SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO - warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku Jonasz1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
charli510 napisał:
Pisma żadnego nie trzeba, natomiast załączniki są jak najbardziej wskazane, aby potwierdzić to co piszesz we wniosku. Np zaświadczenie od pracodawcy, że po wyjściu będziesz miał prace itp.

po wyjsciu???/chyba przy zniesieniu DE.....

aha czyli jak zostanie wpisana do dziennika to od tego dnia 14 dni trzeba czekać i wtedy można już wysyłać?? No trudno trzeba czekać Pewnie gdzieś w połowie sierpnia będą udzielać zgody lub nie...

Witam.
Tak się zbierali z tematem , że mi to już nie warto występować z wnioskiem. Do 14 sierpnia mam - okrągły rok.
Swoją drogą złożyłem swego czasu wniosek po połowie kary ale odesłali bez rozpatrzenia z powodu braku instytucji ZW w SDE.
Oby poszli dalej po rozum do głowy i zrobili tak jak w USA gdzie SDE jest stosowany na szeroką skalę wobec tymczasowo aresztowanych , oskarżonych - generalnie ludzi , którzy walczą z wymiarem sprawiedliwości , a jak życie wszystkim nam pokazuje skazani zostają nie tylko winni popełnienia przestępstw, ale i ci , których ktoś się chce pozbyć lub zniszczyć , ludzie biedni , których nie stać na usługi papug itd, itd.

Ostatnia edycja:
Tak się zbierali z tematem , że mi to już nie warto występować z wnioskiem. Do 14 sierpnia mam - okrągły rok.
To i tak dobrze, bo karę odbyłeś w domu a nie w ZK. A skąd wiesz, że dostałbyś WPZ z DE lub z więzienia?
Ciekawe czy SADY bedom przychylne do WPZ w DE????
Ja do tego podchodzę sceptycznie.

Ptasior napisał:
To i tak dobrze, bo karę odbyłeś w domu a nie w ZK. A skąd wiesz, że dostałbyś WPZ z DE lub z więzienia?Ja do tego podchodzę sceptycznie.

nic nie kosztuje spróbować!

To i tak dobrze, bo karę odbyłeś w domu a nie w ZK. A skąd wiesz, że dostałbyś WPZ z DE lub z więzienia?

Cieszę si i to bardzo. Nie ukrywam.
Choć w dniu w którym miałem posiedzenie odbywało się jeszcze 14 innych w temacie zastosowania DE i poza mną nikt nie dostał - nie było miło czekać bo byłem 13 na liście.
Podstawa na takim posiedzeniu to nie dyskutować z wyrokiem, który już mamy, źle to rokuje gdy przed sądem negujemy pracę innego sędziego . No i dobrze mieć odpowiednie kwity na okoliczność tłumaczącą że odbycie kary w ZK spowoduje konsekwencje w postaci utraty pracy , bądź braku możliwości podjęcia obiecanej lub wyszukanej pracy, utrata dochodów na utrzymanie dzieci, przerwanie nauki itp. - ale wszystko na papierze . No i zawsze więcej wtedy dostać można czasu wolnego w harmonogramie. mi dali 6 dni po 12 h i niedziela 4 h . Po miesiącu podjąłem naukę w weekendy i zmienili mi na 7 x 12 h więc max. :)

youandme napisał:
adwokat mi powiedział,że około miesiąca szybciej

zdolowalem sie troche bo przed chwila dzwonilem do Sadu i powiedzieli mi ze nawet jak ta ustawa wejdzie w zycie to to moze byc np. od 3 listopada lub 4 pazdziernik....hmmmm jestem dobrej mysli ze jak najszybciej od ogloszenia...

co od 3 listopada do 4 października? ogłoszą?
czy jak?

Czyli ustawa wchodzi w zycie 26 czerwca to jest wtorek i od srody mozna skladac wnioski o WPZ z SDE? Tylko ciekawe ile bendzie trzeba czekac na sprawe w sezonie urlopowym tym bardziej ze kara konczy mi sie 20 pazdziernika :confused:

damianko napisał:
Czyli ustawa wchodzi w zycie 26 czerwca to jest wtorek i od srody mozna skladac wnioski o WPZ z SDE? Tylko ciekawe ile bendzie trzeba czekac na sprawe w sezonie urlopowym tym bardziej ze kara konczy mi sie 20 pazdziernika :confused:

14 dni od dnia ogloszenia...a kiedy ja oglosza????juz sie sam pogubilem....hehe:what::what:

Powrót