Monika R
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 501
kadi popieram cie w całosci my patrzymy jednostronnie a przecież te kary po cos sa prawda? a za błedy trzeba płacic 
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Uprawnienia do wpz skazani N maja takie same jak inni skazani. Skazani N podlegają również okresowej weryfikacji decyzji o zakwalifikowaniu do tej kategorii co 3 miesiące. W sytuacji gdy przesłanki zakwalifikowania do N nie ustały skazany pozostaje w tej kategorii na kolejny okres. W takiej sytuacji jest rzeczą niemożliwą aby dyrektor kiedykolwiek poparł wniosek o wpz. Sąd penitencjarny teoretycznie może podjąć decyzję o zwolnieniu, ale ja jeszcze nie słyszałem by kiedykolwiek zwolniono warunkowo skazanego N.sara7 napisał:Witam wszystkich! Prześledziłam 70 kilka stron na temat warunkowego zwolnienia, ale nie znalazłam nigdzie informacji o zwolnieniach skazanych z oddziału N (wyjątkowo niebezpieczni). Słyszeliście kiedyś o takiej sytuacji? Czy skazany na oddziale N ma takie same prawa w ubieganiu się o warunkowe zwolnienie jak pozostali?
Nie rozumiem dlaczego ten Twój komplikuje sytuację. Wystarczy, że sam pójdzie do wychowawcy a ten powinien go poinformować o terminie. W Sądzie Penitencjarnym można ewentualnie uzyskać termin kolejnej wokandy po wcześniejszej odmowie. Pierwszego terminu nikt tam nie zna. Natomiast kolejny termin to można sobie z łatwością ustalać samemu dodając 3 miesiące do daty ostatniej odmowy.ggbmw napisał:Wczoraj na widzeniu ten mój powiedział mi, że mogę zadzwonić sama i dowiedzieć się o termin WOKANDY, bo on jeszcze nie wie. Czy ktoś z Was już dzwonił gdzieś w takiej sprawie??? Bo jak zadzwoniłam na Białą i zapytałam o termin, to ta Pani powiedziała, że jutro jest termin, ale jego wniosku nie ma. Zapytałam się wiec, czy mam tak dzownić co jakiś czas, zawracać głowę i się dopytywać? A ona mi na to, ale z jakąś ironią w głosie, że tak. Sama więc już nie wiem, może jest jakiś inny sposób na uzyskanie takiej informacji.