Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Warunkowe zwolnienie a ponowne zawieszenie kary to 2 różne rzeczy. Widocznie kara którą dostał początkowo była zawieszona i została odwieszona. Twój mąż napisał wniosek o ponowne zawieszenie. Z takim wnioskiem ZK nie występuje.

Pomyliłam terminy!!!, tak masz racje mój mąż mial zawieszoną karę.

nowego wywiadu nie chcą skierować no a wychowawca jest tak żle do niego uprzedziny że jakoś tego nie widzę ma wnioski nagrodowe chodzi na terapię ale tylko może popatrzeć jak inni z jego celi mają przepustki cholera przykre to jest ale nie mam pojęcia jak mu pomóc.Dzwoniłam do Dyrektora prosiłam o przepustkę na córeczki zabieg ale też ma marne szansę cholerka same problemy przez tą odsiadkę:x

Witam,mam pytanie moj chlopak dostal kare 8-lat pozbawienia wolnosci odsiedzial juz 6lat i dwa miesiace, obecnie przebywa w zakladzie karnym otwartym w Warszawie. Dostaje co dwa tygodnie przepustki, ma dobra opinie ,nie sprawia problemow. Stawal kilka razy na wokande i za kazdym razem odzrucali. Dodam jeszcze ze jest perwszy raz karany. Czy to prawda ze w Warszawie ciezko jest z warunkowymi zwolnieniami? BARDZO PROSZE O POMOC....

czarna723 napisał:
Witam,mam pytanie moj chlopak dostal kare 8-lat pozbawienia wolnosci odsiedzial juz 6lat i dwa miesiace, obecnie przebywa w zakladzie karnym otwartym w Warszawie. Dostaje co dwa tygodnie przepustki, ma dobra opinie ,nie sprawia problemow. Stawal kilka razy na wokande i za kazdym razem odzrucali. Dodam jeszcze ze jest perwszy raz karany. Czy to prawda ze w Warszawie ciezko jest z warunkowymi zwolnieniami? BARDZO PROSZE O POMOC....
Myślę, ż problem jest nie w Warszawie, a czynie którego kiedyś dopuścił się kiedyś Twój chłopak. Nie bardzo wiem jakiej pomocy oczekujesz?

czarna723 napisał:
Witam,mam pytanie moj chlopak dostal kare 8-lat pozbawienia wolnosci odsiedzial juz 6lat i dwa miesiace, obecnie przebywa w zakladzie karnym otwartym w Warszawie. Dostaje co dwa tygodnie przepustki, ma dobra opinie ,nie sprawia problemow. Stawal kilka razy na wokande i za kazdym razem odzrucali. Dodam jeszcze ze jest perwszy raz karany. Czy to prawda ze w Warszawie ciezko jest z warunkowymi zwolnieniami? BARDZO PROSZE O POMOC...

Sądzę, że problem z pwz w przypadku Twojego chłopaka dotyczy "ciężaru gatunkowego przęstępstwa" jakiego dokonał kilka lat temu. Z tego co piszesz wynika, że ma P3. Rozmawiałaś z wychowawcą o realnych szansach na wokandę?

marcinmajster napisał:
Sądzę, że problem z pwz w przypadku Twojego chłopaka dotyczy "ciężaru gatunkowego przęstępstwa" jakiego dokonał kilka lat temu. Z tego co piszesz wynika, że ma P3. Rozmawiałaś z wychowawcą o realnych szansach na wokandę?
... i dlatego masz o 130 postów więcej :)

Marcinmajster, muszę Cię zmartwić, ale w tej kwestii zgadzam się z Recedensem. Zazwyczaj powtarzasz czyjąś odpowiedź i nie wnosisz nic nowego. Jest to martwiące. Jesteś już przyjacielem forum :) Póki co nie awansujesz 8-)

czyn jakego sie dopuscil to napad z bronia w reku.....napisalam ze prosze o pomoc poniewaz nie bardzo sie w tym wszystkim orientuje, ale widze ze chyba nie wszyscy sa tu mili...poprostu slyszalam ze w Warszawie ciezko jest z warunkowymi zwolnieniami...chcialam sie dowiedziec czy sa jakies sznse na to zeby mu cos zbili.....

Czarna nikt tutaj nie jest niemiły. Pytałaś, więc dostałaś odpowiedź i moim zdaniem jest ona jak najbardziej dobra.
Bardzo duże ma znaczenie czyn jakiego się dopuścił.
A jeśli chodzi o Warszawę to również słyszałam, że tam trudno z wyjściem na wokandę.
Szanse są zawsze :ok:

Na luźną rozmowę zapraszam na Temat Wolny

Cześć dziewczynki! Czytuję Was tu sobie od około pół roku. Podziwiam Was bardzo za wytrwałość i determinacje!!:) MóJ P. ma 7 kwietnia wokandę, za 11 dni!!!! Wyrok 1 rok za 'uchylanie sie od dozoru kuratora'. Życzę wszystkim oczekujacym i doczekanym (Magdaaa szczęściaRooo!) :D wszystkiego dobrego, by ten zły czas minął jak najbardziej bezboleśnie! Trzymajcie kciuki 7 kwietnia!!!
P.S. Piszę w tym wątku, bo sprawa dotyczy pwz :)

witam was a mój ma wokandę 24kwietnia:o no a co do Magdy to też bym chciała być to drugą Magdą szczęściarą:D pozdraiwm.

witam was:D w Wojkowicach dzisiaj była wokanda i dwuanastu stawało na nią i wszyscy wyszli!!!mój ma za trzy tygodnie może też mu się uda.Pozdrawiam miłe osóbki:)

2.o4 byla wokanda na bialolece stawalo 16 i nikt nie dostal warunkowego w tym byl moj znajomy ktory mial 2 miesiace z trzech lat do konca kary z wystapienia dyrektorskiego i sedzia stwierdzil ze nie moze opuscic zakladu karnego.....P.S tak jest praktycznie trzy razy w tygodniu tylko ilosc stawajacych sie zmienia.....

Sędzia, wbrew pozorom, wyświadczył przysługę Twojemu znajomemu, bo nie będzie nad nim wisiał kurator.

Cześć!
Mam taki problem mój chłopak poszedł siedzieć 9 kwietnia sam zgłosił się na smutną bo dostał wyrok na 10 miesięcy za jazdę pod wpływem alkocholu(juz miał za to zawiasy).Chciałabym się dowiedzieć kiedy może się starać o warunkowe zwolnienie,czy są jakieś przepustki itp. proszę pomóżcie bo jestem załamana.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót