Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zk bedzie poinformowane z tego wzgledu ze zdradziła go legitymacja przepustkowa,dowodu osobistego nie miał przeciez,ale wcale tak nie musi byc

z tego co wiem ten policjant który wystawiał mandat, powiedział że nie będzie informował zk! ale z tego co się orientuje to przed warunkowym zwolnieniem jest robiony jakis wywiad w miejscu zamieszkania? czy dobrze rozumiem?

no tak ale wcale nie musi byc o tym wspomniane:) a mandat z jakiej przyczyny??? za szybka jazde?

Może jest jeszcze ktoś kto mogłby mi pomoc w tej sprawie?zależy mi bardzo na waszej opinii!!!

dostał go za jazdę bez uprawnień i bez kasku!

moim skromnym zdaniem ZK będzie poinformowane na 100% ...
jak by nie było jest to nie przestrzeganie prawa na przepustce ;]

kasia 86 napisał:
Mam pytanie, moj chłopak dostał w czasie przepustki mandat za jazdę na motorze! w lipcu staje na wokande z wniosku dyrektora! Interesuje mnie czy to wykroczenie będzie miało wpływ czy dostanie warunkowe zwolnienie! I czy zk będzie wiedział o tym wykroczeniu? Dodaje że mój chłopak pracuje na wolności, nawet jest grupowym, ma wnioski nagrodowe, wychodzi na przepustki! CZEKAM NA ODPOWIEDZ

po każdym powrocie osadzonego do jednostki, policja jest proszona o wystawienie opinii...mandat za jazdę na motorze? (dlaczego? bez prawa jazdy, dokumentów, w stanie po spożyciu???) nie ma co się czarować: administracja zakładu karnego będzie powiadomiona o wyczynie Twojego łobuza!!! Kochani nie rozumiem: czemu się oszukujecie? Ktoś kto wychodzi na przepustkę powinien się krystalicznie zachowywać! Ktoś kto podczas próby (a przepustka jest taką formą próby) łamie prawo, jak może mieć pretensje, że nie otrzyma pwz?? Jeśli może mieć pretensje, to tylko do SIEBIE!!!:brawo:

kasia 86
Mam pytanie, moj chłopak dostał w czasie przepustki mandat za jazdę na motorze! w lipcu staje na wokande z wniosku dyrektora! Interesuje mnie czy to wykroczenie będzie miało wpływ czy dostanie warunkowe zwolnienie! I czy zk będzie wiedział o tym wykroczeniu? Dodaje że mój chłopak pracuje na wolności, nawet jest grupowym, ma wnioski nagrodowe, wychodzi na przepustki! CZEKAM NA ODPOWIEDZ
jak już pisałam miałam taką samą sytuacje...i zk się dowiedział bo przyszła opinia!Twój chłopak nie dostanie tego pwz i pewnie w zk też go w jakiś sposób ukarają-np.zwolnią z pracy, zmienią grupę...mojego M w taki sposób ukarali:(

Dziekuje za odpowiedz!! dostał ten mandat w kwietniu, dokumenty z wystąpienia dyrektora do sądu wysłali tydzień temu i juz tam są bo dzwoniłam!!! wokanda ma byc w lipcu bo takie maja terminy! a do tej pory mój M. pracuje i nie został ukarany wiec rozumiem że zk nie wie o tym wykroczeniu?? bo jak by wystąpił z wnioskiem o pwz? co o tym myslicie? i wcale sie nie łudze i nie wybielam jego zachowania tylko chcę znac waszą opinie??

kasia 86 zobacz post nr 950 i odpowiedz na pytania tam zawarte, abyśmy na forum mogli wyrazić swoje opinie:tuptup:

znam przypadki kiedy zakład cofał wystąpienie w dniu wokandy więc wysłanie papierów
nie jest jakimkolwiek wyznacznikiem tego czy dostanie wokandę czy nie ...
papiery z policji czy też sadu mogą iść do ZK od cholery długo więc to że jeszcze nie doszły o niczym nie świadczy ...

być możne moje słowa cie urażą jeśli tak to przepraszam ...
............................
wszyscy których znałem i znam na przepustkach (łącznie ze mną)
siedzieli w domu i cieszyli się rodziną a nie jeździli po pijaku na motorze ...
w czasie przepustki nie masz prawa (podpisujesz przed wyjściem papierek)
"spożywać napoi alkoholowych" ...

Chwaścior powstrzymaj się od oceniania - M.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
chwaścior coś Tobie się pomyliło, ja byłem na 7 czy 8 przepustkach i nie podpisywałem żadnego papierku o rzekomym zakazie "spożywania napoi alkoholowych". Z drugiej strony: jesteś w domu, i co zk zakazuje Tobie wstrzemięźliwości od alkoholu? Obowiązkiem skazanego na przepustce jest "przestrzeganie porządku prawnego" (art. 139 & 1 kkw), obowiązek zgłoszenia się na Policję "celem potwierdzenia miejsca pobytu" (art.140 & ! kkw) - jeśli to nie będzie "wykonywane" można zapomnieć o pwz!!!:razz:

no sto procent podpisywałem takie cudo ...
a po powrocie z przepustki zawsze alkomat na bramie ...

Wszystko fajnie, ale zaczynacie już mieszać wątki. :ok: O przepustkach jest oddzielny, więc tam możecie kontynuować.

kasia 86 napisał:
Dziekuje za odpowiedz!! dostał ten mandat w kwietniu, dokumenty z wystąpienia dyrektora do sądu wysłali tydzień temu i juz tam są bo dzwoniłam!!! wokanda ma byc w lipcu bo takie maja terminy! a do tej pory mój M. pracuje i nie został ukarany wiec rozumiem że zk nie wie o tym wykroczeniu?? bo jak by wystąpił z wnioskiem o pwz? co o tym myslicie? i wcale sie nie łudze i nie wybielam jego zachowania tylko chcę znac waszą opinie??
Czas pracuje na jego korzyść. Pewnie na tym komisariacie popsuła się ostatnia maszyna do pisania, a na komputer z drukarką na pewno w tym roku nie dostaną. Więc głowa do góry. :)

Napisał/akasia 86
na pewno zk jeszcze o niczym nie wie...może się nie dowie o ile nie będą chcieli opini z przepustki...podobno czasem nie wysyłają:)a mandat dostał w tym samym mieście w którym podpisywał się po wyjściu na przepustkę?

dzieki wszystkim!!ale moj chłopak nie byl pod wplywem alkoholu, dostal go za jazde bez uprawninien! Dostał go kilka godzin po tym jak byl sie podpisac w miejcsu swojego zamieszkania!

recedens i ja 22 dzieki za male slowa otuchy!! choc jak na razie czarno widze tą sytuację!!

ale zastanawia mnie jedno, wszystko wydarzyło sie w kwietniu na przepustce, a za miesiac znowu byl w domu i teraz tez ma dostac kilka dni w czerwcu? wiec mają taki bałagam w dokumentach i jeszcze to nie przyszło z tej policji?

wątpie:) skoro był już po tym zajściu na kolejnej przepustce to widocznie nie wiedzą i chyba już się nie dowiedzą:)tak mi sie wydaje bo nie dostał by następnej przepustki jak by z poprzedniej miał złą opinie

powiedzcie mi prosze - jak to jest z warunkowym zwolnieniem z ktorym wystepuje ZK? jak to wyglada? o

z tego co wiem to jeżeli zk występuje to sąd zazwyczaj udziela pwz:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót