SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO - warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku Jonasz1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ja dostalem za kradiez 4 miesiace i chcialby warunkowo wyjsc po 2 jak to zrobic

Napisać wniosek do sądu o udzielenie warunkowego zwolnienia. Innej drogi nie ma.

Najpierw dowiedz się czy takie zwolnienie warunkowe ci przysługuje, ja aktualnie odbywam kare w SDE, za nie odpracowanie prac społecznych i mi takie zwolnienie nie przysługuje

witam . mam pytanie jezeli byl juz kurator na wywiad o SDE i 3-go maja przyjsc na te pomiary to potem ile bedzie sie to ciagneło długo jezeli bedzie zasieg to ile trzeba jeszcze czekac na decyzje sądu juz czekamy 3-rzy tygodnie dlugo jeszcze??? widze ze wypowiadaja sie osoby ktore juz odbywaja taka kare moze ktos mi troche powie cos o tym ??

Ostatnia edycja:
martek2003 napisał:
witam . mam pytanie jezeli byl juz kurator na wywiad o SDE i 3-go maja przyjsc na te pomiary to potem ile bedzie sie to ciagneło długo jezeli bedzie zasieg to ile trzeba jeszcze czekac na decyzje sądu juz czekamy 3-rzy tygodnie dlugo jeszcze??? widze ze wypowiadaja sie osoby ktore juz odbywaja taka kare moze ktos mi troche powie cos o tym ??

prosze o odpowiedz

Nikt nie wie ile w sądzie, w którym starasz się o DE (ani nawet, który to sąd) trwa skierowanie sprawy do rozpoznania od dnia pomiarów. Sugeruję zadzwonić do sądu i zwyczajnie zapytać.

sugeruje ze dziekuje za rade ;-(

Ostatnia edycja:
a mozna korzystac dwa razy z SDE czy tylko raz

W tej samej sprawie tylko raz. Po uchyleniu DE nie można otrzymać w tej samej sprawie DE jeszcze raz, ale jeśli skazany skończył odbywać karę, a za rok ma kolejną, to przeszkód nie ma, oczywiście po spełnieniu przesłanek ustawowych do zastosowania tej formy odbywania kary.

ale jezeli o dbyje kare 5 miesiecy a ma jeszcze w zawieszeniu 3 miesiace i jezeli w ciagu odbywania tej pierwszej kary mu odwiesza ta droga dodam ze to kara za ten sam czyn za niealimentacyjnosc czy bedzie musial wruci do zk ??? albo jezeli skanczy odbywac ta pierwsza i np. po miesiacu odwiesza mu ta druga czy moze odrazu starac sie o dozur drogi raz pytam bo nie wiem czy przygotowac sie na ten sam bul wole wiedziec wczesniej

Przecież dostałaś odpowiedź w poprzednim poście. Poza tym to temat dotyczący warunkowego zwolnienia w SDE ... po co go zaśmiecacie?

to9 nie jest odpowiedz na pytanie tagrze dziekuje i prosze nie udzielac swojego zdania jezeli to nie odpowiedz zajmij sie czyms ciekawszym ok

Nie masz co się irytować, mnow8 słusznie zwraca uwagę. Zadaj pytanie we właściwym wątku, jeśli nadal masz niejasność w sprawie, to Ci odpowiem.

Ostatnia edycja:
Potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
termin wokandy 9 maja o przyznanie SDE
kurator na wywiad i pomiary juz były. Ale okazało sie ze Kurator ma przyjsc jeszcze raz na wywiad czemu tak?

zadała bym alejak sie tu nie moge polapac a wam jest tak bardzo cierzko odpowiedziec i sie nie irytuje tylko ciekawe czy jak bys byl na moim miejscu czy bys sie nie denerwowal ale nie tych co nie spotkalo w zyciu nieszczescie tonie wiedza co to znaczy taka jest prawda

dziekujemy panie mnow8 i dowidzenia

Witam moj chlopak tez jest na dozorze i wlasnie mija mu 5miech i chce stanac na wokande

Moja sytuacja wygląda tak: 5.04 dostałem opaskę na 3 miesiące, około 11.05 odbyłem połowę kary i wysłałem podanie o warunkowe, dziś rozmawiałem z kuratorem i okazało się, że sprawa odbędzie się do 2 tygodni i jest to taka pierwsza sprawa w Warszawie(co jest dość dziwne) i prawdopodobnie, jeżeli sąd przychyli się do decyzji, dostanę kuratora na dwa lata. Natomiast, jeżeli nie wysłałbym tego podania i "odsiedział" całą karę (do 11.07), kuratora bym nie dostał. Mam więc takie pytanie - Czy faktycznie mogę dostać kuratora na dwa lata, jak to wyglądało w Waszym przypadku??

Powrót