forg
Praktyk
- Odpowiedzi
- 20 516
grafryb napisał:Czy często zdarza się że pierwsza wokanda jest sukcesem?
Tak, zdarza się. A co to znaczy dla Ciebie "często"?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
grafryb napisał:Czy często zdarza się że pierwsza wokanda jest sukcesem?
agulec15 napisał:forg ale to ma się tylko dla skazanych na rok czasu czy dla pierwszy raz karanych?
z bytomia napisał:To dość dziwne pytanie. Dotyczy obydwu przypadków.
Moim zdaniem o wpz zakończonym sukcesem można mówić dopiero wtedy, kiedy udzieli się jej danej osobie, a ta osoba odpowiednio tą szansę wykorzysta i już nigdy nie wstąpi na złą drogę. Ogromna ilość osób powracająca do przestępstwa już w okresie próby, czy później w warunkach recydywy przekreśla tą Utopię![]()
liczys moze zawsze jak pierwszyraz karanyto z 2,8 nabedzie prawo do z.p. po 1,4. fakt ze sie ukrywal jest na jego niekorzyść, ale jak ja pisalam to jest loteria. dobrze by bylo zeby byl sprawdzony przepustkowo, no mial gdzie wrócic, i dobrze by bylo wlasnie takie pisemko ze zostanie po wyjsciu zatrudniony.oz902 napisał:Czy mój przyjeciel może liczyć na warunkowe zwolnienie z zk jeśli odbył już 11 miesięcy kary, cały wyrok to 2 lata 8 miesięcy. Ukrywał się rok zanim trafił do zk. Jaka jest szansa na warunkowe zwolnienie lub co musi zrobić? Proszę o pomoc
oz902 napisał:Czy mój przyjeciel może liczyć na warunkowe zwolnienie z zk jeśli odbył już 11 miesięcy kary, cały wyrok to 2 lata 8 miesięcy. Ukrywał się rok zanim trafił do zk. Jaka jest szansa na warunkowe zwolnienie lub co musi zrobić? Proszę o pomoc
wiemZautopsji napisał:ale jak ja pisalam to jest loteria.
guest_user napisał:Samo odbycie 11 miesięcy kary z wyroku 2 lata i 8 miesięcy nie wpływa bezpośrednio na decyzję pozytywną. Świadczy jedynie o tym że odbył już ponad połowę kary
forg napisał:Ale połowa kary z 2 lat i 8 miesięcy przypada po 16 miesiącach. Nie po 11. Zatem nie odbył ponad połowy kary.
Katte777 napisał:a ja mam pytanko : wokanda odbyła się 4 stycznia - co do WPZ , czy chłopak na sprawie juz dostał inforamcję kiedy wyjdzie czy to trwa ? jakas decyzja pod jego nieobecność ? czy jesli mineło juz prawie 3 tyg a on nie odzywa się to znaczy ze oddalili wniosek ? odbył juz połowę kary.
dziunia1989 napisał:moj maz dostal 1rok i 6 m-cy pozbawienia wolnosci z czego 6 m-cy ma juz odsiedziane, (po roku przerwy w odsiadywaniu wyroku znowu dostal wezwanie zeby sie tam wstawic)moje pytanie; czy po kolejnych 3 miesiacach bedzie sie mogl ubiegac o warunkowe zwolnienie(to bedzie 9m-cy z 18 ktore dostal)?