Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zależy od skazanego i jego sytuacji. Zresztą odpowiedź na takie pytania padała w tym wątku wielokrotnie. Nie zawsze jest to połowa kary.

To czyli mogłoby być już, a sprawa która jest w toku coś przeszkadza? Mam nadzieję że w tym miesiącu się skończy, ale ciągnie się już rok więc słabo to wygląda.

Nie ma wyraźnego zakazu wypuszczania ludzi którzy mają sprawę w toku, ale może to być wzięte przez Sąd pod uwagę przy ocenianiu czy skazany daje rękojmię przestrzegania prawa na wolności. Była o tym niedawno dyskusja na forum (choć nie pamiętem w którym dokładnie wątku).

Dzięki kadi, i jeszcze jedno pytanie, jak już mu dołożą z tej sprawy, to i tak będzie mógł się starać p PZW czy czas się wydłuża?

Jak mu "dołożą" (wprowadzą karę do wykonania) to to czy odbył już połowę kary będzie się liczyć od sumy kar.

Witam. Mam pytanko.Mój mąż siedzi już 2,5 roku od roku jest w Kamińsku jest już po pierwszej wokandzie ale oczywiście blacha była w tym msc dostał (jak to oni mówią) 30 godzinne widzenie poza terenem Zk. W listopadzie szykuje się kolejna wokanda i właśnie tu pojawia się pytanie czy ma szanse wyskoczyć z niej?
Jest w grupie P/1 ( był na P/2 ale zjechał) i grypsuje czy ta cała komisja może mu poraz drugi odmówić zwolnienia przez te dwa czynnniki?

Odpowiedź na Twoje ostatnie pytanie. Jeżeli nie zachowuje się poprawnie w ZK, to nie daje gwarancji, że będzie się zachowywał poprawnie na wolności. Nikt jednak nie udzieli Ci w 100% dobrej odpowiedzi - może tak, może nie.

O to chodzi że zachowuje się bardzo dobrze ma co miesiąc nagrody nawet dostał najwyższą w formie 30h przepustki ( z zamknietego )

Zadecyduje o tym Sąd po złożeniu wniosku - mając komplet danych o skazanym (nie komisja penitencjarna).

Zadziora - skoro tak się domagasz obdarcia z nadziei to bardzo proszę: szansa jest mała. Kiedyś coś się wydarzyło - i zaostrzono mu warunki odbywania kary. Do tego grypsuje-czyli łamie prawo. A teraz nadszedł termin wpz zatem zaczął być grzeczny. Grubymi nićmi szyte to jego nawrócenie. Bo tu nie chodzi o "dobre zachowanie" tylko o "pozytywnie zakończony proces resocjalizacji".

A nadzieję możesz mieć jedynie w tym, ze jest przeludnienie i być może komuś przyjdzie do głowy zwolnić miejsce.

forg he ja nigdy nie nastawiam sie na cokolwiek wiec zadnej nadzji mi nie odbierasz.Dziwi mnie to ze nie znasz doglebnie sytacji a oceniasz "A teraz nadszedł termin wpz zatem zaczął być grzeczny. Grubymi nićmi szyte to jego nawróceni" Przepustki z zamknietego nie dostaje sie tak na ladne oczy. Z reszta jego " dobre zachowanie" nie trwa od kilku tyg czy msc ale od dobrych 2 lat a ze dla grypsujacych na P/2 nie ma miejsca ( lewe afery) to nie znaczy ze on cos wywinal

Zadziora napisał:
Dziwi mnie to ze nie znasz doglebnie sytacji a oceniasz

Oceniam na Twoją wyraźną prośbę:
Zadziora napisał:
czy w takiej sytuacji jaka jest obecnie jest szansa?

To nie są Twoje słowa? Oczekujesz od użytkowników forum, by powiedzieli, jakie są szanse. Na podstawie podanych przez Ciebie danych oceniłem tą szansę. Napiszę nawet więcej - niech się zastanowi na czym bardziej mu zależy. Na grypsowaniu czy na powrocie do rodziny. Jak na grypsowaniu, to ... to współczuję. ja takiego gościa nie wypuściłbym z więzienia.

forg oczekuje by kobietki ktore mialy podobna sytacje powiedzialy jak u niech bylo. Ech... glupie gadanie na czym mu bardziej zalezy....Serio chyba beata* ma racje ze w Zk pracujesz jak tak wspolczuje podopiecznym skreslania za przekonania

Zrozum kobietę :-) - chciałaś się dowiedzieć jakie ma szanse to Ci napisałem, jakie jest podejście. Przy okazji przedstawiłem swoje zdanie - mam prawo, czyż nie?

Normalny człowiek podziękowałby, a tymczasem czytam, że "nie znam sytuacji a oceniam" ... Podpowiedziałem Ci co przyspieszyłoby wyjście; chcesz-skorzystasz, nie-Twoja sprawa.

Hehe więc jesteś kobietą i byłeś w takiej sytacji? Więc to że grypsuje przekreśla to że nie ma już od przeszlo 1,5 roku żadnego kwita , ma co msc nagrody chcą mu grupe otworzyć to nie znaczy nic?

Zadziora tu forg ma racje ze patrza na to czy ktos grypsuje czy nie i nie ma znaczenia czy nie ma kwitow i ze ma nagrody , sa zk w ktorych wiadomo ze jesli grypsujesz to nie wyjdziesz z pierwszej czy drugiej wokandy to tak jak z wystapieniem zk wystepuje to masz 90 % na to ze wyjdzie a nie majac wystapienia to szanse masz takie jak 30 do 70

A forg to kolejny rodzynek wsrod nas:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót