Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Przecież to jest temat dotyczący widzeń!! A zapewne wątek poświęcony tej jednostce jest na forum ...

Ratujcie, mój M jest na smutnej od piątku ale jeszcze nie odezwał sie do mnie czy moge isc na smutną przekazać list osobiście i karte tel zeby zadzwonił?? z kim mam rozmawiać tam zeby zapytać o widzenie ?? jestem 1 raz w takiej sytuacji nic nie wiem jestem załamana

zakochana wyślij mu list. Jeśli jest w AŚ to tak szybko nie dojdzie do niego i tak samo ty nie otrzymasz odpowiedzi. Widzenia za zgodą Prokuratora.

ale on juz jest tam jako skazany ale i tak cisza ;(

Może jest jeszcze na celi przejściowej i możliwe, że nie może jeszcze dzwonić lub telefon jest np. raz w tygdoniu a nie było jeszcze jego możliwości dzwonienia.

zakochana napisał:
ale on juz jest tam jako skazany ale i tak cisza ;(

Nie załamuj się tylko cierpliwie czekaj,możesz mu wysłać kartę,żeby miał jak się z tobą skontaktować.Jak się trafia do ZK to skazany tak od razu nie dzwoni,pewnie jeszcze jest na celi przejściowej.

Czyli na widzenie w czwartek nie mam co liczyc ???
Jego litera wypada akurat

a co do listu priorytetem wysłąc ta karte czy jakos inaczej żeby doszła??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Możesz nawet poleconym priorytetem wysłać tą kartę. Moim zdaniem na widzenie nie licz dopóki nie zadzwoni, jeżeli jesteś dziewczyną czy narzeczoną. Zadzwoni, poinformuje Cię, że jesteś wpisana na listę widzeń i wtedy będziesz mogła iść.

Hejka mam takie pytanie.Moj T jest w AŚ (jest skazany) Mam w sobote do niego jechac na widzenie ,strasznie sie boje bo niewiem co i jak :( I mam jeszcze jeden problem ,jestem chora(przeziebiony pechez) Czy na sale widzen po kontroli idzie sie dlugo czy to tylko chwila .?? :)

gunia21 to zależy czy kontrola i sala widzeń są w tym samym budynku czy na widzenia wpuszczają pojedynczo czy idzie się całą turą (bo to też wydłuża czas) itp. W każdym bądź razie po kontroli to już od razu na sale wpuszczają. Natomiast od rejestracji do kontroli możesz troche poczekać...

Bo w Poniedzialek bylam po tel z depozytu ale i tak jeszcze prozby nie bylo i wpuscili mnie przez glowna metalowa brame i tam byla poczekalnia gdzie byla lazienka :) Byl sprzet do sprawdzania tzn przeswietlania bagazu bramka to wykrywaniu metalu w takich drzwiach ,waga i szafki na zeczy ponumerowane . I pytam bo bd miala potzrebe do lazienki bardzo czesto,zeby potem mnie o cos nie podejrzewali ;/ No i czy jak na sale widzen pojde czy dlugo bd trwalo to...

gunia-idzie sie tyle, ile metrów ma korytarz,czasem 10 a czasem 50...Skorzystaj z WC przed widzeniem..;)
Widzenie trwa odpowiednio: 60 minut ,120, 180... Zalezy ile przysługuje Twojemu osadzonemu, jesli dostał zgode na łaczone widzenie, to trwa ono 120 lub 180 minut.

No skorzystam napewno :) Tylko pytanie jak bd szla tym korytarzem ,bo to turami sie idzie na jedna ture 21 osob .To gdyby w drodze na sale widzen,bym chciała skorzystać z toalety to nie moge ???

A widzenia ma 2 na miesiac po 6o minut :) Moze sie cos zmieni niewiem...Ale narazie jest tak.

To pewnie jak jedna tura ma 21 osob too jak bedzie kontrola to bedzie trzeba czekac na wszystkich ii wtedy tura uda sie na sale widzen :)

Ratunku potrzebuje porady!!!!!!!!!!!!! Chciałam wejśc na widzenie do aresztu śledczego tyle że mój facet jest już skazany ale nie chcą mnie wpuścić a on nie może mnie wpisać na listę widzeń bo zdaniem dyrektora jestem dla niego obcą osobą:( Byłam na rozmowie z kierownikiem działu penitencjarnego ale nic z tego:( Nie potrafią zrozumieć nas,on tam staje na głowie piszę prośby ale bezskutku nie dostaliśmy nawet zgody na jednorazowe spotkanie:( Powiedzcie mi co ja mogę tutaj z wolnośći zrobić???????? Nie potrafie tak bezczynnie czekać:(

Paulina obawiam sie że nic zrobic nie możesz skoro taka jest decyzja dyrektora moj chłopak też jest na sledczym i już skazany jutro jadę na drugie widzenia i nie było prpblemu z wpisaniem mnie na liste a kolegi nie wpisali:mad:

A może ja powinnam się postarać o spotkanie z dyrektorem? Oni nie mają podstawy żeby mnie nie wpisać na listę może jak zobaczy że obydwoje o to walczymy to go zmiękczy. Odkąd mój facet tam jest raz mnie do niego wpuścili bo dostałam jednorazowe zezwolenie a teraz się uparli,naprawdę nie ma na nich siły?

Tak nie raz jest, ja zostałam wpisana niemalże od razu, a koleżanka czekała 3 miesiące, bo Dyrektor nie chciał wyrazić zgody, ale w końcu dostała pozwolenie. Musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać. Nie warto aż tak naciskać.
A czy podczas tego jednorazowego widzenia wydarzyło się coś, po czym mieli by wątpliwości czy powinnaś odwiedzać osadzonego ?

Witam Was dziewczyny;) jestem tutaj nowa ale też mam podobną sytuację bo mój narzeczony przebywa w ZK. W sumie to jest zszokowana tym co czytam u Nas nie było problemu z żadną listą. Aktualnie mój facet jest w 4 zakładzie i w każdym mieliśmy normalne widzenia. Wiem tylko tyle że czasami dyrektor zabiera widzenia za złe zachowanie może dlatego nie chcieli kogoś na widzenie wpuścić... ale i tak nasze prawo i to jak traktują osadzonych jest niedorzeczne ;/

Paulina010687 napisał:
A może ja powinnam się postarać o spotkanie z dyrektorem? Oni nie mają podstawy żeby mnie nie wpisać na listę może jak zobaczy że obydwoje o to walczymy to go zmiękczy. Odkąd mój facet tam jest raz mnie do niego wpuścili bo dostałam jednorazowe zezwolenie a teraz się uparli,naprawdę nie ma na nich siły?
Możesz uzyskać od sądu pozwolenie na widzenie... oczywiście będzie ono jednorazowe ale to zawsze coś.... a twój chłopak siedzi na zamku półotworku czy na otworku bo to też robi wielką różnicę...

Witam. Czy orientuję się ktoś ile widzeń przysługuje osadzonemu w ZK w Siedlcach? z góry dziękuję za odp

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót