mam ogromną prośbe by ktoś pomógł mi udzielić informacji dotyczacych mojego narzeczonego. Otóż 12.06.2008 r. aresztowano go. 23.10.2008 dostał wyrok 1,6 m-cy bezwzglednego. Sankcje 4 m-ce i 11 dni zaliczono mu na poczet kary. Odwoływaliśmy się aż do marca 2010 r. Raz odroczono mu na 3 m-ce potem na 6 m-cy. Niestety przy ostatniej sprawie mecenas nie raczył nawet w trerminie złożyc pismo i sędzina nie dała odroczenia. Moj narzeczony stawił się sam do aresztu. Jest tam od 12 kwietnia 2010 czyli ponad 2 m-ce. 1 września mija mu połowa kary. Z tego co wiem 28.07-29.07 ma mieć komisję. Więc mam pytanie czy to jest komisja przedwarunkowa czy o grupę p3? Nadmienię, iz od razu dostał na stawieniu się p2, ma pracę, ma wnioski nagrodowe, ma IPO który mija 1.07, ma pismo z zakladu pracy o dalszym zatrudnieniu po upływie kary, zaświadczenie ze szkoły że kontynuuje nauke na 3 semestrze. W sierpniu mielismy mieć slub ;-( Mam pytanie kiedy mozna pisac pismo o przedterminowe zwolnienie? Dopiero po 1.09? Czy jest coś takiego że po 6 m-cach wyroku przy karze poniżej 2 lat? Rozmawiałam już 3 krotnie z wychowawca, napisałam pismo o przepustki ale to dopiero kwestia lipca wchodzi w grę. Prosze niech mi ktos pomoże w kwestii tego warunkowego, kiedy można pisać prośbę i co to za komisja może byc 28.07? dziekuję