Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
no cóż .... poprosiłam o pomoc a zostałam tylko zbesztana .... ehhh podłość ludzka nie zna granic :(
A konkretów żadnych ....

Dziękuję tym którzy bronili mojego postu :rolleyes:

Witam.
Moj chlopak ma do odsiadki jedna kare 1 rok i 9 miesiecy i druga 1,5 roku. Na razie jest w zakladzie na te 1 i 9 miesiecy. Chcialam sie spytac jakie jest prawdopodobienstwo, ze drugi wyrok (1,5l.) tez mu odwiesza i po jakim czasie wtedy bedzie mogl ubiegac sie o warunkowe zwolnienie jesli bedzie mial dobre sprawowanie? Jest recydywista i jest jeszcze mlodociany (nie ukonczyl 21 roku zycia). Prosze o pomoc. Jesli cos jeszcze musze dopisac, by uzyskac odpowiedz to prosze o informacje.

Jestem tu nowa, gubie sie w tym wszystkim, wiec przepraszam za chaos w wypowiedzi. :(

Akte, moglabys mi podac te watki?
Bo ja bardzo malo rozumiem z tych wszystkich terminow prawnych.

Witam ...mam pytanie.... co mogę zrobić by wyciągnąć mojego narzeczonego z Z.K??? w Z.K siedzi już rok a jaki wyrok dostał to ja już sama nie wiem lecz chce mu pomóc bo mam z nim rocznego synka wiec nie chce by zapomniał ojca czy powinnam wystąpić z jakimś pismem do sadu??? np o warunkowe zwolnienie??? proszę pomóżcie :(

O warunkowe zwolnienie można się starać w zależności od tego jaka grupę ma Twój narzeczony,jakie przestępstwo popełnił i jaki wyrok dostał.Można też się starać o przerwę w karze.

Każdy z osadzonych może starać się o wp jeżeli nabył prawa ,czorna ty nic nie możesz to sam osadzony musi wystąpic z wnioskiem o wp
O warunkowe zwolnienie można się starać w zależności od tego jaka grupę ma Twój narzeczony,jakie przestępstwo popełnił i jaki wyrok dostał.Można też się starać o przerwę w karze.
:D:D:D:D

mala kobietka napisał:
Każdy z osadzonych może starać się o wp jeżeli nabył prawa

O co się może starać? "WP" to taki portal, jeden z pierwszych w polskim internecie.
A jeśli chodzi o warunkowe przedterminowe zwolnienie to osadzony winien się o nie starać od pierwszej sekundy swojego pobytu za kratkami. Ba - powinien się o nie starać już w sekundę po popełnieniu przestępstwa.
Starać się, to pokazać sędziemu, że zasłużyło się na łaskawość wcześniejszego zwolnienia. I należy to robić przez cały czas.

Tylko,że w sekundę po popełnieniu przestępstwa większość skazanych myśli o tym jak uniknąć konsekwencji...

KATE586 może i źle o mnie teraz świadczy ale nie mam pojęcia jaka ma grupę bo zupełnie się na tym nie znam... obecnie przebywa w Z.K w Pińczowie a siedzi za kradzieże i rozboje oraz pobicia razem wszystkiego wyszło z 5 lat a siedzi rok wiec możne starać się o co kol wiek?????

a to ze grypsuje to ma znaczenie jakie kolwiek jezeli chodzi o przedwczesne warunkowe zwolnienie???

O warunkowe zwolnienie może starać się po 1/2 2/3 lub 3/4 kary w zależności jaką ma grupę. Więc najwcześniej to i tak po połowie wyroku.Chyba że jakaś przerwa w karze,ale to musi być odpowiednio uzasadnione.

Tak to czy grypsuje ma duże znaczenie,oczywiście na niekorzyść.

cZoRnA napisał:
a to ze grypsuje to ma znaczenie jakie kolwiek jezeli chodzi o przedwczesne warunkowe zwolnienie???

Oczywiście że ma znaczenie. Grypsuje czyli identyfikuje się z przestępcami. Ważniejsze jest dla niego to co za kratami, niż to co na wolności.

Przeczytaj może regulamin forum i nie łam go pisaniem posta pod postem!

Kate586 napisał:
O warunkowe zwolnienie może starać się po 1/2 2/3 lub 3/4 kary w zależności jaką ma grupę.

Nie. W zależności od tego, jakie artykuły sąd zastosował w wyroku.

czyli nie moze starac sie o przedwczesne warunkowe zwolnienie skoro grypsuje???a jesli bys mogla mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi grupami.....to sa te grupy???P1 P2 P3 ???co one oznaczaja???

forg napisał:
Nie. W zależności od tego, jakie artykuły sąd zastosował w wyroku.

Masz rację,jednak po podgrupie jaką dostanie skazany można też ocenić z jakich "przywilejów" może korzystać.

Kate586 napisał:
Masz rację,jednak po podgrupie jaką dostanie skazany można też ocenić z jakich "przywilejów" może korzystać.

Nie. Można mieć R1 i warunkowe po połowie kary.

cZoRnA napisał:
to sa te grupy???P1 P2 P3 ???co one oznaczaja???

A może troszkę samodzielności?? Jest temat o podgrupach ...

To że grypsuje nie skreśla go z szansy o warunkowe zwolnienie,ale na pewno mu to nie pomoże.Tak jak napisał forg to znaczy,że identyfikuje się z przestępcami.

forg napisał:
Nie. Można mieć R1 i warunkowe po połowie kary.

Okey, zwracam honor :)

Ostatnia edycja:
Hej
Mam pytanie do Was :
mój chlopak wysłała wniosek o wokande 14 marca , siedzi w Zk Iława , Ile czasu czeka sie na termin o posiedzeniu?

Karolinka152 napisał:
Ile czasu czeka sie na termin o posiedzeniu?

Tyle, ile będzie to niezbędne dla Sądu aby zebrać wszystkie dokumenty dot. warunkowego zwolnienia.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót