Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Statystyki takie prowadzą np. Sądy i przekazują regularnie do Ministerstwa Sprawiedliwości (przy czym nie wskazują w nich z jakiego zakładu karnego był dany skazany). Czy jest to też prowadzone przez służbe więzienna tego nie wiem.

Dziekuje za odpowiedz, czyli nie dotre jakby do zakladu w ktorym te statystyki sa najlepsze i najwiecej jest zwolnien warunkowych... Zalezy mi zeby znalezc taki w ktorym te statystyki sa jak najbardziej optymistyczne. Moze mozecie cos doradzic?

To jest na pewno gdzieś w internecie umieszczone- pamiętam, że kiedyś przeglądałam statystyki dotyczące zwolnień warunkowych w danych zakładach karnych w danym roku w całej Polsce- podzielone na liczbę wystąpień przez zakład karny, dyrektora, samego skazanego itd...

poszukaj może tutaj- http://www.sw.gov.pl/index.php/statystyki/46

mam pytanie czy ktos slyszal ze od stycznia wchodzi nowelizacja kodeksu karnego warunkowe zwolnienie i recydywa bedzie stawac na pol kary .

Na razie o niczym takim nie słyszałem i prawdę mówiąc - mimo że jest w parlamencie jakiś projekt zmian w k.k.w. - to nie sądzę by akurat taką zmianę wprowadzono.

Kadi mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie :) Czy sędzia podczas posiedzenia robi jakieś notatki,np. że widzi rozbieżności między opinią zakładu a niezależną opinią HFPC?? Czy tego też nie powinien robić (tak jak pisałeś o stanowisku sędziego)...Chodzi mi o to, czy będą one do wglądu dla następnego sędziego na posiedzeniu...

W aktach będzie protokół posiedzenia. Notatki na brudno jeśli pozostaną w aktach to raczej przez przypadek bo ich tam być nie powinno. Zresztą takie notatki nie są wiążące dla nikogo.

mój mąż jest na p2 i od miesiąca odsiaduje wyrok 18 msc pierwszy raz karany kiedy przysługiwać mu będzie przepustka jaka kolwiek i kiedy będzie mógł stawać na warunkowe przedterminowe zwolnienie bardzo proszę o pomoc pozdrawiam

Ostatnia edycja:
warunkowe po połowie odbytej kary czyli w Waszym przypadku 9 miesiacach a przepustki po ok 9 miesiacach odbytej kary

Moniś pomyliłaś się przepustki po 4,5 miesiąca :)
Ale jeśli ma zastrzeżenia z art 65 kk to wszystko będzie o wiele później

tak Basiu masz racje innymi kategoriami mysleliśmy a jakimi to chyba wiesz pozdrawiamy:D

Zwolnienie

Mam takie pytanie moj narzeczony zostal przeniesiony z lodzi do sieradza ma kategorie pol otwarta i wyrok na 6 miesiecy w styczniu minie mi juz 2 miesiace odsiadki czy moze sie starac o wczesniejsze zwolnienie na adwokata i w poniedzialke daje odwolanie czy jest szansa na wczesnijesze wyjscie i czy bedzie mogl wyjechac granice

Nie ma takiej możliwości. O warunkowe można się starać nie wcześniej niż po pół roku

Ale jak sie dowiedzialam moze sie starac po 3 miesiacach

po polowie odbytej kary ale nie wczesniej jak po 6 miesiacach

to czyli jak ma pol roku to nie da rady wyjsc wczesniej jak to jest z przepustkami

O przepustkach jest osobny wątek w którym już wiele na ten temat napisano.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót