M
mm87poz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Witam, dostałem wezwanie do zapłaty przez komornika, za jazdę bez biletu (z 2009r) na wezwaniu był błąd w nazwisku, postępowałem zgodnie z poradami jakie tutaj odszukałem, dowiedziałem się jaka jest sygnatura w sądzie kto wystawił itp. ZDITM skierował sprawę do sądu po tym jak nie odpowiadałem na monity, i wyrok zapadł w 2011/06/20 od tego czasu oczywiscie nic nie dostałem, wiec tutaj sprawa również jest przedawniona? Pani z windykacji w ZDITM twierdzi ze nie jest przedawniona i ze bez sensu bedzie jeśli odwołam się.
Inna sprawa, że te wezwanie przyszło na adres zameldowania gdzie nie przebywam od 9lat .... pomijając fakt, że komornik nakazał spłate 1000zl! w ciągu 3dni, (troche mało czasu na działanie, ale chyba to jest straszenie?)
Prosze o pomoc czy faktycznie sprawa jest przedawniona? do kogo mam się odwoływać? do komornika? sądu? czy do ZDITM? jak wstrzymać tą egzekucję? żeby rodzice zawału nie dostali
i czy faktycznie komornik może wejść do domu rodziców?
Pozdrawiam
MM
Inna sprawa, że te wezwanie przyszło na adres zameldowania gdzie nie przebywam od 9lat .... pomijając fakt, że komornik nakazał spłate 1000zl! w ciągu 3dni, (troche mało czasu na działanie, ale chyba to jest straszenie?)
Prosze o pomoc czy faktycznie sprawa jest przedawniona? do kogo mam się odwoływać? do komornika? sądu? czy do ZDITM? jak wstrzymać tą egzekucję? żeby rodzice zawału nie dostali
Pozdrawiam
MM