zaniepokoiło mnie to określenie multirecydywa.. ponieważ mój Skarb miał bujną przeszłośc t.j. dużo siedział, za różne różności (szczerze mówiąc niedopytywałam się o szczegóły, bo dla mnie liczy się jaki jest TU i TERAZ) On ma 35lat i od kilku lat funkconuje raczej prawidłowo (jeśli chodzi o normy społeczne) a od ponad roku jesteśmy razem i jest świetnym partnerem,czyli opiekuńczy, pracowity itd. Odwieszono mu wyrok po iX latach bo nie zgłosił miejsca pobytu. tu przyznaje że to jego wina bo nie dopełnił jakiegoś obowiązku, ale jeśli się stara,o obroże to powinni uwzględnic też jego starania i powrót do normalnego życia w społeczeństwie i nie karac za jego stare odsiedziane grzechy. mam nadzieje że to multi.. w jego przypadku nie będzie liczone..? prawda?

A skąd ktoś ma wiedzieć czy on jest multi czy nie skoro nie wiemy co miał wcześniej? Nie można ci odpowiedzieć na to pytanie nie znając jego bujnej przeszłości,a to czy jest dla ciebie dobry i opiekuńczy dla sadu nie jest powodem żeby dać mu szanse,sądy wszystko biorą pod uwage

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót