R
radzio22
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 72
No nie to jakaś masakra
Wcześniej chyba mi się to skończy ta kara niż wyjdę warunkowo
Obłęd 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
radzio22 napisał:Wcześniej chyba mi się to skończy ta kara niż wyjdę warunkowoObłęd
![]()
forg napisał:No i? Nie podoba się brak warunkowego zwolnienia z SDE? Trzeba było odbywać karę za kratami. Nikt Cię przecież nie zmusił do złożenia wniosku o SDE.
radzio22 napisał:Heh, no tak ale prawo powinno być równe dla wszystkich...
radzio22 napisał:Mylisz pojęcia Forg
Ptasior napisał:Czyli niedługo będziemy chyba się starali o wpz z de. Ja po pewnych przemysleniach wnioskuję, że sądy moga niechętnie udzielać wpz. Przykładowo: odbywam karę w domu, pracuję, nie łamię regulaminu (chyba, że w losowych przypadkach), jestem grzeczny. Sąd ma powiedzmy pełną kontrolę nad skazanym więc po co ma ją tracić? :what:
A w kryminale 2600 i to też dużo.Bo 560zł za miesiąc to dużo!
No ale nie taka jak teraz. Jedni wychodzą z domu na 12 godzin przez cały tydzień a inni na 2. Pozostały czas jesteś "na widelcu". Pożyjemy, zobaczymy...A kontrola i tak i tak będzie, bo kurator musi coś robić.
Ziomek12 napisał:Bo 560zł za miesiąc to dużo!![]()
Jeśli projekt przejdzie w obecnej formie, to udzielanie wpz prz SDE będzie opierało się na zasadach określonych w kk. Długość tzw. okresu próby przy wpz reguluje art. 80 kk. - minium to 2 lata.radzio22 napisał:Też tak myślę, że będą może dawać tym co są grzecznia kurator z pewnością będzie miał jeszcze na oku przez 6-12 miesięcy...
Nie zgodził się.Nie wiem, czy wiesz, ale Senat wprowadził poprawki, a jeśli są wprowadzone poprawki to ustawa ponownie idzie do Sejmu..
Teraz Sejm musi zadecydować czy zgadza się z poprawkami Senatu czy też nie.. jeśli się zgodzi to wtedy Marszałek Sejmu przekazuję ustawę prezydentowi do podpisu.