Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam strasznego "doła".Wszystko mnie przerasta.Dwojka małych dzieci.Mam 52 lata.Liczyłam,ze po połowie kary syn wyjdzie,pomoże w wychowywaniu dzieci i będzie mi lżej.Minęło więcej jak połowa kary.I takie motywowanie wyroku,ze dzieci mają dobrze,bo mają opiekę i maja co jeść jest dla mnie straszne.Nie liczy się fakt,ze traca kontakt z ojcem,ze matka jest pozbawiona praw rodzicielskich.Co z dobrem dzieci???Najważniejsze aby "drobny" złodziejaszek odsiedział wyrok?Zrozumiał i mial prawie rok przepustki z ktorych wracał,teraz i to mu zabrano.A cukrzyca zabrała mu zdrowie i możliwość powrotu do wolności.

wiesz czasem lepiej wziac adwokata za taka sprawe biora ok 500zl przynajmniej u nas
to dziwne ze zostal zwolniony z pracy
jesli zachorowal kiedy mial umowe to powinien byc na zwolnieniu lekarskim
tzn moze tak moj M tez pracuje i u nich jesli ktos jest chory normalnie dostaje wynagrodzenie chorobowe
naprawde ciezko stwierdzic co sad "wymysli"
radzilas sie jakiegos adwokata czy prawnika?? sa porady prawne darmowe w kazdym miescie

kadi pisac moze ale i tak zk mu juz nie wystapi u mojego M wystepuje zk o warunkowe u nas polowa mija 2 grudnia poobno wychowawca juz zlozyl i wyslal papiery terminu jednak jeszcze nie ma... jesli nie 18 grudzien to opiero 6 styczen....;/

Syn byl na przepustce 13 lipca okazało się,ze ma cukrzycę.Był w szpitalu podłączony do pompy insulinowej..Osobiście powiadomiłam ZK,ze jest chory.Przyjechali do niego.W niedzielę miał sie stawić w ZK.Osobiście z mężem go odwieżliśmy.Był punktualnie.Pan z ZK,ktory odwiedzil go w szpitalu obiecał,ze nie zabiorą przepustek i będzie nadal pracował ale... okazało się nieprawdą.Miał zwolnienie poszpitalne.Kiedy się skończyło przewieżli go do Sieradza,A tam jak pisałam -blacha.Adwokatka,nie może przeskoczyć wyroku Sądu.LILO80 życzę aby Sąd dka Twojego M był bardziej łaskawy.

Lilo moim zdaniem branie adwokata do warunkowego to strata pieniędzy... Po co adwokat jak najważniejsze jest zachowanie skazanego a raczej opinia jaką wyda ZK.
Gadulka syn o warunkowe może się starać co 3 miesiące, wiem że jest ciężko ale innego wyboru nie ma a z tego co słyszałam to z Sieradza ciężko wyjść na warunkowe. Może następnym razem ZK wystąpi synowi i będzie miał większe szanse. Myślę że poparcie kuratora też by nie zaszkodziło :ok:

aa wiesz z tymi sadami to nigdy nic nie wiadomo..;/
sama tez juz przechodzilam pare spraw
kiedy sama napisalam wszystkie wnioski i poszlam na pierwsza sprawe to sedzina zmieszala mnie z blotem chociaz to ja bylam poszkodowana..;/
uznala ze to ze byly maz mnie bil to nie jest powod do rozwodu?? a conajwyzej skutek i ze napewno on mial jakis powod ku temu biedaczek...
kiedy wzielam pania adwokat to pomimo i tak roznych nie przyjemnosci dostalam wszystkoo co prosilam
czasem dla sadu fakt ze ktos ma adwokata dziala jakos pozytywnie:P
przynajmniej tak bylo u mnie
ale wracajac o tematu...
moze syn postalaby sie o przeniesienie do innego zk??grunt to sie nie poddawac nawet jesli sad w tej chwili byl surowy to moze za drugim czy trzecim razem sie przychyli??
barbi ja bym oddala wszystkie pieniadze i wiela nawet 5 adwokatow gdyby byl chociaz cien nadzieii ze moj M wroci szybciej o domku

Dzięki.Dzisiaj sprobuję skontaktować się z kuratorem,chociaz juz dala opinię do przerwy.Napisala,ze dzieci są zadbane i nie jest żle.Sad stwierdzil,ze jezeli mają opiekę,to wszystko ok.Dla mnie to wszystko ,to czarna magia.Moze ktos wie jak wygladają warunkowe z ZK Nr 2 w Łodzi na Kraszewskiego? Czy tam osadzeni mają większe szanse?Nie napisalam kolejnego paradoksu.Ta sama Sedzina byla przy warunkowym 6.11 i stwierdziła,ze zbyt odległy koniec kary i nie rokuje,bo miał tę jedną naganę a wczoraj przy przerwie powiedziała,ze powinien starać się o warunkowe.

wiec niech sie stara o nastepna wokadne czasem nie chca puszczac z pierwszej skoro sedzina tak powiedziala to znaczy ze jest jakas szansa
mysle ze skoro pisalas ze wnuk chodzi do psychologa to jego opinia tez by mogla byc pomocna
widzisz czasem jak sie chce zeby bylo dobrze to tez zle wychodzi... wiadomo ze sie starasz itd a co oni by chcieli zeby dzieci zaniedbane chodzily??

gadulka1956, rozumiem, że sytuacja dla Ciebie jest ciężka - jeżeli chcesz się wygadać, zapraszam na wolny. Jeżeli chcesz dopisać coś do wysłanego posta, użyj opcji "edytuj", żeby nie nabijać postów. Staramy się nie mieszać tematów i nie odbiegać od nich (Lilo, do Ciebie też ta prośba).
gadulka1956 napisał:
Moze ktos wie jak wygladają warunkowe z ZK Nr 2 w Łodzi na Kraszewskiego?
Właściwie to nie wyglądają :)
Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej nt ZK na Kraszewskiego, pytaj w tym temacie http://forumprawne.org/wieziennictwo/1279-zaklad-karny-w-lodzi.html

To ja też zadam pytanie :) Odroczyli nam znowu posiedzenie o warunek, żeby sporządzić nowy wywiad środowiskowy. Prokurator i sędzia byli na TAK (jak w Idolu). Czy te głosy są gdzieś odnotowane? Ten sędzia był łaskawy, ale nie wiem, czy następny taki będzie, dlatego pytam :) Kadi, ekspercie, wypowiedz się :)

witam.jestem tu pierwszy raz i napiszę wam o moim mężu który przebywa w Kam.i zostalo mu zaledwie 2tygod.do końca kary.Darek pierwszą wokandę miał jakis czas temu i sędzia powiedział że jesli wpłyną wszystkie papiery to za ok.2-3 tyg.wyjdzie napewno.mineły 2m-ce i papiery wszystkie są wokandy też a Darek jak siedział tak siedzi do końca kary .Chodzi mi oto że sędzia niewziąl poważnie mojego męża i go chyba okłamał muwiąc że za 2-3 tyg wyjdzie napewno.

Czyli z tego co tu słyszę mojego narzyczonego tez nie wypuszcza ze względu na moja ciaze:( tak jak w przypadku "gadulka1956"masz dzieci na wychowaniu a oni uniemozliwiaja ci zeby syn ci pomógł to jest chore!!! Naprawde to jest okrutne my cierpimy ale oni jeszcze gorzej!!!:mad:Ja wam powiem szczerze nie wierze juz w nic zeby z tamtad wyjsc to musi byc CÓD!!!
Pozdrawiam...

Ostatnia edycja:
zgadzam się z stwierdzeniem dziewczyn które wczesniej pisały że Kaminsk jest więzieniem w którym można wytrzymac bo jest dużo równych wychowawców są przerózne terapie,i jakies zajęcia ale napewno nielatwo jest wyjsc przed końcem kary.takie jest moje zdanie::what::tuptup:

witam chcem się odniesc do MALEj89.więc trzymam kciuki za twojego narzeczo.ale dużo może zrobic wychowawca i tam powinien się najczęsciej kierowac,niepisze że mogą wypuscic szybko ale wychowawca dużo może pomóc

No powiem mu! ale to jest jeszcze dziwne ze jestesmy z Łodzi a on jest w Sztumie!!!Ale dzisiaj dostalam wiadomosc ze mozemy pisac o przewiezianie go blizej miejsca zamieszkania bo ja bedac np juz w 8 czy 9 miesiacu ciaży go nie odwiedze a co dopiero później jak dzieciątko bedzie małe!!! własnie wszystkie takie prośby musi kierowac tez do wychowawcy tylko tez wiesz jak oni na to patrza jeden ze Smutnej powiedział wychowanka ze "pisac mozecie wszystko ale nie znaczy ze ja musze to czytac"więc wiesz iweta0101 z nimi to róznie wiec ja bardzo w to watpie straciłam siły:( ale trzeba walczyć

Lilo adwokaci do rozpraw sądowych są oczywiście potrzebni ale nie do posiedzeń. Nie będę się już rozpisywać na ten temat ale wiem że to bez znaczenia czy adwokat będzie na posiedzeniu o warunkowe czy go nie będzie.

barbi mozliwe:) u nas zk wystepuje czekamy na ten termin jak na zbawienie....

do MALEJ 89

Witam.chciałabym przekazac MALEJ aby się trzymała ,i że trzymam kciuki .

Iweta 0101 dziekuje Cie ślicznie z całego serducha:)
Napewno jezeli sie uda i sad bedzie łaskawy to dam Ci (Wam) napewno o tym znać.
Tu jest jeszcze szkoda ze w Potulicach mozna dzwonic co dwa dni do rodziny a tu w Sztumie tylko raz w tygodniu nawet jego głosu i wsparcia nie mam dosc czesto:roll:
całuje trzymajcie się wszystkie a napewno damy razem tutaj rade...
Pozdrawiam...

Pomóźcie

Mój chłopak odsiaduje wyrok 10 mc z którego juz odsiedział 6 mc ale ma sprawe w toku która odbędzie się dopiero 27 kwietnia Czy jest możliwośc żeby wyszedł na przedterminowym?wychowawca mowił mu że zadzwoni do sądu zapytać czy można go wypuścic

z tego co rozumie to wyrok konczy mu sie szybciej niz ta 2 sprawa??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót