nie ma szans zebym cos tam wyczytała to co mogłoby mi się wydawać że to to , to nie jest to

mozliwe jest żeby Trenkwalder był tylko pośrednikiem a tak naprawde dowóz , zakwaterownie. wyzywienie organizował sam Amazon? ja pamietam jak przyjechalismy ze znajomymi na 2 dzien po calej kacji to akurat przy wejsciu byla polka i ona gadala z niemce i starsznie na T narzekali, ze wynajeli ich po to by Amazon nie mial klopotu z pracownikami a nadal ma itp. to wszystko jest tak pokręcone. Znalazłam starą wiadomośc że zostałam zwerbowana do pracy(wygląda to tak że Amazon zlecił Trenkwalderowi szukać pracowników, a tenz kolei factory600 bo Ci pierwsi do nas dzwqonili w sprawie pracy)oto jej fragment
:"Szanowni Państwo,niniejszym potwierdzamy, że pracodawca niemiecki zdecydował się Państwa zatrudnić w magazynie Amazon w dniu 26 listopada (przyszły poniedziałek)."
"Oferta pracodawcy:
- zatrudnienie na umowę o pracę z niemieckim pracodawcą,
- wynagrodzenie 8,19 euro brutto/godzinę, wynagrodzenie będzie przesyłane pracownikowi na podane przez niego konto,
- pracodawca opłaca za pracownika ubezpieczenie,
- zakwaterowanie w pensjonacie w pokojach dwuosobowych zorganizowane i opłacone przez pracodawcę, warunki zakwaterowania są bardzo dobre, w pokojach jest łazienka, w pensjonacie jest Internet,
- wyżywienie jest opłacone przez pracodawcę,
-
dojazdy z miejsca zakwaterowania do pracy i z powrotem będą zorganizowane i opłacone przez pracodawcę,
- okres zatrudnienia pracownika będzie zaliczony do okresów pracy w Polsce w zakresie uprawnień pracowniczych, w tym w zakresie świadczeń emerytalnych."
"W celu podjęcia zatrudnienia należy przybyć do Lipska do biura agencji pracy tymczasowej Trenkwalder, która skieruje następnie Państwa do pracy w Amazon. Trenkwalder jest jedną z największych agencji pracy w Niemczech. Strona internetowa tej firmy:
Trenkwalder Jobbrse - Jobs in vielen Bereichen
Adres biura: Leipzig/Lipsk, ulica Karl Liebknecht Strasse numer 16. Telefon do firmy Trenkwalder w Lipsku, do pana Marcina Tomczaka, który mówi po polsku: (+49) 341-98-38-79-33
Prosimy o przyjazd do biura firmy Trenkwalder w Lipsku w dniu 26 listopada, na godzinę 09:30. W biurze Trenkwalder odbędzie się podpisanie umowy o pracę. Po podpisaniu umowy jadą Państwo z Lipska do Bad Hersfeld w środkowych Niemczech (land Hesja). W Bad Hersfeld nastąpi zakwaterowanie w pensjonacie.
Do Niemiec należy zabrać ze sobą dowód osobisty lub ważny paszport, a także numeru konta bankowego w formacie IBAN i kodem SWIFT banku.
Są dwie możliwości przybycia do Niemiec: własnym autem lub zorganizowanym przez naszą firmę busem. Koszt przejazdu busem wynosi 250 zł.
W dniu dzisiejszym (piątek) będziemy telefonicznie potwierdzać sposób, w jaki chcą Państwo dojechać do pracodawcy i dla chętnych będziemy organizować busy."
z tego co podkreśliłam to wynika że to trenkwalder jest pracodawca i że on organizował dojazd do pracy.. Chyba żę factory 600 tak to dziwnie ujęło...