Witam.To znowu ja ,nowy rok zaczął się nalotem na moją skromną osobę.Dostałam z Lublina czyli z e-sądu (teraz czytam za Waszą radą dokładnie )nakaz zapłaty,ale za coś czego nie było.Dług nabyła Intrum Justitia od Netia.Tak chciałam mieć telefon stacjonarny i internet,ale do usługi nie doszło.Dostałam od Netii pismo w którym napisali,że umowa zostaje zerwana z przyczyn technicznych,ponieważ brak możliwości wykonania takiej instalacji.(pismo wywaliłam)uznałam sprawę za niebyłą.To nie jest duża kwota ,ale dlaczego mam płacić za coś czego nie było.W nakazie nie ma cesji wierzytelności,kiedy nabyli i kiedy miało być zapłacone.Nie wiem co mam zrobić nie mam dowodu na moją rację a Netia przecież sama na siebie bata nie będzie kręciła,bo chyba powinni mieć zapis pisma wysłanego do mnie.Co mogę zrobić mam 14 dni na sprzeciw,ale czy mogę takowy nieść/Jak się dowiedzieć kiedy to było,bo może jest przedawnione?Nie wiem czy mam rację,ale gdzieś czytałam,że zobowiązanie telekomunikacyjne przedawniają się po 2 latach.Proszę o pomoc,w czym mam rację ,a o czym mam mylne pojęcie pozdrawiam pomocnego mariana pazdziocha