SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO - warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku Jonasz1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ok chodzi o maila już usuwam przepraszam

maniek1237410 napisał:
Witam serdecznie jest tu ktoś taki z woj,Dolnośląskiego chodzi mi dokładnie o sąd w Świdnicy a mianowicie jaki jest okres oczekiwania od wysłania wniosku o wcześniejsze zwolnienie z doz.elektr.:tuptup::tuptup::tuptup: POZDRAWIAM SERDECZNIE
:what:

Wystarczy zadzwonić do sądu i dowiesz ile orientacyjnie się czeka.

Finister dzięki za podpowiedź:winko:

witam już dowiedziałem się telefonicznie sprawa 10 marca wyrok kończy mi się 22 maja więc zobaczę czy uda się wcześniej to ściągnąć pozdrawiam :)

witam chcialem zapytac 26lutego mam polowe kary . ile wczesniej moge juz wyslac prosbe o warunkowe zwolnienie?. nie chce by wyszlo tak ze mi odrzuca i dopiero za 3 miesiace bede mogl pisac.

a powiedz mi jeszcze jakie koszta tej prosby . te smieszne znaczki cos kosztuja?

Dzieki

ps:

dla ciebie smieszne 45 zl dla mnie to duzo.

Nie widzę powodów, dla których podatnicy mieliby płacić za postępowanie o udzielenie Ci warunkowego zwolnienia. Dla Ciebie to śmieszne znaczki, a dla podatnika wydatek.

witam. mam takie pytanie. zakładając ze ktoś dostanie 1 rok pozbawienia wolnośći zlozy wiosek o SDE sad go uwzgledni to kiedy mozna sie starac o warunkowe przedterminowe zwolnienie, dodam ze osoba odsiedziala w AŚ 3 miesiące na sankcji, takze zostało w sumie 9 mies do zrealizowania w SDE.czyli mozemy sie starac po 3 mies odbywania kary w SDE (czyli 3 mies w areszcie + 3 mies w SDE)czy po połowie tych 9 miesiecy które zostały czyli po 4.5 mies ?;)

Jeżeli nie ma żadnych ograniczeń w nabywaniu uprawnień do wpz to 6 miesięcy od daty końca kary jest ten dzień, kiedy może zostać warunkowo zwolniony.

Witam, proszę o pomoc. Moj mąż dostał wyrok 8 miesięcy, odsiedział 3 w ZK , teraz na 5 mies. ma dozór elektr. Czy o warunkowe przedterminowe zwolnienie może się starać po połowie kary czyli po 4 mies (łącznie Zk i dozór) czy po połowie przebywania na dozorze ?

Po połowie kary, o ile nie był skazany w warunkach recydywy.

dziwna sprawa, połowa kary mija 6 marca a kurator dzisiaj powiedział że można pisać o warunkowe zwolnienie dopiero pod koniec kwietnia bo wtedy mija połowa kary przebywania na dozorze el. , ktoś może ma jakieś doświadczenia? ( nie był skazany na warunkach recydywy )

Ostatnia edycja:
Abstrahując od pytania- zwolnienie warunkowe z dozoru elektronicznego i dalsze posiadanie ,,bata'' w postaci kuratora przynajmniej na dwa lata to idiotyzm. Zdecydowanie lepiej odbyć karę w SDE do końca... tym bardziej jeśli jest to tylko parę miesięcy.

Istotna jest połowa kary a nie połowa kary odbytej w SDE...

Witam serdecznie potrzebuje pomocy a mianowicie kiedy napisać najlepiej pismo stosowne o przed terminowe zwolnienie z odbywania kary w systemie SDE MÓJ KONIEC KARY TO 16,03,2015r zostałem doprowadzony do aresztu 14,03,2014r udzielono mi SDE jestem w tej chwili w domu i kiedy najlepiej napisać stosowne pismo POZDRAWIAM I DZIĘKUJE ZA POMOC

Ostatnia edycja:
Powrót