Widzenia bezdozorowe

• Autor wątku Autor wątku ram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja dostałam widzenie bezdozorowe w zamian za zrobienie z P gazetki ściennej na temat siatkówki. Przygotowałam wszystko w domu, a mój mężczyzna tylko przypiął do tablicy. Bezdozorowe w Brzegu nie różni się zbytnio od dozorowego - w sali znajduje sie 5 stolików , z tym, że my mieliśmy ostatnio szczęście, bo nikogo z nami nie było :P Intymna zaś mieści sie obok i tam dopiero to sie działo :)

no w niektórych ZK czy Aś na bezdozorowym też się dzieje :) to zależy jak wygląda sala widzeń itd. To można robić w ten sposób tak jak Ty zrobiłaś wysyłając mu gotowe materiały do przywieszenia ? Bo ja myślałam, że to wszystko On sam musi przygotować... . :x

U nas nie było z tym problemu. Kupiłam gazety, wycięłam najciekawsze artykuły, zrobiłam ładne podkładki z brystolu. Pozwolili mi nawet wysłać taśmę bezbarwną, bo ZK jest biedny :). Warto było, widzenie było cudowne :evil: . Strażnik wychodząc powiedział, ze zapuka jak będzie wchodził :) :ooo:

nie wiem gdzie i do kogo pisze wiem wyjde na idiotke ale szukam pomocy!!!!!!!!!!!! informacji !!!!!!!!!!!!!!za kratkami jest ktoś mi bardzo bliski ale dlugo sie nie odzywa jak dla mnie za długo wiem ze coś sie stało ale nie wiem co robic prosze o jakąs pomoc cokolwiek rozmowe kontakt jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i nie potrafie sie w niej znaleść..... dziewczyny jestem w kropce nie wiem co myśleć oszaleje za chwile w necie pełno informacji ale wiem ze tylko ktoś kto ma za kratkami kogoś bedzie wiarygodną wyrocznia i cenna studnia informacyji.Nie wiem jak wygladaja widzenia co i jak z listami paczki jakie kiedy telefony nie wiem moze mozna tam dzwonic jakis numer moze jest jak go zdobyc ..... 10769896 to moje gg Mam na imie Gosia... :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( :( milutkag1@wp.pl to mój email....Dziekuje z góry za wszystko :(

Gosia, po pierwsze bez paniki, bo to nic Ci nie da.
Po drugie, pytania zadajemy w odpowiednich tematach. Zanim zapytasz o coś, warto chociaż spojrzeć w jakim temacie.
Najpierw trzeba ustalić, czy ta osoba jest skazana, czy aresztowana - tu masz więcej na temat widzeń viewtopic.php?f=37&t=47470&start=0
Jeżeli jest aresztowana to nie będzie mogła do Ciebie zadzwonić, może napisać list - Ty możesz zrobić to samo. Zawsze możesz zadzwonić do AŚ/ZK i dowiedzieć się co i jak. Poczytaj więcej na forum, nic Cię to nie kosztuje, a możesz tylko zyskać.

Pomóżcie...Mam kilka pytan,a nie bardzo sie orientuje..Mianowicie chodzi mi o widzenie bezdozorowe,ale poza ZK..Kiedy mąż ma szanse najwcześniej je dostać?Przebywa w ZK w Rawiczu :( ,jest kolejny raz karany.Kiedy dostaje sie takie widzenia?i kto musi sie o nie postarac?I co najważniejsze ile takie widzenie poza zakladem może trwac?A kolejne moje pytanie jest bardzie skąplikowane..Mój mąż przebywa aktualnie w Rawiczu i jest tam trzymany na mocy ENA(europejski nakaz aresztowania),poniewaz zwiezli go tam z Wielkiej Brytanii,pdbywa wyrok,natomiast ma jeszcze dwie sprawy w toku,ale przyslali mu zawiadomienia,ze zawieszają oba sledztwa,bo ma ten ENA.Wyglada na to ,ze musi najpierw skonczyc odbywanie starego wyroku,żeby sledztwa zostaly wznowione..Nie rozumiem nic z tego...I jeszcze jedna rzecz,,Moj maż zostal areszytowany w styczni 2008,w Wielkiej Brytanii,bo byl poszukiwany ENA i tam wpalcilam kaucje i po 4 dniach go wypuscili,ale zalozyli mu elektoniczna obroże na noge i nie mogl wychodzic z domu od godz 21 do 6 rano-taki domowy areszt,w sadzie najwyzszym w londynie zadecydowali o ekstradycji,ktora wykonano 29maja(do tego czasu cały czas mial obrożę)i zostal przewieziony do Rawicza,do Polski,gdzie siedzi teraz.Spotkal tam goscia tez przewiezionego z UK,ktory rowniez nosil obroze przez 4miesiace i ten czas 4 miesiecy zaliczono mu na poczet kary...Mój mąż nie dostal takiego dokumentu niestety..Wiec jak to jest?Powinni mu ten czas odliczyć od wyroku??Błagam pomóżcie!!!!Bo juz nie wiem co robić...

baliincowa, proszę nie mieszaj tematów. Staramy się pisać na temat w wyznaczonych tematach :ok:
O widzeniach poza zakładem poczytaj w temacie "przepustki". Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale Twój mąż jest aresztowany? Jeżeli tak, to raczej na przepustkę nie ma co liczyć...

Baliincowa- wg mnie będzie cięzko o widzenie bezdozorowe poza zakł karnym- bo to jest właściwie przepustka- a na przepustkę choćby 10h można dopiero wychodzić po odbyciu 1/4 kary w przyp recydywistów jest to chyba jeszcze dłuższy termin, poza tym skoro ma teraz ENA i jeszcze 2 sprawy w toku to znaczy, że będzie naprawdę cięzko- trzeba przede wszystkim porozmawiać z wychowawcą jak on to widzi...poczytaj sobie też wątki w dziele więziennictwo- na pewno dowiesz się wielu pożytecznych info :ok:

Dziewczyny mam pytanie-jak to jest z tymi widzeniami bezdozorowymi/intymnymi? Jeżeli już ktoś dostał zgodę to może je wykorzystać tylko jak ma jeszcze widzenia spod grupy? I czy jeśli jadą na widzenie normalne 3osoby (przy połączonych godz.) i jedna tylko miałaby zostać na bezdozorowe to jest taka możliwość, czy trzeba pisać jakieś prośby itd? Troche zamotałam ale mam nadzieje, że zrozumiecie o co mi chodzi :)

Widzenie bezdozorowe jest zamiast "normalnego" widzenia. Czyli jak macie np 3 widzenia w miesiącu i dostajecie bezdozorowe, to macie 2 normalne i jedno bezdozorowe. Be bezdozorowe to nie jest widzenie dodatkowe, tylko w innej formie :) Przynajmniej tak jest u nas. Mam nadzieję, że o to Ci chodziło :) Przypuszczam, że nie będzie problemu, żebyś została sama na tym bezdozorowym, ale może spróbuj jeszcze zadzwonić do ZK lub spytaj się w wątku "Waszego ZK", jak to jest u Was :) Może ktoś będzie wiedział, ale najbezpieczniej zadzwonić.

my np mamy zawsze 3h w tym 1h bezdozoru i 2h mamy przy stoliku a 1h idziemy odprowadzani spojrzeniami innych na sale widzen bezdozorowych tak jest na białej aha jestesmy zamykani na klucz i SW puka zanim otworza drzwi i wejda :ooo: pełna kultura ze strony SW :ooo:

Dzięki dziewczynki.. z tym, żebym została sama na tamtą godz to wątpie szczerze, bo ostatnio nie przeszło nawet przy normalnym widzeniu.. Dam znać co i jak 3 :D Już się nie moge doczekać

czy ktoś orientuje się czy ZK koronowo(tylko nie na półotworku) udzielane są widzenia intymne?czy jest tam sala widzeń do tzw.widzeń intymnych-małżeńskich?

czy ktoś orientuje się czy ZK koronowo(tylko nie na półotworku) udzielane są widzenia intymne?czy jest tam sala widzeń do tzw.widzeń intymnych-małżeńskich?

Proszę nie dubluj postów, widocznie nikt nie zna odpowiedzi. -M

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mój mąż dostał widzenie intymne po 2 miesiącach i trwa 2,5 godz ale mielismy aż 3 godz:D A normalnie ma co miesiąc 3 godz widzenie plus 1 godz bezdozorowego,ale to dla mnie mało:(

Może głupio zapytam, ale czy widzenie bezdozorowe i intymne to jest to samo?

Nie to są dwa różne widzenia. Intymne jest również zwane bezdozoroeym ale odbywa się to inaczej jak ten zwykły bezdozór :D
Zwykłe bezdozorowe to takie samo widzenie jak normalne z tym że bez strażnika. Kilka stolików itd. Intymne no to wiadomo sam na sam... :evil:

U nas jest jakoś pokręcone. Bo jest sala ogólna z docorem przez szybkę (strażnicy są w osobnym pomieszczeniu + jedne na korytarzu, sala ma "dziury" w ścianie), ogólna i to chyba będzie bezdozorowa bo tam jest tylko kamera, ale strażnik chodzi po korytarzu, i dwie pojedyńcze sale ale bez łóżka (nie wiem jak ona wyglądają od wewnątrz?)

Prawidłowe nazewnictwo jest takie:
Art. 138. § 1. Nagrodami są w szczególności:
1) zezwolenie na dodatkowe lub dłuższe widzenie, (w każdej formie)
2) zezwolenie na widzenie bez osoby dozorującej,(sala ogólna bez f-szy)
3) zezwolenie na widzenie w oddzielnym pomieszczeniu, bez osoby dozorującej,(bez f-szy, ale nie koniecznie z łóżkiem :))

Powrót