akos6
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 82
no wiem bo to chyba nawet ja pytalam
..ale dzisiaj pani adwokat powiedziala ze od zazalenia i zglupialam...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
berghasky napisał:A ja mam takie malutkie pytanko: podkoniec kwietnia złożyliśmy wniosek o pwz i do dzisiejszego dnia czekamy na termin. Jak długo czeka się na termin na wokandę? Bo mineło już 37 dni i jeszcze nic nie wiadomo kiedy będzie stawał?
Oraz czy takie powiadomienie o tym terminie otrzymuje tylko więzień? Czy dyrektor zk też?
Moniak napisał:Ok 1-1,5 miesiąca. Powiadomienie dostaje więzień. Dyrektor na pewno też (może tylko w inny sposób), bo przecież musi uczestniczyć w posiedzeniu![]()
A jednak.marcinmajster napisał:Nie słyszałem aby w posiedzeniu wyjazdowym sądu penitencjarnego uczestniczył dyrektor (zasadą jest udział 3 osób: sędzia, prokurator i przedstawiciel zakładu karnego)
primum non nocere napisał:Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z rozpatrywaniem podczas wokandy wniosku o przedterminowe zwolnienie, złożonego przez kuratora ? Czy są przez to większe szanse ?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
passat napisał:witajcie
mam pytanie odnosnie woknad. czy jesli skazany jest w zk( grochów- został przewiezony bo bedzie miał sprawe w sadzie) nie jest jego jednostka docelowa w odbywaniu kary i złozył wniosek o wpz i jesli nie bedzie już potrzebny do dyspozycji sadu i zostanie poraz kolejny przewieziony w miejsce tym razeam mam nadzieje dolelowe to jak to jest z tą wokandą co sie dzieje z papierami, które wysłał do sądu o wpz. czy musi poraz kolejny pisac o wokande czy termin rozprawy przyjdzie w miejsce skad wysłał i cofną z tego zk spowrotem i wyznacza nowy termin. czy jak to jest, ktos wie
kasias999 napisał:Nurtuje mnie pytanie czy to ,że ktoś sam nie zgłosił sie do odsiadki tylko został doprowadzony do AŚ ma wpływ na decyzję o warunkowym zwolnieniu.?;-)
kasias999 napisał:Nurtuje mnie pytanie czy to ,że ktoś sam nie zgłosił sie do odsiadki tylko został doprowadzony do AŚ ma wpływ na decyzję o warunkowym zwolnieniu.?;-)
Teoretycznie ma szansę, że po wyjściu na warunkowe mu nie odwieszą reszty wyroków.dominika87gd napisał:moze ktos z was sie orientuje jak to jest jesli moj Ł. ma kilka wyrokow w zawieszeniu - niektore z nich zostaly odwieszone a inne chca owiesic, ale jesli udaloby mi sie przeciagnac w czasie te sprawy na ktorych beda u odwieszac wyroki do czasu kiedy by wyszedl na warunek to czy wowczas sa szanse na to by mu jednak nie odwieszali (tego co teoretycznie bym odwlekala w czasie)? wiem ze juz co po niektorych pytalam ale musze miec pewnosc czy to by sie udalo![]()
Może mieć i to duże. Szczególnie w sytuacji gdy następstwem nie zgłoszenia był list gończy. Na każdej wokandzie jest prokurator. Jak to zauważy w aktach to mogą być problemy. Również dyrektor może to wyeksponować w opinii jako uchylanie się od odbycia kary. Ale może być też tak że nikt tego nie zauważykasias999 napisał:Nurtuje mnie pytanie czy to ,że ktoś sam nie zgłosił sie do odsiadki tylko został doprowadzony do AŚ ma wpływ na decyzję o warunkowym zwolnieniu.?;-)