umowa niemieckie osoby znajace j.niemiecki

• Autor wątku Autor wątku malenka011989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mam jescze ciąg dalszy papierów innych ale tam chyba niebędzie pisac nic.. sama nie wiem...Merkblatt fur Leiharbeitnehmerinnen und Leiharbeitnehmer

Factory 600 to ten polski posrednik?
Pracodawca byl Trenkwalder, to z nim byla podpisana umowa.
Dojazdy byly w zasadzie organizowane wiec Factory mowil prawde, ale problem polega na tym, ze mogly one byc tylko organizowane, a nie zapewnione...
:mad:

Typowa taryfowa umowa, Merkblatt znam, masz moze cos takiego jak Einsatzmeldung???

Czym chcesz mnie jeszcze zaskoczyć??:P:P:P umrę:P
"Dojazdy byly w zasadzie organizowane wiec Factory mowil prawde, ale problem polega na tym, ze mogly one byc tylko organizowane, a nie zapewnione..."

więc tak mówiono nam w trenkwalderze czy po przyjeździe na ośrodek od gościa z trenkwaldera, że autokary będą rozpisane na wywieszce i że mamy nimi jeźdźić do pracy a nie prywatnymi samochodami.więc jak dla mnie oznacza to że są zapewnione..

Factory 600 to polski pośrednik ale on nigdzie nie figuruje oprócz w moich wiadomościach mailowych.

z tym wyrazem znalazlam tylko Einsatz.( w tym 2 co podalam) zdanie : " Grundsatzlich haben Sie anspruch auf Erstaz von Aufwendungen(z.b. Fahrt-und Ubernachtungskosten)bei auswartigem Einstaz.itd......." znalazlam takie cos pozniej:Arbietsschutz und Unfallverhutung-1.gefahren fur sicher heit und gesundheit denen sie bei der arbeit ausgesetzt sein konnen sowie uber die massnahmen und einrichtungen zur abwendung..3. erhohte besondere Gefahren des Arbietsplatzes

zaraz zerkne czyw umowie nie ma takiego wyrazu lub cos obok

w umowie jest cos typu die Ausfuhrung der einsatztatigkeit
einsatzunterweisung
nic poza tym

nie ma szans ja bym potzrebowala polskiej umowy a on mi mowi ze nie ma jej:(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
einsatzunterweisung...
mozesz wrzucic skan?

sozrki ze tak długo ale sobie zaznaczyłam co do poprzedniego gdzie to bylo z meldung zdanie-die pflicht zur meldung besteht unabhaning davon itd......niewiem czy przydatne

a to z tym wyrazem einsatzunterweisung... w zalaczniku ale to ten sam scan moze cos rozczytasz na czerwono zaznlazłam.musialabys se na kompie zpaisac i powiekszyc mzoe wtedy cosik..

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Masz jakis dodatkowy dokument o takiej nazwie (Einsatzunterweisung)? Wg umowy powinnas miec

Mam cos takiego jak Arbietsschutzgrundunterweisung im Rahmen der Einstellung..
i to co pisalam rozpisane Merkblatt fur leiharbeitnehmerinnen....

Merkblatt jest wszedzie ten sam, ale wyslij te dwie pierwsze rzeczy - jesli mozesz oczywiscie

no oczywiście że mogę:P wręcz muszę:P scan ta sama jakość;/

Załączniki

o mam coś jeszcze..ale 2 mam nie zeskanowane....musez posuzkac tego;/bo jest w głównym napis ten einsatz...ale jak sie stało że tego nie mam zeskan;/

Załączniki

nie mam zeskanowanych tych 2 jeszcze kartek..nie wierze normalnie. a nie mam jak teraz tego zrobic:(o boziu:(

Niestety nic tam ie pisze o zapewnieniu wam dojazdu i raczej nic nie da sie z tym zrobic.

Napisz jeszcze czy poza tym dniem, dostalas swoje pieniadze?

malenka011989 napisał:
nie mam zeskanowanych tych 2 jeszcze kartek..nie wierze normalnie. a nie mam jak teraz tego zrobic:(o boziu:(

zrob jak bedziesz miala mozliwosc
:confused:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
w tym zamieszaniu tam w Niemczceh w tym osrodku z ich internetem to czlowiek juz nie wiedzial co zeskanowal a co nie i co poslal. bo chodzil jak czolg internet 20 minut strona sie ladowala;/hyy jak sie by uprzec chyba dzisiaj uda mi sie jeszcze tu cos wrzucic po 6 ,wiec jak tylko mi sie uda wrzuce..:)narazie dziekuje i sorki za moje zmaieszanie ze nie zauwazylam jeszcze 2 kartek :mad:

nic nie szkodzi, jutro tu zajrze i rzuce okiem na te dokumenty
Pozdrawiam

to milego wieczora zycze:) pozdrawiam

chciałam wstawić to co zeskanowałam ale mam to w pdf w duzym rozmiarze i nie umiem tego zmniejszyc i nie moge tutaj wstawic. jedynie moge poslac na poczte....

no i dostalam odpowiedz:
Szanowna

Reklamacje zwiazane z dowozem pracownikow do amazonu trzeba zglsoc w firmie Coco job.
Firm Trenkwalder nie zajmowala sie organizacja transportu i w sensie prawnym nie ospowiada za niescislosci z tym zwiazane.
Firma Coco podlega bezposrednio amazonowi i zaleznosci prawnej miedzy Trenkwalder a Coco Job nie ma, sa to odreben podmioty.

Jesli jednak moja informacja jest dla Pani niewystarczajaca prosze sie kontaktowac bezposrednio z szefem Firmy

Informacja, ze leipeiej zajac sie Pani sprawa anizeli grupy brzmi jak grozba.
W firmie Trenkwalder na grozby nigdy nie bylo odpowiadane.
Sprawa jest prosta albo sie ma podstawe do roszeczenia albo jej sie nie ma.
Nastepnie trzeba dobrze zlokalizowac podmiot roszczenia.

Pytac zas mozna.
Prosze sprobowac u szefa, w firmie Coco badz w Amazonie."

ten gosc mnie wykonczy. jak pisalam do niego po ludzku to nie odpisywał, jedyny spób to tzreba mu pojechać inaczej nie odpisze..

Wydaje mi sie jednak, ze stoisz po przegranej stronie, jedyne co to mozesz sie zglosic do Coco lub Amazon, ale podejrzewam, ze nic u nich nie zdzialasz. Szkoda, ze nie mieliscie tego pisemnie...

kto myślał wtedy o czym kolwiek..nikt nie spodziewał się takiego zamieszania..ja popróbuje jeszcze z kontaktami co pracują w Amazon. może coś wymyślę. ja nie lubię jak ktoś kręci, oszukuje i mnie wałuje na czymś;/ dlatego będę to drążyć póki poprostu coś mnei nie trafi:) dziękuje bardzo za Twoją bardzo pomocną dłoń!

Powrót