O
OggY123
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 343
- Autor Autor
Wow... dzieki za szczerosc... bede pisal przy innych problemach... potwierdzam zamkniecie watku.. pozdrawiam...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Koles rozwalil system... Napisz lepiej jakie dowody przedstawia FW, moze jest szansa do czegos sie przyczepicOggY123 napisał:FW zlorzylo pozew do esadu o nakaz zalpaty w zeszlym roku... w zwiazku powyzszym zlorzylem stosowne pisma o przedawnieniu i nie dostarczenia nakazu na adres zamieszkania, itp.... sprawa w e sadzie zostala rozpatrzona pozytywnie wiec skierowoa ja do sadu wlasciwej instancji... jednak ze okazalo sie z pisma wyslanego z sadu wlasciwiej instancji i dokumenow tam przedstawionych ze dlug miesci w terminie 3 lat... (ogolnie porazka dlugi trzeba splaca) teoretycznie nie mam szans przebicia wiec szukam luki w calym... dlatego uwazam iz udowadniajac ze zgodnie z prawem administracyjnym fw nie dopelnila wszelkich staran, bledow itp. Pozew zestanie wycofany( umozony) co automatycznie nie wstrzyma mi biegu przedawnienia... wiadomo ze wierzyciel po wycofaniu ( umorzeniu) i dokonaniu prawidlowej procedury wniesie pozew jeszcze raz.... ale w tym momencie bede mogl argumentowac ze dla dobra dluznika o przedawnienie... sugestie?????
W niemal identycznej sytuacji jak chodzi o dokumenty, podpowiedziałem jak wygrać parę spraw. Powództwa oddalone jako bezzasadne. Walcz!OggY123 napisał:zatem:
1. umowa pożyczki z dnia 27-03-2008
2. umowa sprzedaży wierzytelności a dokładniej wyciąg z dnia 26-04-2011
3. BTE z dnia 17-09-2010
4. wniosek o wszczęcie egzekucji z dnia 16-11-2010
5. umorzenie przez komornika - egzekucja bezskuteczna z dnia 21-04-2011
6. wyciąg z ksiąg rachunkowych nowego wierzyciela z dnia 09-04-2013
7. typowe dokumenty - (pełnomocnictwo, KRS, REGON, akt notarialny, itp.)
8. wezwanie do zapłaty przez nowego wierzyciela z dnia 02-09-2011 - (podkreślam ze nadane na inny adres zamieszkania dłużnika)
9. informacja o przetwarzaniu danych osobowych z dnia 02-09-2011- (podkreślam ze nadane na inny adres zamieszkania dłużnika)
zawiadomienie o przelewie (cesja wierzytelności) z dnia 02-09-2011 - (podkreślam ze nadane na inny adres zamieszkania dłużnika)
Brawo. Wracamy do zawiadomienia o cesji. Brawo. Po prostu, rewelacja.OggY123 napisał:dluznik musi zostac o tym poinformowany
Sprzeciwu do umowy pomiędzy osobami trzecimi? Super!OggY123 napisał:co pozbawilo go prawa do szans do sprzeciwu
Jest. W Twoim myśleniu.OggY123 napisał:musi byc gdzies blad...
Na pewno nie w zawiadomieniu o cesji. Nic tu nie widzę. Jednak jerry coś sygnalizował, może podpowie.OggY123 napisał:widzisz szanse...
Co jam myśleć? Ja się na tym znam. To mój zawód.OggY123 napisał:A co o tym myslisz...
jak ma rozumieć wskazówkę do mojej sytuacji....jerry23 napisał:Napisałem - były wygrane niemal identyczne sprawy
Poczekajmy na pomysły jerry'ego.OggY123 napisał:natomiast po przedstawieniu w/w faktów chyba nie mam szans co sądzicie????
I co z tego że jest umowa pożyczki? Umowa pożyczki dowodzi że strony zawarły umowę pożyczki, ale nie pokazuje czy jest dług i w jakiej wysokości. Chcesz to ci podeślę parę uzasadnień wyroków - były wyciąg z ksiąg funduszu, umowa kredytu, BTE, komornik (przez to nie było przedawnienia), i co? Ano oddalenie powództwa. Nawet apelacje nie był składane.Robilee napisał:Jerry, jakie szanse widzisz w fakcie dołączenia do pozwu wyciągu z ksiąg? Zwróciłeś uwagę, że jest tam też umowa pożyczki?
jerry23 napisał:I co z tego że jest umowa pożyczki? Umowa pożyczki dowodzi że strony zawarły umowę pożyczki, ale nie pokazuje czy jest dług i w jakiej wysokości. Chcesz to ci podeślę parę uzasadnień wyroków - były wyciąg z ksiąg funduszu, umowa kredytu, BTE, komornik (przez to nie było przedawnienia), i co? Ano oddalenie powództwa. Nawet apelacje nie był składane
Coś pokręciłeś. Co bardziej dowodzi, że jest dług, jak nie umowa, z której on wprost wynika. W życiu bym nie przegrał sprawy jako powód dysponując umową pożyczki (oczywiście niespłaconej i nieprzedawnionej).jerry23 napisał:Umowa pożyczki dowodzi że strony zawarły umowę pożyczki, ale nie pokazuje czy jest dług
OggY123 napisał:żeby nie było:
nagłówek FW
data generowania 09-04-2013
dane dotyczące operacji nabycia wierzytelności:
data operacji : 31-05-2011
kontrahent: (pierwszy wierzyciel)
opis operacji: cesja wierzytelności z umowy xxxxxx z dnia 27-03-2008
wartość wierzytelności: xxxxxxxxx
dane dotyczące wierzytelności na dzień generowania wyciągu:
nr id konta: xxxxxxx
dane dłużnika: xxxx pan xxxxx adres xxxxxx... itp
poniżej kwota wymaganej należności - czyli kapitał, odsetki, koszty.. i wiadomo adekwatnie jakieś tam cyferki.....
Umowa pożyczki dowodzi stosunku prawnego, z której może wynikać wierzytelność. Masz w umowie pożyczki ile wynosi dług na dzień wniesienia powództwa? Chyba już rozumieszRobilee napisał:Co bardziej dowodzi, że jest dług, jak nie umowa, z której on wprost wynika.
Jeśli liczyłbyś na magiczną moc umowy pożyczki, to zdziwiłbyś się, jakbyś trafił na mnieRobilee napisał:W życiu bym nie przegrał sprawy jako powód dysponując umową pożyczki (oczywiście niespłaconej i nieprzedawnionej).