Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziewczyny osoby przebywające w ZK czy też AŚ, wiedzą na co mogą "pozwolić" sobie na widzeniu. Zresztą czasem można zostać zaskoczonym z innego powodu. Ja byłam np, we Wronkach świadkiem bójki i to na widzeniu,między skazanym,a jednym z odwiedzających. Zatem nie dziwię się,że w nie których ZK są "ostre zasady" dotyczące sposobu widzeń.

a_magdalenka mi chodzi o mnie i o moje widzenie podalam wszystko na moim przykladzie i mowie tu o ZK o p2 i nie mow, ze nie mam racji czy sie myle czy cos bo bylam i wiem jak bylo . Ale racja nie kazdy zaklad ma takie same zasady zalezy od ZK . Bynajmniej tak jak ja opisalam bylo w ZK Włocławek tyle na ten temat !

Ale mój Łobuz jest na p2 na półotwartym i na widzeniu trzeba siedzieć na przeciwko. Czasami jest inaczej jeśli jest inny funkcjonariusz. Nic nie pisałam, że mój jest w AŚ :mad:

JusticeEIN napisał:
Tak jest w ZK Koziegłowy. I Bogu dzięki, bo jak tak czytam czasami, że dziewczyny czekają po kilka godzin, to masakra.

I tak jest w Kwidzynie, ale ostatnio czekalam 2 godz.:o zanim przyszedl, masakra, ale za to widzenie mielismy 100 minutowe a liczone jako 1 godz.:D

czy na dziecko jest dodatkowa godzina widzenia czy tylko 1 widzenie więcej?

kinicia napisał:
czy na dziecko jest dodatkowa godzina widzenia czy tylko 1 widzenie więcej?

Osadzony sprawujący stałą pieczę nad dzieckiem do lat 15 ma prawo do dodatkowego widzenia. Widzenie trwa 60 minut (ustawowo) więc tak, czy inaczej jest to godzina

z bytomia napisał:
Osadzony sprawujący stałą pieczę nad dzieckiem do lat 15 ma prawo do dodatkowego widzenia. Widzenie trwa 60 minut (ustawowo) więc tak, czy inaczej jest to godzina

pamiętajmy że liczba dzieci może wynosić 10 a i tak tylko godzina będzie do zrealizowania oczywiście chyba dwoje mozna zabrać na jedno widzenie

zerosix napisał:
chyba dwoje mozna zabrać na jedno widzenie

Wielokrotnie ja i nie tylko ja prosiliśmy, byś nie udzielała porad gdy nie wiesz. To o czym piszesz można akurat bardzo łatwo sprawdzić w kodeksie karnym wykonawczym ... Ale po co?

Prawdą jest, że ilość osób niepełnoletnich nie podlega ograniczeniu. Czyli może przyjść na widzenie do "mistrzunia" jego siedem 17letnich przyjaciółek ... Lub jego 9 dzieci. JEDNORAZOWO.

Pisałam ostatnio Forg na forum dokładnie to samo co Ty, chyba nawet z podobnie wysoką liczbą i pamiętasz co napisał Comm? Że ... nie pamiętam teraz gdzie on jeździł we Włodawie czy gdzieś tam dyrektor wydał własny przepis, że w widzeniu może uczestniczyć góra czwórka dzieci... Jak na moje sprzeczne to z ustawą, a tak być nie może, no ale Comm się upierał, że 17 dzieci ze względów bezpieczeństwa czy porządku nie wejdzie. I co Ty na to, co mówił tu Comm odnośnie wspomnianego przez Ciebie artykułu?

Dodam tylko, że oczywiście w pełni się zgadzam co do tego, że w widzeniu wg KKW może uczestniczyć nieograniczona liczba osób niepełnoletnich tylko zastanawia mnie to, że nie poprosiłeś wtedy Comma o niepisanie takich bzdur...?

Ostatnia edycja:
forg napisał:
Wielokrotnie ja i nie tylko ja prosiliśmy, byś nie udzielała porad gdy nie wiesz. To o czym piszesz można akurat bardzo łatwo sprawdzić w kodeksie karnym wykonawczym ... Ale po co?

Prawdą jest, że ilość osób niepełnoletnich nie podlega ograniczeniu. Czyli może przyjść na widzenie do "mistrzunia" jego siedem 17letnich przyjaciółek ... Lub jego 9 dzieci. JEDNORAZOWO.

a gdzie oni wejdą chyba nie do dwu osobowej kabiny na odziale zamkniętym no to fajnie mieć siedmioro dzieci i na każde godzinkę widzenia. ZK Wojkowice na widzeni może weiśc jednorazowo opiekun z dwójką dzieci pozdrawiam forg

zerosix napisał:
no to fajnie mieć siedmioro dzieci i na każde godzinkę widzenia.

??? Proszę, pobudka. Nigdzie nikt czegoś takiego ostatnio tu nie napisał.

Ja przywołałem regulaminowy zapis o osobach niepełnoletnich - bo zerosix oczywiście podaje coś, co gdzieś widziała/spotkała jako obowiązujące w całej Polsce.
To, że w jednostkach wprowadzane są ograniczenia - jest to zrozumiałe. Względy bezpieczeństwa oraz organizacyjne czasami są ważniejsze niż konkretne zapisy ustawy. Zresztą skoro dyrektorzy udzielają widzeń "intymnych" które nie istnieją w kodeksie karnym wykonawczym to o co "krzyk" :-)?

I proszę mnie tu nie szarpać o jakieś rzekome bzdury pisane przez użytkowników - skoro twierdził, że w danym zk tak było to niby dlaczego mam traktować to jako bzdurę? Czym innym jest pisanie, że "na widzenie wchodzi maksymalnie dwójka dzieci".

Ostatnia edycja:
forg napisał:
??? Proszę, pobudka. Nigdzie nikt czegoś takiego ostatnio tu nie napisał.

Ja przywołałem regulaminowy zapis o osobach niepełnoletnich - bo zerosix oczywiście podaje coś, co gdzieś widziała/spotkała jako obowiązujące w całej Polsce.
To, że w jednostkach wprowadzane są ograniczenia - jest to zrozumiałe. Względy bezpieczeństwa oraz organizacyjne czasami są ważniejsze niż konkretne zapisy ustawy. Zresztą skoro dyrektorzy udzielają widzeń "intymnych" które nie istnieją w kodeksie karnym wykonawczym to o co "krzyk" :-)?

I proszę mnie tu nie szarpać o jakieś rzekome bzdury pisane przez użytkowników - skoro twierdził, że w danym zk tak było to niby dlaczego mam traktować to jako bzdurę? Czym innym jest pisanie, że "na widzenie wchodzi maksymalnie dwójka dzieci".

twoje pisanie nie pokrywa sie wogólę z tym co ja pisałam i sam sobie zaprzeczasz bo jeżeli sam sądzisz że są ograniczenia i są one zrozumiałe to chyba sprawa jest jasna że ze zrozumiałych względów nie wejdzie siedemnaścioro dzieci spokrewnione ze skazanym Forg do czego ty dążysz?? wyjaśnij mi

okazuje sie ze w czechach tez widzenia sa na dana godzine.. i ze niby ja mam miec o 7.45 wieczorem.. jakos pozno troche. to w ogole mozliwe? tak mi niby powiedziala mama mojego ale ze komunikacja miedzy nami wyglada jak wyglada to wszystko jest mozliwe. troche lipa, ze tak pozno i ze na dana godzine bo raczej z przedluzenia widzenia o chocby 10min nic nie bedzie.. :(

blanca_uk napisał:
okazuje sie ze w czechach tez widzenia sa na dana godzine.. i ze niby ja mam miec o 7.45 wieczorem.. jakos pozno troche. to w ogole mozliwe? tak mi niby powiedziala mama mojego ale ze komunikacja miedzy nami wyglada jak wyglada to wszystko jest mozliwe. troche lipa, ze tak pozno i ze na dana godzine bo raczej z przedluzenia widzenia o chocby 10min nic nie bedzie.. :(

w AŚ Bielsko Biała kiedyś widzenia odbywały się od godz 8 i tu uwaga do godziny 20w zasadzie ostatnia tura wchodziła o godz 20 a rejestracja była do godziny 19 niestety skrócili do jedynie godziny 15

Dziewczyny a na intymnym jest możliwość korzystania z łazienki , bo nie chce by ze mnie kapało ;)

pgpg666 napisał:
Dziewczyny a na intymnym jest możliwość korzystania z łazienki , bo nie chce by ze mnie kapało ;)

w niektórych ZK są łazienki wtedy twój luby może wziąść ze soba ręcznik szampon itp ale niestety nie wszedzie są takie luksusy

zerosix byłam już na widzeniu ale miałam skuche bo myślałam że po wyroku moge jechać na sam dowód a okazało się że do uprawomocnienia się wyroku dalej przebywa na warunkach tymczasowo aresztowanego naszczęście w Sądzie były na tyle miłe kobietki że wydały mi od ręki widzenie żebym nie jechała na darmo z dzieckiem ale stresu miałam co nie miara:(a zawsze musze 2 dni wcześniej zamawiać widzenie

A jak jest w ZK w nowym saczu? czy sa widzenia tylko przez plekse?? mojego tam przeniesli w sobote ide tam na widzenie i boje sie ze nie bede sie mogla nawet do niego przytulic:-(

czy jako mojego narzeczona moge napisac prosbe o dodatkowe widzenie lub o widzenie bez dozorawe/?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót