E
elwi198
u nas też był obrońca, a kiedy staje na wokandzie? Ale najlepiej jest się nie nastawiać, teraz już to wiem niestety z doświadczenia... Lepiej jest się miło zaskoczyć, niż ogormnie rozczarować...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ptasior napisał:Mam pytanko: co to znaczy:
1. gdy jego postawa
2. właściwości i warunki osobiste
3. sposób życia przed popełnieniem przestępstwa
4. iż skazany po zwolnieniu będzie przestrzegał porządku prawnego
5. w szczególności nie popełni ponownie przestępstwa
anytka1992 napisał:gdybym wiedziała nie pytałabym na tym forum... juz o nic nie wolno zapytac , bo juz wielkie oburzenie
AgusMCE90 napisał:W Polskim prawie jest jedna zasada pisać tak aby nikt oprócz osób piszących to nie był w stanie tego zrozumieć![]()
![]()
A czemu Ty nie wyjaśnisz? Każdego kto o coś zapyta odsyłasz do treści art. 77 kk więc wyjaśnij.Odpowiedź na swoje pytanie uzyskasz czytając orzecznictwo oraz komentarze do art. 77 kodekus karnego.
Ptasior napisał:A czemu Ty nie wyjaśnisz? Każdego kto o coś zapyta odsyłasz do treści art. 77 kk więc wyjaśnij.
Nic Ci nie zapłacę bo udzielasz się bezpłatnie, negatywnie. Za pozytywność chcesz kasę. Udzielasz się po to żeby (powtarzam się) pozbawić nadzieji osoby czekające na swoich bliskich, którzy popełnili błądIle zapłacisz mi za poświęcony czas pisania elaboratu o warunkowym zwolnieniu?
Ja udowodniłem Sądowi w 1996 roku że nie popełnię więcej przestępstwa (kradzieże) i tak się stało do 2009 jak dostałem wyrok za 209 kk ale i tak sąd mnie zwolnił po połowie odbytejb kary. A czemu(kilka postów wczesniej wyjąłem kilka zdań z uzasadnie nia postanowienia o wpz jednak do tego się nie odniosłeś)? Dlatego że przed zamknięciem miałem pracę, w czasie odbywania kary kontakt z rodziną, a po wyjściu zapewnioną pracę, powrót do domu i jakieś perspektywy na przyszłość a tym samym brak myśli o powrocie do przestępstwa. I to są dla mnie warunki osobiste.Ponadto daję Ci możliwość udowodnienia, że potrafisz sprawnie funkcjonować w społeczeństwie
Ptasior napisał:Ja sam nie wiem co ustawodawca miał na myśli pod pojęciem "właściwości i warunki osobiste"? Dla mnie jest to rodzina, praca, stałe miejsce zamieszkania... Dla mojej partnerki (mgr resocjalizacji) znaczy to samo i asertwność w stosunku do byłych kumpli (chodź okradniemy kiosek - nie bo nie mam zamiaru siedzieć, bo mam rodzinę i potrafię na nią zapracować).
davidstm1 napisał:Witam. Mam prośbę mianowicie moja mama odbywa karę 1,8 roku za wyłudzenia. Niedługo zbliża się jej połowa kary i chciałbym wiedzieć jak w tej chwili wyglądają wokandy? W niedawno pozmieniały się przepisy a prosiła mnie żebym się zorientował.
davidstm1 napisał:Chodzi mi raczej o to jak teraz wygląda wokanda. Bo wiem że nie trwa to trwa to tyle co kiedyś tylko nie wiem dokładnie ile co i jak i chciałbym się zorientować.