System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska)

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

agajacek

Użytkownik
Odpowiedzi
123
Ostatnią edycję dokonał moderator:
z tego co sie orientuję to weszły w życie z dniem dzisiejszym, narazie w Warszawie obecnie tylko 500 osób skorzystało z tego systemu, sa to osoby ktore mają niskie wyroki, za drobne wybryki, np za jazde po pijanemu, za alimenty itp

tak sie zastanawiam bo mój ma niski wyrok 10 miesięcy gdzie by tu zadzwonic aby dowiedzieć sie czy to juz funkcjonuje we Wrocławiu

ciekawa jestem jak mozna sie postarac o taka branzoletke na noge lub reke?

przeczytałam i wiem tylko tyle że nas to juz nie obejmie , bo okreg wrocławski takie opaski wprowadzi w 2012 roku a mój J ma wyrok 10 miesięcy

Opaskla magnetyczna ..

Witam ,
Jestem ciekawa czy wyszedł już ktoś z Zk z tą opaska ?
Macie może jakieś informacje ?:)
Pozdrawiam

RE: Opaskla magnetyczna ..

no kilka dni temu podawali w radiu, że jakiś tam wyszedł. Opaska jest umieszczana na lewej nodze tuż nad kostką. No i oczywiście tylko tym z małymi wyrokami przysługuje.

Wczoraj w DDTVN mówili o niej.
Dlatego ciekawa bylam czy ktoś wyszedł z nią .

Mówili, że wyszedł mężczyzna który miał 4 miesiące wyroku, zostało mu 1,2 miesiąca i miał papiery, że jego stan zdrowia jest bardzo zły więc dostał opaskę. Musi codziennie między 19 a 6 przebywać w domu.
Ponoć też, ale tutaj nie jestem pewna tej informacji, opaski na razie są tylko możliwe w okręgu Warszawskim

To zostało mu strasznie dużo, bezsensu patrząc na całą wysokość kary to musiał popełnić straszne przestępstwo, że teraz obdarowali go takim drogim sprzętem:cool: moze zaczną je dawac wszystkim co wyjdą na warunkowe?

a orientujecie sie moze z jakiego zk była ta osoba?

zombie198222 napisał:
Mówili, że wyszedł mężczyzna który miał 4 miesiące wyroku, zostało mu 1,2 miesiąca i miał papiery, że jego stan zdrowia jest bardzo zły więc dostał opaskę. Musi codziennie między 19 a 6 przebywać w domu.
Ponoć też, ale tutaj nie jestem pewna tej informacji, opaski na razie są tylko możliwe w okręgu Warszawskim

Właśnie też słyszałam że na razie ma mieć okręg Warszawski .
Wczoraj w tv mówili że ten cały " areszt domowy" czyli przebywanie w określonych h w domu jest raz w tyg .

Trochę pośpieszyłam się z zakładaniem wątku ..

http://forumprawne.org/wieziennictwo/72371-elektroniczna-opaska.html

Moniak
przepraszam :roza:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mowili cos w wiadomosciach ze ponoc ten ktory bedzie nosił taka opaske poniesie koszt w wysokosci 2 zł dziennie za to ze ma to ustrojstwo na nodze i nadajnik w domu...

Ja zaś czytałam, że będą mogli to nosić Ci co mają wyrok do 12 miesiecy, a nie 6...
Ja bym mogła płacić nawet stówkę miesięczne żeby Łobuz był w domu... Ehh ale to narazie tylko w Warszawie :(

tylko ciekawe po jakim czasie bedzie mozna sie starac o nia bo kazdy mowi inaczej

z tego co mowili nie mozna sie o nia starc tylko beda ja dostawali ci ktorzy maja krotkie wyroki za "lekkie" przestepstwa, tak sobie rozkminiam ze z jednej strony to dobrze bo nie bedzie przełpełnienia w celach no a pozatym troche smieszne zeby isc na 6 miesiecy do pierdla za jazde po pijaku rowerem albo niezapłacone mandaty itp.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót