Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a może nie zdąrzył się zapoznać ,jak wpływa nowy wniosek to nie wędruje odrazu do sędziego,także spokojnie zdąrzy się zapoznać,jak już wszystko będzie razem dołączone do akt;)

Tak to prawda. Dzielnicowy robi wywiad a później wysyła opinie do zk, ale to nie na ten temat :)

Jednak nie robił wywiadu. I wyszedł:) Zawiesili mu na 2 lata-czyli super:)

Witam. Mam pytanie moj M zlozyl wniosek o wpz od tego czasu minelo juz 50 dni, dzwonilismy do sadu i powiedzieli ze terminu jeszcze nie ma- strasznie sie denerwuje bo slyszalam ze takie wnioski rozpatrywane sa do 40 dni. Paru chlopakow z tego samego zk tez skladali wnioski w tym samym czasie i terminy juz maja wiec moje pytanie jest takie czy to normalne ze tyle to trwa, czy to moze wina wakacyjnych urlopow i czy termin wpz moga podac dzien wczesniej czy zawzwyczaj podaja duzo wczesniej? i do ilu dni czeka sie na wpz? z góry dziekuje.

mallibu ,jak sama piszesz paru chłopaków też złożyło wnioski ,czyli nie tylko twój ,także muszą być jakoś terminy rozłożone,zapewne i twój niedługo dostanie informację o jego terminie,a okresy urlopowe też mają wpływ.

A powiedz mi jeszcze czy moga go wziasc na wokande bez zawiadomienia go wczesniej czy zawsze o terminie wokandy informuja pare/parenascie dni wczesniej? bo dzisiaj wrocil z pracy i oddzialowy powiedzial mu ze jutro ma nie isc i on zapytal dlaczego i oddzialowy cos szukal w papierkach i mowi ze tu nic nie pisze i sam nie wie dlaczego. i własnie zaczynam sie tez denerwowac bo nie wiem co o tym mysleć.

a jak jest w wystapienia (bedzie komisja przedwokandowa) to kiedy bedzie wiedzial o dacie wpz?

Witajcie! Ja ma pytanie dot. terminu wyznaczania daty wokandy wpz, czy prawdą jest,że sąd pownien ustalić datę wokandy w ciągu 45 dni od daty złożenia wniosku o wpz, czy to kolejna jakaś teoria "panów zza kratek" My złożyliśmy wniosek 40 dni przed upływem połowy kary a teraz już mija 60 dzien od daty złożenia wniosku, oczywiście stresy i nerwy opanowały mojego męża i snuje różne biedak teorie......... :(

Mam ogromna prosbe o udzielenie odpowiedzi przez osobe ktora jest jej pewna. Jezeli osadzony stawal na wokandzie i jej nie dostal to ma prawo zlozyc zazalenie. do tej pory z tego co wiem bylo tak, ze zazalenie blokowalo termin kolejnej wokandy. natomiast oddzialowy powiedzial mu ze po nowelizacji sie to zmienilo i po zlozeniu zazalenia bez wzgledu na to ile czasu bedzie ono rozpatrywane to osadzonemu przysluguje najblizszy termin czyli za 3 miesiace. Bardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz, gdzyz jest to dla mnie bardzo wazne...

Mezowi postawiono 5 zarzutow ,dostal wyrok laczny.Z czego w pierszym moze ubiegac sie o warunek po 3/4 wyroku natomiast w pozostalych czterech po polowie.adwokat powiedzial nam po sprawie ze maz moze ubiegac sie po 3/4 gdyz jest ten pierwszy zarzut,kurator ktory przeprowadzal wywiad stwierdzil ze to niemozliwe zas w Zk w "komputerze " jest polowa wyroku+jeden miesiac.W postanowieniu sadu nic nie ma na ten temat.Czy rzeczywiscie adwokat wprowadzil nas w blad, troche sie boje ze w zk moze byc balagan czy ktos sie orientuje jak to wyglada.Maz jest pierwszy raz karany.

bluebell napisał:
Mezowi postawiono 5 zarzutow ,dostal wyrok laczny.

Jeśli w wyroku łącznym ma stosowny artykuł kodeksu karnego (64) no to starać się o warunkowe może po 3/4 kary.
Odbywa się wyrok - a ten ma jeden, łączny. Nie zarzuty.

Witam. Mogl by mi ktos napisac jak moze wygladac takie zaswiadczenie o tym ze ktos bedzie zatrudniony po wyjsciu. Niemam pojecia jak to ma byc napisane. Z gory dziekuje :)

pisałam o tym ze dwie strony wstecz co prawda ogólnikowo bo to od pracodawcy i od pracownika zależy jaka będzie opinia,to może teraz dam przykład:

nazwa pracodawcy:
----------------

opiniowany:
im.nazwis.
adres:---
dt.urodz.
wykonywana praca:----

opinia:

w ciągu całego okresu współpracy pan xx dał się poznać jako np.rzetelny i uczciwy pracownik,solidny oraz terminowy w wykonywaniu powierzonych mu obowiązków,kompetentny na swoim odcinku pracy,odpowiedzialny,punktualny,a także dyspozycyjny.
Jako pracownik jest bezkonfliktowy ,szybko nawiązuje kontakt z innymi ludzmi,jest w stosunku do nich życzliwy i przyjazny,wykazuje gotowość niesienia pomocy innym,potrafi pracować w zespole.

Chciałbym aby pan xx nadal pracował w mojej firmie.

... można dopisać jeszcze... po odbyciu przez Pana XXX kary pozbawianie wolności jestem zainteresowany dalszą współpracą, można wspomnieć też o tym że będzie podpisana umowa o pracę na czas nieokreślony.....

to ma napisac moj tata mojemu mezowi ktory wczesniej u niego nie pracowal :(

gwiazdka,jeżeli twój ma dobrą opinię u taty jako pracownik ,to już będzie wiedział jak napisać,masz tu wzór może coś dodać ,albo odjąć.

gwiazdka2009 napisał:
to ma napisac moj tata mojemu mezowi ktory wczesniej u niego nie pracowal :(

Czyli kłamstwo??
Dlaczego przestępcy nawet po trafieniu za kraty nadal posiłkują się kłamstwem i oszustwem??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót