Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam!mam do Was pytanie a mianowicie mój M. dostał wyrok 1,5 roku, z czego ma odsiedziane 4,5 m-ca na sankcji i teraz od kwietnia czyli 3,5. 28.07 miał komisję przedwokandową powiedzmy, nie zmieniono mu grupy na p3 ale dostał pierwszą przepustkę czyli otworzono mu przewód przepustkowy. Zk pomimo wielu wniosków nagrodowych, dobrej opinii kuratora, dzielnicowego, zrealizowanego IPO, stawienia się dobrowolnie do odbycia kary i zaświadczenia z zakładu pracy o dalszym zatrudnieniu, to zk nie wystąpił z pismem o wzp, musimy sami na ten wrzesien. Czy ma to wpływa że najpierw go chcą sprawdzic na przepustkach bo 3 m-ce to za mało by wnioskować?? Proszę pomóżcie. dzieki z góry

Emilka 28 różnie to bywa. Mój J. również spełniał wymagania, były przesłanki ku temu. ZK obiecał, że wystąpi o wpz po czym i tak tego nie zrobił... Mydlenie oczu.

Dziękuję bardzo ann0112 za odpowiedź. A czy Twój J.stawal już na wokandzie? Pisał pismo sam?Odrzucili ??

Ostatnia edycja:
"jesli wiara czyni cuda my wierzymy, że się uda" Dziękuję Wam za odpowiedzi. Ann0112 a gdzie Twój J. siedzi??Bo ja z B-szczy i mój M.jest na wałach bo widzę że masz też kujawsko-pomorskie

Ostatnia edycja:
Emilka 28 nie pisz posta pod postem. Używaj 'edytuj'. J. stawał na wokandzie już kilkakrotnie. Sam pisał ale jak narazie nie przychylił się sąd do jego prośby. Tyle, że zjechał karnie z ZK i teraz jest mu trudniej uzyskać wpz. W każdym razie ZK obiecał mu wystąpienie w lutym tego roku, nie uczynił tego, po czym okazało się, że planował wystąpić dopiero teraz we wrześniu :rolleyes:

Czy ktos wie czy wokanda moze odbyc sie 3 dni przed polowa kary??

a slyszalam ze wokanda moze odbyc sie pare dni predzej a wypuszczaja jak mija polowa kary?? ale nie wiem ile w tym prawdy

może chodzi Ci o kimisje przedwokandową, która zbiera się wcześniej :) Mój chrupeczek ma taką komisję w środę, a do wpz nabywa uprawnień 21 września.

Witam.
Mój syn odsiaduje karę 1 roku a dziś mineło połowa.Jest całkowicie ubezwłasnowolniony.Złożyłam dzis wniosek o wpz jako opiekun sądowy
Jak długo się czeka i jakie ma szanse na opuszczenie zk ,zaznaczam że jest to Białołeka a ma p2
Proszę o odpowiedz.

Czeka się tyle aż będzie wyznaczony termn rozprawy. Szanse trudno określić bo to zależy od wielu czynników. O zk białołęka jest osobny wątek. Proszę sobie poczytać, tam ludzie piszą też na temat wpz.

Ostatnia edycja:
Witam!
Moja mama odsiedziala swoja kare 1r 2mies, i dwa dni przed wyjsciem powiadomili ja ze dokladaja je jeszcze 2 lata. I tu mam pierwsze pytanie. Czy jest mozliwe aby 2 dni przed wyjsciem z ZK po odsiedzeniu swojej kary zostac poinformowanym ze kara zostala przedluzona o jeszcze 2 lata bo doszly jakies porachunki? Gdy poinformowano moja mame o przedluzeniu kary nie zabrali jej pracy ale przepustki byly wstrzymane w zwiazku z wyborami prezydenckimi. Jednak mama wyszla na przepustke tydzien temu teraz napisala o Warunkowe Zwolnienie i zostaly jej zabrane przepustki i praca w zakladzie. Czy jest to mozliwe?

magda0106 napisał:
Czy jest to mozliwe?

Uprzejmie proszę o nie pytanie o to samo w różnych tematach.
Tak, jest to możliwe. Nikt nie przedłużył kary tylko wprowadzono do wykonania inny wyrok. I niech się osadzona cieszy, że nie wyszła bo wróciłaby już jako recydywistka. A tak jest "ciąg dalszy".

A dlaczego nie są udzielane jej przepustki? Z całą pewnością nie dlatego, że złożyła wniosek o wpz.

Luizjana moj mial w poniedzialek 2.08 przedwokandowa komisje dostal poparcie i teraz nie wiem czy wokande bedzie mial 12.08 czyli 3 dni przed polowa kary czy dopiero 22.08. Dodam jeszcze ze na przedwokandowce prosili o szybkie dostarczenie papierow tzn do 10.08. I jak myslisz kiedy bedzie mial ta wokande??

A powiedzcie mi proszę czy to że mój M. nie miał wcześniej otwartych przepustek mogło świadczyć o tym że go nie poparli o wpz?Dopiero na przedwokandowej otworzyli przepustki. Czy lepiej na wokandę stawać m mecenasem czy samemu> My mamy połowę kary 01.09 ale już cchemy pisac o wpz. Nie mam tylko wzoru pisma:o

Witam.. mam problem mam nadzieje ze ktos z Was mi pomoze ... moj maz odbywa kare 11 miesiecy .. odsiedzial juz 6 czyli jest po polowie kary i minelo pol roku napisal o warunkowe i czeka na termin.. tylko pojawil sie problem .. bo gosc od ktorego wynajmowalismy mieszkanie zanim mojego posadzili zalozyl mu kare cywilna - czy jakos tak to sie nazywa za zaleganie z oplata i zniszczenie mienia bo nasz pies podrapal grzwi.. chodzi mi dokladnie o to czy doloza mu ta kare do odsiadki czy bedzie mogl wyjsc na warunkowe i zaplacic ta zaleglosc i grzywne jak to jest u nas z tym prawem ;/? plis pomozcie :(

ona2301 mnie się wydaje, że dopiero 22.08. Wcześniej niż przed połową kary nie może być... Mimo, że to tylko 3 dni.

Emilka 28 Jeśli nie miał otwartch przepustek to zk nie nabrało do niego zaufania, to mogło zaważyć na poparciu, ale nie musiało. Może za zachowanie go nie poparli ? a co do rozprawy to ja bym wzięła adwokata. On bardziej potrafi porozumieć się z sędzią:)

karolinap86 Moim zdaniem nie powinno to zaważyć na decyzji sądu w sprawie wpz, aczkolwiek może. Ile wynosi ta grzywna ?

Błagam napiszcie mi gdzie najlatwiej wyjsc z wokandy w wojewodztwie mazowieckim? To bardzo wazne :(

Bemowo chyba

Tam jest praca wolnościowa itd..

Nie mam najnowszych wieści ale tak słyszałem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót