Ptasior
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 028
Dla SW to i niedziela, i Święta też są dniami roboczymi.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ptasior napisał:Dla SW to i niedziela, i Święta też są dniami roboczymi.
Ptasior napisał:To w soboty opuszczają Zakłady Karne warunkowo zwolnieni?
Ptasior napisał:I jeśli ktoś ma powiedzmy wypłatę wyznaczoną na sobotę to dlaczego pieniążki na konto wpływają dzień wcześniej tj. w piątek? O ustawie wiem.
Dlaczego sądy i inne urzędy nie pracują w soboty? Ja odpowiedziałem koleżance, że z ZK zwalniją w dni robocze więc zgodnie z prawdą.A jaki ma związek księgowanie pieniędzy z pojęciem dnia ustawowo wolnego od pracy?
Ptasior napisał:Dlaczego sądy i inne urzędy nie pracują w soboty
Doprawdy? A np. sklepy?Ponieważ czas pracy wynosi 8 godzin dziennie w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy i regulowany jest kodeksem pracy.
Biurokracja ma zawsze najlepiej.Sądy będą pracować w soboty - to tak się stanie, w zamian za dzień wolny w tygodniu.
Ptasior napisał:Więc wyjaśnij koleżance w jakie dni wypuszczają warunkowo zwolnionych w ZK o który pytała.
ingab napisał:a jednak sobota jest jako dzień wolny od pracy,pomimo,ze...i tu j/w.
Ptasior napisał:Niejednokrotnie już na ten temat pisaliśmy, ale jak się nie chce przejżeć tematu to już inna bajka.
Różnie. Kilka dni albo kilka miesięcy.Marlenka_89 napisał:Czy ktoś może się orientuje jak długo czeka się na wokandę od momentu złożenia wniosku o wpz? Proszę o odpowiedź
jolka62-1962 napisał:Jeszcze jeden temat syn bierze slub w zakladzie karnym czy jakies ulgi z tego tytulu? pozdrawiam
szka napisał:osadzony po 2 miesiącach kary dostaje p3 i jedzie do ZK oddalonego o 8 km od domu.
szka napisał:A jak usłyszałam od niej, że dobrze, że zrobili to dziecko, bo przynajmniej mają lepiej jak on siedzi to mi ręce opadły![]()
_Anonymous_ napisał:Ta ciekawe jak komisja jest co pol roku.