RE: SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO czy da radę warunkowo zakończyć karę
Przeczytalam Twoje posty i blagam Cie o pomoc,tez od 8 marca mam te obraczke,wyszlam po 2.5 miesiaca siedzenia w wiezieniu. Wyrok mialam za wziecie kredytu w 1998 w kwocie 5 tys zlotych,ktory byl wziety na podstawie nieprawdziwego zaswiadczenia.Mialam rok w zawieszeniu na trzy lata i naprawienie szkody.Nie zrobilam tego i dostalam bilet do wiezienia.
Zostalam zatrzymana za granica ,poniewaz od 5 lat nie mieszkam w PL. Niby powinnam cieszyc sie ta forma odbywania kary,ale ja tu w Polsce nie mam nic,caly moj dom to NL. Mam tragiczna sytuacje finansowa,nie moge znalezc pracy,
w Holandii zostawilam dom,za ktory powinnam co miesiac placic 600 euro,jesli nie wroce tam w najblizszym czasie to potem juz nie bede miala do czego wracac.Moja historia jest dluga i skomplikowana,ale naprawde musze te gowno zdjac. Szukalam pomozy u kuratorki,ale powiedzial mi tylko,ze nie moge ubiegac sie warunkowe zwolnienie. Zreszta siedzac w wiezieniu nie wiedzialam o tym,bo bylam caly czas pewna,ze bede z obraczka tylko do ppolowy kary,a potem zawiesze kare( nie ja tylko sad

. Kiedy sie dowiedzialam,ze nie moge tego zrobic to sie zalamalam,nie mam kasy na dobrego adwokata i probuje sobie radzic sama.. Ja musze wrocic do Holandii.
PS.zadalam pytanie na forum o przerwe w karze czy istnieje taka mozliwosc,tylko nie na 5 czy 7 dni!!!!!!
nie dostalam jeszcze odpowiedzi