Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
to co Marcin radzisz żeby nie pisać???jemu o wokandę występuję zakład karny

magducha napisał:
....jemu o wokandę występuję zakład karny
Trudno o lepszą sytuację. Wiele Cię to nie będzie kosztować. Opisz swoją sytuację i wyślij to w formie prośby przy wniosku dyrektora o wpz. Było by bardzo dobrze gdyby Twoje stwierdzenia potwierdził np jakiś pracownik MOPS-u. Jeżeli się uwiniesz to najlepiej dostarcz to do ZK i poproś, żeby wysłali razem z wnioskiem dyrektora-będziesz miała pewnośc, że nie przepadnie w stercie papierów w sądzie. Tam giną nawet wyroki, więc co dopiero taki papierek.

Ostatnia edycja:
no a jezeli opinia od kuratorki jest zła to niema szans na wokande????

magducha napisał:
no a jezeli opinia od kuratorki jest zła to niema szans na wokande????
Ci kuratorzy do warunkowego to są chyba tylko "papierowi" w kkw. :)

dziękuję za odpowiedż ale już wiem od Dyrektora że niema szans na wokandę:roll:

a ja mam pytanie o wokande jak mozna sie starac

Kochana nie bardzo rozumiem pytanie... O warunkowe w przypadku pierwszy raz karanych można się starać po połowie kary, trzeba być grzecznym, zbierać wnioski nagrodowe itd

(wielokrotnie było to poruszane, przeczytaj wcześniejsze posty)

moj siedzi 1 raz i ma juz wnioski nagrodowe jest grzczy itd to kto powinien sie starac o wokande i czy jest taka mozliwosc aby wyszedl po 1 wokandzie

O warunkowe przedterminowe zwolnienie stara się twój facet (w końcu to on siedzie i chce wyjść). Wniosek o warunkowe też on pisze. Może mu również wystąpić z takim wnioskiem Zakład Karny bądź kurator.

Kochana jeszcze raz proszę najpierw zapoznaj się z tematem a dopiero później zadawaj pytania. To wszystko o co pytasz, a ja odpowiadam nie raz już było poruszane.

A o wokandę może starać się po połowie wyroku dopiero i zawsze jest szansa że może wyjść z pierwszej no ale barbie ma racje przeczytaj wcześniejsze posty

pewnie go przeniosą za tą opinię od kuratorki i już nie będzie na p3

marcinmajster napisał:
to dziwne, to po co stawiają na wokandę kogos kto jest na p3?:x

a ja nie rozumiem tego pytania- właśnie na p3 zakład karny występuje z wnioskiem o warunkowe- do statystyki- pokazuje, że skazany przebył pozytywnie proces resocjalizacji i zasługuje na warunkowe zwolnienie...

trudno powiedzieć czy przeniosą czy nie z powodu opinii kuratora- no bo w końcu zakład karny występuje z wnioskiem o warunkowe zwolnienie- może nikt na tą opinię nie spojrzy...może można się z tego wywiadu jakoś wybronić- poprosić o nowy wywiad, jeździć do wychwawcy etc...

Ostatnia edycja:
myślisz że to da radę jak nawet ten wychowawca unika mojego za tąopinię niestety jest tak zła że już chyba nawet zakład mu nie wystąpi o tą wiokandę

Napiszci mi prosze jak to jest możliwe że mój ma posiedzenie w przedmiocie zmiany postanowienia oraz w przedmiocie zawieszenia wykonania kary pozbawienia wolności i sam o to sie starał. Z tego co wiem to sam napisał do Sądu wniosek i wyznaczyli oni termin posiedzenia. Czytałam wnikliwie posty i doczytałam sie o takie zawieszenie występuje albo ZK albo kurotor! Czy przez to mój mąż ma teoretycznie mniejsze szanse? On ma do odsiadki 6 mc za czyn karalny (niestosowanie sie do wyroku sądu) do czasu posiedzenia odsiedzi juz połowe kary czyli 3 mc i zostanie mu jeszcze 3 mc, ale sam sie nie stawił. Posiedzenie ma odbyc się w Warszawie Środmieściu wiem, że to ma znaczenie gdzie bo w niektórych jest łatwiej a w niektórych trudniej.

Czy ktoś może oszacować szanse mojego męża na wazieszenie wykonania kary?

Kurcze mam nadzieje ze w dobrym wątku napisałam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót