R
Robilee
Bierzesz udział w jakimś konkursie na wymyślenie najbardziej głupiego zdania w historii forum? Chyba właśnie wygrałeś.damian xxx napisał:Nie ma takiej umowy którą nie można by wypowiedzieć .
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Bierzesz udział w jakimś konkursie na wymyślenie najbardziej głupiego zdania w historii forum? Chyba właśnie wygrałeś.damian xxx napisał:Nie ma takiej umowy którą nie można by wypowiedzieć .
Sądzę, że mało, jak żyjesz, widziałeś i jeszcze mniej rozumiałeś.damian xxx napisał:ja takiej jak żyje nie widziałem.
damian xxx napisał:Proszę wkleić taką umowę , lub zamilknąć .
Już się za rządzenie tu bierzesz?damian xxx napisał:temat do zamknięcia.
Dawno, potem Ty zacząłeś swój popis.damian xxx napisał:Autor postu otrzymał odpowiedź
Sam przeżyłeś i nic nie zrozumiałeś. Czym innym jest brak możliwości wypowiedzenia umowy, gdy z samej jej treści ten zakaz wynika, czym innym natomiast jest rozwiązanie umowy z winy strony (brak należytego świadczenia).damian xxx napisał:ie wywiązanie się z warunków umowy przez TK , brak usługi .
Po pierwsze, chodziło o odpowiedź, że należy spłacić, gdyż z umowy wynika ten obowiązek. Po drugie, stwierdziłem, że jak będą wpłaty po 100 zł miesięcznie, to zapewne wierzyciel nie skieruje sprawy do sądu, bo po co? Zanim sąd wyda nakaz zapłaty, potem klauzulę, to należność już będzie prawie całkowicie spłacona. Tu chodzi o kilkaset złotych.damian xxx napisał:czy chodziło ci o twoją odpowiedź ?
Zapewne jednak nie zrobią tego.
Pełna zgoda. Również pozdrawiam. Trzymaj się i pamiętaj, że w prawie bardzo istotna jest ścisłość wyrażeń (podobne sformułowania mogą znaczyć zupełnie coś innego).damian xxx napisał:Dajmy spokój temu tematowi