Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jak jest recydywa to moze stawac po 3/4 kary.A czy mu sie oplaca stawac do konca ma nie tak duzo

Lovely a wpz ma z wystapienia czy sam pisal?i ile czeka od zlozenia wniosku do terminu wpz w Radomiu??

No sylwia już zdążyły ci kobitki odpisać.Tak jak akte napisała po 2/3 kary recydywa:D

xxx24 mój pisze o wpz. W Radomiu jest ciężko z wokandami i raczej zakład nie występuje. Mój ma wokande co 3 mieciące, może troche dłużej a od złożenia wniosku czeka niecałe dwa miesiące.

A ja mam pytanie bo słyszałam że do wpz ważny jest też fakt ze skazany po opuszczeniu zk będzie miał pracę.A czy jesli ma własną działalność to też jest brane pod uwagę, czy raczej nie istotne?

a słyszeliście o tym przypadku na Białołęce jak chłopak wyszedł z zazalenia po pierwszej wokandzie /połowa wyroku/ z czego o wpz sam pisał wniosek bo zakład nie wystapił..? dokładnie to zażalenie pisał adwokat...chetnie bym poznała jego nazwisko ;)

Lovely no moj bedzie stawal z wystapienia ale nie ma jeszcze terminu i dlatego pytam,a np po pierwszysm wpz pisal zazalenia?i jak to wyglada jak wchodz na komisje?pytali sie cos jego ?moze wiesz..

xxx24 a Twój też siedzi w Radomiu? Mojego to o nic nie pytali. Od razu mu powiedzieli, że za odległy termin do końca kary i odmówili mu wpz. I tak już dwa razy. W Przyszłym tygodniu 3 wokanda ale nie nastawiam się, bo w Radomiu nie dają wokand, a jeśli ktoś dostanie to bardzo rzadko.

Lovely napisał:
xxx24 a Twój też siedzi w Radomiu? Mojego to o nic nie pytali. Od razu mu powiedzieli, że za odległy termin do końca kary i odmówili mu wpz. I tak już dwa razy. W Przyszłym tygodniu 3 wokanda ale nie nastawiam się, bo w Radomiu nie dają wokand, a jeśli ktoś dostanie to bardzo rzadko.

A skoro za daleki termin to po co w ogóle może prawnie starać się o wpz? Chyba ktos wymyślał te terminy 1/2, 2/3, 3/4. Chyba tez były inne przesłanki ku temu żeby nie udzielić skazanemu wpz.

Nie było innych przesłanek. Wszystko jest jak należy ale w Radomiu to standard. Na dzień dobry słyszy się, za odległy termin końca kary. Teoria swoje a praktyka swoje.

Co prawda mój nie stawał na wpz w Radomiu ale też usłyszał takie zdanie po co przyszedł tak bardzo chce iść do domu:mad:

No mam nadzieje że mój M nie usłyszy tego 12.10.2010.:) Niby do końca wyroku tylko 2 miesiące ale niewiem moze to dla nich dużo?Ile wasi maja do końca że tak usłyszeli?

na komisji przedwokandowej dowiedzial sie ze jest wystapienie? wychowawca np w naszym przypadku wyslal pare dni przed polowa kary ,minelo 3 tyg i nie masz jeszcze terminu wpz wiec,z tego co czytalam to okolo miesiaca albo wiecej

Witam....
Potzrebuje pomocy.Maż mój odbywa kare pozbawienia wolności 3,5 roku w ZK Głogów.Dwa razy stawal na wokande nie dostał jej.Teraz złozył zażalenie i 11pazdziernika ma sprawe w sadzie we wrocławiu..... Wychowawca meza powiedział mi ze moge tam pojechac i sprobowac poprosic o zajecie głosu w tej sprawie.Poprosic o to zeby mezowi udzielili warunkowego zwolnienia.... Czy mam jakies szanse,co powinnam mowic?????? Pozdrawiam

Zapomniałam dodac ze kara konczy sie w maju 2011r

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Po pierwsze - proszę nie zakładać nowych tematów w sytuacji, gdy temat istnieje.
Po drugie - post pod postem jest niepożądany - funkcja "edytuj".

"Co powinnam mówić"? Przekonać sąd, że cel wykonania kary pozbawienia wolności został w przypadku męża zrealizowany. A jaki jest cel? Polecam lekturę kodeksu karnego wykonawczego.

Witam serdecznie mój syn po drugiej apelacji otrzymał wyrok 2,9 za art197kk. w areście śledczym był 10m-cy gdzie wyszedł po pierwszej apelacji i jest ok27m-cy w domu teraz czkamy na wezwanie do ZK po jakim czasie będzie mógł się starać o warunkowe zwolnienie lub tp, czekamy również na uzasadnienie wyroku sądu okręgowego bo chcemy wnieść kasacje będę bardzo wdzięczna za każdą informacje

Jeżeli jest karany po raz pierwszy to połowie kary jak pisze megi a jeśli jest recydywistą to po 2/3 kary.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót