Tatuaże za kratami

• Autor wątku Autor wątku kaczka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: tatuaze wiezienne

Fefka, a od kiedy za grypsowanie można dostać wyrok? Tak samo osoby grypsujące jak i niegrypsujące mogą wplątać się w jakąś aferę więc nie wiem o co Ci chodzi? A poza tym mój mąż wyszedł bardzo szybko na warunkowe mimo tego, że grypsował :D

Jeśli natomiast chodzi o tatuaże, to teraz nie tylko grypsujący sobie robią typowo więzienne, bo znam mnóstwo niegrypsujących osób, które robią sobie tatuaże w ZK mimo tego, że nie grypsowały nigdy i nie mają takiego zamiaru.

Felka tak jak Barbie napisała za grypsowanie nie ma wyroku :)
Jedynie grypsujący nie wychodzą wcześniej tylko odsiadują cąły wyrok.
Choć to tez się zmienia już :)

a moj ma dziary grypsuje i kocham go najbardziej na swiecie i nie mam nic przeciwko bo tam za murem jest zupelnie inny swiat! my bedac tu na wolnosci nawet nie zdajemy sobe sprawy w wielu kwestiach i nie uwazam ze jesli ktos grypsuje to utrudnia sobie zycie bo jest wprost przeciwnie !

RE: resocjalizacja

gocha1910 napisał:
powiedzcie mi czy jak moj facet robi sobie tatuaze w zk to znaczy ze grypsuje ?

Zależy jaki to jest tatuaż (co przedstawia), ale ... To już nie te lata, że tatuaże mieli tylko "kryminaliści".

Mój ma kilka tatuaży, a nie grypsuje.

Robienie tatuażu nie jest jednoznaczne z grypsowaniem! :o

Teraz tatuaże ma każdy skazany który chce

mój synek też sobie zrobił tatuaż a nie grypsuje myślę że robią to z nudów i żeby troche na tym zarobić i przeważnie robią je chodzi mi tu o wykonawce tatuażu własnie grypsujący

A tak chciałam zapytać co mają wspólnego tatuaże z resocjalizacją-bo akurat w tym wątku jesteśmy????

maxika napisał:
co mają wspólnego tatuaże z resocjalizacją

Napewno długo już sie rosocjalizuje osoba która ma wytatuowane pagony majora lub tym bardziej pułkownika.
WZÓR
||* major
||*** pułkownik

No o tych pagonach to ja wiem........mówi się,że kiedyś tatuaże rozróżniały tych za muru....teraz wielu osób ma tatuaże i nigdy nie" siedzieli"

maxika napisał:
A tak chciałam zapytać co mają wspólnego tatuaże z resocjalizacją-bo akurat w tym wątku jesteśmy????

Może chodzi o to:
powiedzcie mi czy jak moj facet robi sobie tatuaze w zk to znaczy ze grypsuje ? bo on twierdzi ze nie i bylo caly czas ok jak nie zobaczylam tatuazu

i fakt, że grypsujących ciężko zresocjalizować.

Tatuaż jednak, to indywidualna sprawa każdego i wiadomo, że niekoniecznie jest walczącym z system poprzez tatuaże :lol:

Maxika chyba na początku pytała co tatuaże mają wspólnego z reso, że piszemy o nich w wątku "resocjalizacja":) No ale posty już przeniesione.

Jest pełno głupich przesądów i to pewnie właśnie do nich należy.

może zamiast inicjałów portret :) i u góry napis: zarezerwowany do końca życia, albo ja tu rządzę ;) to by było dobre

albo, albo, albo.... "Tą nogą bedziesz kopana, gdy mnie bedziesz kochana zdradzała", naprawdę robi wrażenie ;-)

anthony napisał:
albo, albo, albo.... "Tą nogą bedziesz kopana, gdy mnie bedziesz kochana zdradzała", naprawdę robi wrażenie ;-)

Robi wrażenie hmm... chyba na Tobie.

Powrót