uszkodzony sprzęt

• Autor wątku Autor wątku gośćxyz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a mozesz skomentować link który wkleiłem ? tam sie wypowiada prawnik

najbardziej niepokoi mnie ta część:
art. 76 Prawa przewozowego – przyjęcie przesyłki przez uprawnionego bez zastrzeżeń powoduje wygaśnięcie roszczeń z tytułu ubytku lub uszkodzenia, chyba że:

loco1 napisał:
Treść w linku nie ma żadnego związku z Twoją sprawą.

sprawa wydaje sie być podobna, mój sprzedawca wygląda na podobnego typa który będzie szedł w zaparte, że wysłał nieuszkodzony towar

wyslalem Ci wiadomosc na priv - prosze odpowiedz.

loco1 napisał:
Szkoda mojego czasu - rób sobie, co tylko chcesz...

dlaczego twierdzisz ze sprawa , która zalinkowałem mnie nie dotyczy ? przecież wręcz identyczna sytuacja, klient kupuje towar, otrzymuje go w uszkodzonym stanie i odsyła a potem sie okazuje ze zaczynają sie schody, no przecież wypisz wymaluj jak u mnie ...

Loco1 : jak zinterpretujesz w mojej sytuacji poniższy przepis :

Art. 548. § 1. Z chwilą wydania rzeczy sprzedanej przechodzą na kupującego korzyści i ciężary związane z rzeczą oraz niebezpieczeństwo przypadkowej utraty lub uszkodzenia rzeczy.

Zgodnie z tym co w tym watku zostalo juz napisane wiem jak sie zachować ale dzisiaj rozmawialem z jednym prawnikiem ktory powiedzial mi, że skoro zglosilem uszkodzenie sprzetu to juz nie moge teraz skorzystac z art34 ust.4 ustawy o ochronie konsumentow

czy ktos potrafilby sie do tego odnieść ?

loco prosze Cie, nie nabijaj sie, naprawde potrzebuje pomocy, poniewaz to właśnie Ty zasugerowałeś taka linie obrony, prosze ustosunkuj sie do tego czy zgloszenie uszkodzenia ma tu jakis wplyw czy skutek prawny

Ostatnia edycja:
Jesli Twoje rozumowanie z zamkniętego właśnie tematu jest słuszne to każdy kto odbiera przesyłkę bez zastrzezeń - może zapomnieć o domniemaniu istnienia wady - przecież w dniu odbioru towaru obalił to domniemanie podpisem.

Powrót