Widzenia bezdozorowe

• Autor wątku Autor wątku ram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak myślałam, ale wolałam sie upewnić bo mało wiem :razz:

hehe ze co ze w pokoju na widzeniu bezdozorowym sa kamerki?

Monika R napisał:
na bezdozorowym moga byc kamerki ale na intymnym widzeniu nie moga byc
Chcę zwrócic uwagę na to, że tak naprawdę nie ma czegoś takiego ja widzenie intymne. Różnica (w przepisie) między widzeniem bezdozorowym, a nazywanym przez Ciebie widzeniem intymnym jest tylko taka, że to drugie powinno być udzielone w odrębnym pomieszczeniu
Art. 138. § 1. Nagrodami są:
1) zezwolenie na dodatkowe lub dłuższe widzenie,
2) zezwolenie na widzenie bez osoby dozorującej,
3) zezwolenie na widzenie w oddzielnym pomieszczeniu, bez osoby dozorującej,

....
Rodzi się więc pytanie: czy w pomieszczeniu do udzielania takiego widzenia powinno stać łóżko? Może intencją ustawodawcy było to aby były to widzenia rodzinne np ojca z matką i dziecmi, z zabawkami, bez udziału wszystkich tych osób, których zwykle jest dziesiątki na ogólnych salach widzeń?
Jak tak podejdziemy do tego problemu to niby dlaczego to pomieszczenie nie może być monitorowane? Nie znam przepisu zakazującego monitoringu takich pomieszczeń. Zdaję sobie sprawę że to co napisałem to tylko teoria. Praktyka jest inna i rzeczywiście monitoring nie jest w tych pomieszczeniach stosowany. Ale kto wie co będzie dalej po wydarzeniach płockich?

Monika R napisał:
na bezdozorowym moga byc kamerki ale na intymnym widzeniu nie moga byc

byłem na bezdozorowych ( w kilku zk) i nie było tam ani jednej kamerki!:o W jednym z "ośrodków" sala widzeń bezdozorowych poza wyznaczonymi dniami w których odbywały sie widzenia, wykorzystywana była do spotkań z adwokatami.

Ostatnia edycja:
marcinmajster napisał:
byłem na bezdozorowych ( w kilku zk) i nie było tam ani jednej kamerki!:o W jednym z "ośrodków" sala widzeń bezdozorowych poza wyznaczonymi dniami w których odbywały sie widzenia, wykorzystywana była do spotkań z adwokatami.
ja tez byłam na bezdorozowym ( w kilku zk ) i np w N-Saczu na bezdozorowym sa kamerki a w zabrzu juz nie ma zalerzy od typu zk, i nie tylko na tzw 'R-ce" sa na bezdozorowych kamerki bo np na Ruszczy ( N- Huta w Krakowie) na "P" tez są kamerki, i ja pisze cały czas o bezdozorowym a nie INTYMNYM

Ostatnia edycja:
to czyli widzenie bezdozorowe odbywa się w osobnym pokoju gdzie nie ma strażnika,ale w każdej chwili może wejźć i sprawdzić lub w niektórych są kamerki..a widzeń tzw "intymnych" w ogóle nie ma??? czy ktoś jednak miał takie widzenie??? bo już się w tym wszystkim pogubiłam...

NaTaLa jesli bezdozorowe polega na tym ze jest sie w osobnym pomieszczeniu niz inni odwiedzajacy Czyli tylko ja moje kochanie i nasz syneki niema tam straznikow lecz od czasu do czasu zagladaja przez szybke to ja dzisiaj takie mnialam

Beata, nie w każdym ZK bezdozorowe to tylko Ty, Twoj Milasinski i np. dziecko...są takie ZK, gdzie bezdozorowe odbywają się w sali obok sali ogólnej....jest tam kilka stolików...i podczas Waszego bezdozorowego, takie samo ma jeszcze ktoś inny....co ZK to inny "obyczaj" :)

Natala istnieją (pomimo, że wg. zacytowanego artykułu przez Recedes'a takowe nie istnieją)...ale nie w każdym ZK widzenia intymne są....

sygma napisał:
Natala istnieją (pomimo, że wg. zacytowanego artykułu przez Recedes'a takowe nie istnieją)...ale nie w każdym ZK widzenia intymne są....
Jeżeli widzenie bezdozorowe w odręnym pomieszczeniu ktoś nazwie np "widzeniem miękkim" ( bo taka nazwa tez funkcjonuje) - to tez będzie można powiedzieć że takie widzenia są pomimo, ze Recedes ...coś tam. Zupełnie nie o to mi chodziło.

Recedes "czepiasz sie":)...odnioslam się do tego co zacytowałeś...czytając to co napisałeś, doskonale wiedziałam o co Ci chodzi...wg, artykułu podanego przez Ciebie rzeczywiście takie widzenia nie istnieją...ale w realiach doskonale wiesz, jak jest...:)

mam pytanie w wiecie moze czy w Potulicach sa widzenia :intywne:? bym była wdzieczna za odpowiedz

ja mialam widzenia bezdozorowe w bialolece i nie bylo tam zadnej kamerki a co do straznikow to 5 min wczesniej pukali bysmy przygotowali sie do wyjscia z pokoju wiec nigdy nikt nie zagladal a na czerwonym to samo...

sorki że tu pytam ale mąż jest nadal jako tymczasowo aresztowany,gdy będzie już po wyroku to kiedy będzie mógł dostać tzw widz małżeńskie?:o

Wtedy, gdy na nie zasłuży :) W tym temacie była już chyba poruszana kwestia bezdozorowego dla aresztowanych. Przejrzyj wątek.

Powrót