Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jogo - jeśli jest już po wyroku (ma status skazanego) i nie ma kary dyscyplinarnej zwanej pleksą to widzenie będzie bez pleksy.
Dodatkowe widzenie bądź bezdozorowe to jedne z nagród jakie może otrzymać osadzony, jednak:
Przepis prawny:
Art. 141. § 1. W wypadkach szczególnie uzasadnionych warunkami rodzinnymi lub osobistymi skazanego nagrody mogą być stosowane jako ulgi.
§ 3. Ulgi przyznaje dyrektor zakładu karnego lub osoba przez niego upoważniona na prośbę skazanego lub osoby najbliższej albo na wniosek przełożonego skazanego.
-> KKW

Mam pytanie jezeli ktoś odbywał kare w tym samym zk jakies 2 lata temu to mozliwe, ze nie moze przez to wejść teraz na widzenie do kolegi?????????????????

Bardzo możliwe. Do mojego M. nie mógł wejść kuzyn, bo był karany z dobre 8 lat temu. Ale mama mojego M. poszła do dyrektora i załatwiła, by został wpisany na listę.

Mojego M nie chcieli zatwierdzić na liście widzeń w ZK w którym nawet nie siedział. Ale w końcu sie udało

Tak, coraz częściej zdarza się, że osoby karane nie są wpisywane w karty widzeń, choć wiadomo, że niekiedy może to być krzywdzące, no ale założenia SW w tej kwestii są zrozumiałe.

Jest to krzywdzące, ale uważam, że słuszne. Chociaż i tak w rezultacie próśb osoby te często i tak są wpisywane na listę.

muj konkubent został w piątek zawieziony do z'k w Starogardzie Gd w sobotę wpisał mnie i synka na listę cz jak jutro pojadę to list jurz bęńdzie w kompi na dyżurce

Zosia, ta kwestia w każdej jednostce wygląda inaczej. Jedyne wyjście to zadzwonić i spróbować się tego dowiedzieć, choć nie zawsze udzielają takich informacji telefonicznie, no ale próbować można.

ni emam co prubowac bo byłam tam w niedziele to jest tam taki wredny wpuszczający na widzenia że powiedział mi że to moja sprawa czy jeżdze z dzieckem on mi nie powie kedy bęńdzie lista a numeru mi ni epoda bym mogła się dowiadywac bo to nie party lain

Zosia3530 napisał:
muj konkubent został w piątek zawieziony do z'k w Starogardzie Gd w sobotę wpisał mnie i synka na listę cz jak jutro pojadę to list jurz bęńdzie w kompi na dyżurce

w zależności ile osób mają do "załatwienia" aby aby pewną osobe wpuszczono na widzenie do mojego syna to niestety nie odbyło się od telefonów rozmowy z dyrektorem i wychowawcą a musze napisać że ta osoba była wpisana na liste jeszcze w ten sam dzień osadzenia no i czekał aż 2 tygodnie

Chciałabym pomóć jednej dziewczynie, ale nie bardzo wiem jak. Otóż chciałaby ona wejść na widzenie do chłopaka, ale kuzynka tego chłopaka buntuje go i ten chłopak nie chce wpisać dziewczyny na listę. Jak można zrobić, aby mogła wejść na widzenie?

wieczny_smutek napisał:
ten chłopak nie chce wpisać dziewczyny na listę. Jak można zrobić, aby mogła wejść na widzenie?

Skoro chłopak nie chce się z nią widzieć to trzeba uszanować jego wolę.
Wpadła na to, by napisać list do niego?

Malutka ale ta dziewczyna chce odebrać sobie życie. Nie mogę nic z tym nie zrobić. :(

mam pytanie: czy osoba niepełnoletnia może dostać się na widzenie w więzieniu?? (18 lat ukończę dopiero w grudniu ;//) chciałabym wiedzieć jak to się odbywa i czy w moim przypadku jest opcja na widzenie bezdozorowe??

nigdy nie miałam z czymś takim do czynienia więc gdyby ktoś mógł to poproszę o wytłumaczenie "jak dziecku" ;) pozdrawiam :)

monikai przeczytaj pare stron wstecz padło juz takie pytanie i odpowiedzi

Hej, mam pytanie czy to prawda, że skazany na p3 ma nieograniczoną liczbę widzeń?

Smutku - a czytałaś kiedykolwiek kodeks karny wykonawczy?? Przecież to powinna być podstawowa lektura dla każdej oczekującej.
I wcale nie trzeba czytać całego dokumentu ...

Tak, to prawda. Nieograniczoną ilość w miesiącu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót