Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
agulec15 to zwykła plotka (tzw. choroba więzienna, każdy kto siedzi liczy i wierzy we wszystko by wyjść), wymyślona przez więźniów jak amnestia.

pzdr.

Ostatnia edycja:
kogoś życie nie oszczędzało????
Ano nie oszczędzało, widzisz.
Nie ironiczni, tylko zastanawiający się nad sensem takich wieści.
wymyślona przez więźniów jak amnestia.
To w ogóle notorycznie też słyszę, ale nie w formie "czy to prawda, że prezydent ogłosi amnestię", tylko "kiedy" =)

einhander pisząc o tym podkreślałam,że to plotka w której zapewne nie ma nawet 1%
prawdy,nie jestem na tyle naiwna,żeby we wszystkie więzienne pogłoski wierzyć.SaliMali o sens takich wieści pytaj ludzi od których one wychodzą,czyli skazanych

agulec15 napisał:
...czyli skazanych
Niekoniecznie. Takie wieści wychodzą równie często od czekających, a nie od skazanych, a biorą się z tego, o czym pisałam na poprzedniej stronie - czekająca czyta takie coś na forum, mówi o tym swojemu osadzonemu i plotka dalej krąży - tak więc jak widać działa to w dwie strony, a nie jedną:
czekające <=> osadzeni.

Głupia plotka.Przyznam!
Ale powiem Wam co ja w lipcu usłyszałam od funkcjonariusza AŚ akurat oddawałam paczke dla mojego skazanego i tak sobie gadalismy i weszlismy na temat wpz.Mezczyzna zapytał sie jaki wyrok ma odpowiedzialam ze 2 lata a on na to "eee to niech pani sie nie martwi po polowie wyjdzie zwłaszcza jesli to jego pierwsza odsiadka bo od sierpnia maja wejsc zmiany w kodeksie karnym i bedzie tak ze wszyscy beda wychodzic po polowie"
I teraz tak sie zastanawaiam czy to faktycznie wychodzi tylko z ust wiezniów i oczekujacych czy to pracownicy zakaładów karnych sobie jaja z ludzi robią.:D

To już mamy 3 źródła plotek. a ja dodam czwartą - ofiary przestępstw, które boją się o swoje życie, rozmawiają i zastanawiają się czy dobrze zrobiły że zgłosiły na policję, że np. mąż się nad nimi pastwił. Teraz po zmianach prawnych związanych z katastrofą smoleńską i masońskimi układami w nowych centrach rządzących, obecna władza musi się odwdzięczyć swoim wyborcom za oddanie głosów w wyborach prezydenckich i parlamentarnych poprzez uchwalenie amnestii.
... i taki wsadzony do więzienia mąż wyjdzie żądny zemsty.

czyli jednak nie tylko czekający i skazani puszczają takie plotki w obieg...anthony brawo;)

A może to właśnie osoby które pilnują skazanych wywołują "amnestie" wśród więźniów mając z tego ubaw ;) Kto wie...

mala kobietka owszem jest i nazywa się to zażalenie na odmowę udzielenia WPZ ;)
Wystarczy wpisać w google i pojawia się masa wzorów:roza:

ja znam przypadek ,ze ktos wyszedł z zażalenia które pisał adwokat ale nie znam dokładnie sytuacji tej osoby ...
a kto występował z wpz - zakład czy osadzony? to ma kluczowe znaczenie jednak...

mavis001 osadzony....no to zalezy od sytulacji w jakiej sie znajduje...:(

a no własnie...jak sam pisał to i adwokat moze nie pomóc...a jak to odmowa po połowie to niestety ale raczej nie ma szans ... ale macie takie prawo, mozecie spróbować ,cuda sie zdarzaja w koncu :) moze poradz sie adwokata ..?

nie wierze juz w cuda:(ale zobacze co powie adwokat...ciekawe czy jak on to napisze czy cos to pomoze...ale watpie:(

czarna...nie znam dokładnie Twojej sytuacji ale jezeli Twój facet teoretycznie spełnie wszelkie przesłanki do wpz to moze adwokat jak dobrze odpisze na ich uzasadnienie odmowy to kto wie..moze sie uda...
kolejny raz owszem, za 3 m-ce znowu moze próbowac ale jak znowu sam wystapi to bedzie to samo...i tak w kółko...

i błedne koło się zamyka i tak do konca wyroku można pisać papier wszystko przyjmie

mavis001 napisał:
czarna...nie znam dokładnie Twojej sytuacji ale jezeli Twój facet teoretycznie spełnie wszelkie przesłanki do wpz to moze adwokat jak dobrze odpisze na ich uzasadnienie odmowy to kto wie..moze sie uda...

Jasne, spełnia wszystkie przesłanki, nie ma żadnej negatywnej - bo to o to chodzi przede wszystkim - i sąd jest ślepy, administracja zk jest slepa ale za to adwokat jest jedynym, który widzi ... Jassssne.

no to kto jest slepy?cos jest nie tak :rolleyes:nie rozumie jednych wypuszczaja a drugich nie...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót