Szkoła Policealna "Blue Education" Problem

• Autor wątku Autor wątku selenes
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a ty widzę, że jesteś tu od podżegania kwestii na których sam nie za bardzo się znasz.
A niby na czym? Poza tym nigdzie tej szkoły nie "obsmarowuję" tylko odpowiadam na pytania autora. Nie interesuje mnie czy pisze on prawdę czy nie - odpowiadam na stan opisany w postach.

Ostatnia edycja:
w takim razie podeślij zainteresowanym link do swojej kancelarii, wujku dobra rada.

Nie prowadzę kancelarii, nie każdy tu jest prawnikiem. Poza tym widzę, że nadal nie czytałeś regulaminu i nie widzę sensu prowadzenia dalszej, jałowej dyskusji jeśli nie masz jakiegoś sensownego argumentu prócz zgryźliwości.

tego typu komentarze i uwagi proszę zachować dla siebie, szczególnie, kiedy kryjesz się za pseudonimem. rozmowę z Tobą uważam za zamkniętą.

Widzę, że rzekomy słuchaczx to pewnie jedna z Pań sekretarek, które próbuje wybielić placówkę w której pracuje, w bardzo chytry sposób - "na ucznia". Bo przecież jakoś reklamować swoje przekręty trzeba, a jak inaczej niż opinią w sieci.

Pozwolę sobie wkleić link, do mojego problemu, gdyż nie chce znowu nim spamować : http://forumprawne.org/dyskusja-ogolna/553344-problem-ze-szkola.html

Nie jestem 1, która ma z nimi ten problem i na pewno nie ostatnią, bo w całej mojej klasie, oszukanych osób przez tą szkołę jest pełno.
Jeżeli ktoś postara się zająć moim problemem, przeczytam umowę pod względem jawności i jeżeli nie ma zapisku o tym, że nie mogę jej pokazywać osobom 3, to ją wam zeskanuję. Oszuści, nic więcej.

Witam. 30.06.2014r zapisalam sie na kwalifikacyjny kurs zawodowy. Pani w sekretariacie namowila mnie bym szybko sie zapisala, poniewaz trwa promocja, a w razie czego we wrzesniu bede mogla sie jeszcze wypisac bez zadnych kosztow. Nie bylam przekonana, ale przeczytalam umwe i ja podpisalam, w koncu moglam jeszcze zrezygnowac. W sierpniu zapalacilam "trzecia rate", mimo ze w promocji dwie pierwsze raty sa za zero zl jak i czesne, podczas tej wizyty pani zaproponowala mi darmowy kierunek, pasujacy do tego, na ktory sie zapisalam, a przy okazji udzielila rabat na czesne.. Niestety ostatnio mam kilka problemow i jestem zmuszona zrezygnowac ze szkoly. Poszlam 24.09.2014r. do sekretariatu i powiedziano mi, ze nie moge sie juz bezplanie wypisac, gdyz jest za pozno, jezeli chce zrezygnowac, to musze zaplacic za trzy miesiace, badz czekac, bo moze grupa sie nie utworzy. Na razie zapisalo sie 6 osob, a pani powiedziala, ze grupa powstaje od 10-15 osob, ale i tak o wszystkim decyduje pani dyrektor. Dodam, ze zajecia sie jeszcze nie zaczelu, wiec dlaczego mam placic za rezygnacje skoro inaczej mi powiedziano. Nie wiem co teraz zrobic, czy to jest zgodne z prawem ?

Hej. Tez mam ten sam problem co ,,martynika_77". Zapisalam sie we wrzesniu do blue w krakowie. Oczywiscie wszystko ladnie pieknie wszystko za darmo, pytalam sie jakie sa platnosci za kierunek uslyszalam tylko ze czesne 135zl co miesiac w pierwszym semestrze a potem po 165zl, W umowie egzaminy jak i poprawki sa platne. Zaplacilam za kierunek za wrzesien, pazdziernik a kierunek jak nie ruszyl tak nie rusza bo osob im brakuje. I teraz jak ruszy w listopadzie to za2 miesiace zaplacilam jak psu w d... Jak ktos chce sie zapisac to wszystko jest piekne najlepsza szkola itd. a jak tylko jakis problem, jakies pytanie to juz nie jest tak milo. Mam nadzieje ze nie ruszy ten kierunek i ze zwroca mi pieniadze. Nikomu nie polecam tej szkoly.:mad:

Zaplacilam za kierunek za wrzesien, pazdziernik a kierunek jak nie ruszyl tak nie rusza bo osob im brakuje.
I co w umowie pisze, że nawet jak kierunek nie rusza to masz im płacić czesne?

gryffinian napisał:
I co w umowie pisze, że nawet jak kierunek nie rusza to masz im płacić czesne?

W umowie nie ma nic napisane na temat tego, czy trzeba płacić w razie gdy kierunek jest zawieszony. Jedyne co pisze to że za zwłokę w płatności naliczane są odsetki. Nie wiadomo co z kasą którą wpłaciłam już za 2 miesiące.:!: W umowie jest napisane że szkoła musi poinformować 7 dni przed rozpoczęciem o zawieszeniu kierunku do odwołania. Szkoła informowała o tym dzień przed rozpoczęciem,ja natomiast dowiedziałam się 5 minut przed rozpoczęciem. Szkoła na maile nie odpisuje.

Witam,
We wrześniu zapisałam się do szkoły policealnej Nova na kierunek dietetyka - kierunek płatny 100zł miesięcznie, jednakże z ważnych powodów nie mogłam uczęszczać na ten kierunek i nie było mnie na ani jednych zajęciach, szkoła oczywiście każe mi płacić pieniądze za wszystkie miesiące od września, napisałam odwołanie oraz rezygnację ze szkoły, w której zaznaczyłam, że nie będę płacić za coś z czego nie korzystałam.
Dostałam odpowiedź że umowa zostanie rozwiązana po opłaceniu wszystkich kosztów, szkoła nadal nalicza mi kolejne raty.
Dodam, że przy zapisie szkoła nie wzięła ode mnie mojego świadectwa ukończenia szkoły średniej i nie mają jego kopii. Czy da się z tej sytuacji jakoś wyplątać??

Czy da się z tej sytuacji jakoś wyplątać??
Na początek uważnie przeczytać umowę co mówi o możliwości jej rozwiązania, ponieważ samo nieuczęszczanie na zajęcia z "ważnych powodów" pewnie w myśl umowy nie jest wystarczające by ją rozwiązać i nie płacić.

ulaula1 napisał:
Witam,
We wrześniu zapisałam się do szkoły policealnej Nova na kierunek dietetyka - kierunek płatny 100zł miesięcznie, jednakże z ważnych powodów nie mogłam uczęszczać na ten kierunek i nie było mnie na ani jednych zajęciach, szkoła oczywiście każe mi płacić pieniądze za wszystkie miesiące od września, napisałam odwołanie oraz rezygnację ze szkoły, w której zaznaczyłam, że nie będę płacić za coś z czego nie korzystałam.
Dostałam odpowiedź że umowa zostanie rozwiązana po opłaceniu wszystkich kosztów, szkoła nadal nalicza mi kolejne raty.
Dodam, że przy zapisie szkoła nie wzięła ode mnie mojego świadectwa ukończenia szkoły średniej i nie mają jego kopii. Czy da się z tej sytuacji jakoś wyplątać??

Da się!

Podpinam się pod wątek.
Zapisałam się do wcześniej wspomnianej szkoły ale znalazłam w innej szkole ten sam kierunek nieodpłatnie i zastanawiam się, czy można z tego w jakiś sposób zrezygnować?

Zostawiłam u nich świadectwo i podpisałam umowę ale nie oddałam zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwwskazań do wykonywania danego zawodu. Jeśli lekarz nie wystawi takiego zaświadczenia to umowa będzie mogła być uznana za nieważną?

Powrót