Proszę o pomoc.UP wysłał mnie na kurs za który miałam otrzymać zwrot kosztów dojazdu. Miałam wybrac środek transportu i przedstawic wymagane dokumenty. Wybrałam dojazd samochodem osobowym. Po ukończeniu kursu który trwał 4 dni zaniosłam potrzebne dokumenty tj.: wniosek, oświadczenie,listę obecnosci,ksero dowodu rej., umowę użyczenia samoch.,obliczenie kosztów poniesionych na dojazd. Suma kosztów poniesionych przezemnie na dojazd wynosiła około 125,00 zł. UP przaesłał mi na konto jedynie 45,00 zł. tłumacząc, że zwrot kosztów nie może być wyższy niż cena biletu okresowego imiennego na opisanej trasie(cena biletu jest dzielona na ilość dni roboczych w opisanym miesiącu i mnożona przez ilośc dni roboczych zgodnie z podpisaną listą obecnosci). Cena takiego biletu na mojej trasie wynosi 247,00 zł. 247,00zł podzielono przez dni robocze w lipcu czyli 22 dni i wyszło 11,22 zł za dzień. kwotę tą z kolei pomnożono przez 4 dni i uzyskano 45 zł. Nikt jednak mnie nie poinformował mnie o takim obliczaniu kosztów przed wybraniem środka transportu na szkolenie. Pytanie moje jest nastepujące - czy w jaki kolwiek sposób mogę się odwołac od tej decyzji UP i odzyskac pozostałe pieniądze za przejazd skoro mnie nie uprzedzono, że jeśli będę dojeżdzać samochodem to nie wrucą mi 100% wydanej sumy?