Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
osamotniona napisał:
hej, mam pytanie, jak ojciec moich dzieci jest w zk, to jeżeli chciałabym go odwiedzić, to musi być zgoda dyrektora tego zakładu ?

Tak, musi być. I to dyrektor "ustala warunki" wydania zgody.

tzn ? bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym "ustalaniem warunków wydania zgody" ?

anka12345 napisał:
No wlasnie tu jest ten problem,ze nie wiem.Wiem tyle,ze mial odwieszony wyrok i dostal bilecik,poniewaz sie nie stawil i wyjechal poszedl za nim list gonczy takze nie wiem w takiej sytuacji gdzie go zamkneli czy do AS czy do ZK ;(

Jezeli odwiesili mu wyrok to raczej jest w ZK a nie w AS takze wystarczy ,ze wpisze Cie na liste.

osamotniona napisał:
tzn ? bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym "ustalaniem warunków wydania zgody" ?
Niektórzy dyrektorzy niechętnie godzą się na widzenia z osobami spoza rodziny, nieraz procedury wpisywania w kartę widzeń trwają dość długo, bo trzeba zweryfikować czy dziecko to dziecko osadzonego itp. - to tak w skrócie.

Simlock napisał:
Jezeli odwiesili mu wyrok to raczej jest w ZK a nie w AS takze wystarczy ,ze wpisze Cie na liste.

Jeżeli Anka pisała że jej facet znajduje się w w Poznaniu, to się znajduje w a nie w ZK. To jest proste, znajduje się w Poznaniu jako skazany.

Czyli skoro jest w AŚ, ale jako skazany, no to wystarczy, że wpisze ja na listę.

endorfinalna napisał:
no to wystarczy, że wpisze ja na listę.

Nie on wpisze na listę tylko dyrektor jednostki wyrazi zgodę na widywanie się skazanego z tą konkretną osobą.
Proszę o precyzję wypowiedzi :-).

forg No tak masz racje, mało precyzyjnie się wyraziłam. ;)

Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji.Syn jest w AŚ w Katowicach od czego mam zacząć załatwianie widzenia i przekazania jakiejś paczki.Czy jak pojade tam to na miejscu uda mi się cokolwiek załatwić.pomóżcie mi .:help:

Jeżeli jest tymczasowo aresztowany to zgoda na widzenie musi być od Prokuratora, jeżeli skazany to jako matka może Pani od razu wejść.
Z paczkami jest tak, jeżeli jest to paczka odzieżowo - higieniczna to musi być na nią talon , który syn na widzeniu może Pani przekazać bądz wysać w liście, za to paczka żywnościowa przysługuje raz na kwartał, radzę zadzwonić do jednostki i upewnić się jaka żywność jest niedozwolona, żeby póżniej się z nią nie wracać do domu :)

asienka555 napisał:
jeżeli jest to paczka odzieżowo - higieniczna to musi być na nią talon , który syn na widzeniu może Pani przekazać bądz wysać w liście

niekoniecznie :) u nas np talonów nie ma, wystarczy tylko zgoda wychowawcy

a jak jest z widzeniami w AŚ? tzn chodzi mi o to ze nie jestem zwiazana z M. formalnie, jestem jego dziewczyna i na poczatku powiedziano mi ze moge go odwiedzic dopiero za miesiac jako osoba dalsza (przy wejsciu mnie cofneli:mad:) natomiast juz w srodku inny straznik powiedzial, ze nie ma czegos takiego...;/ ja juz tego nie rozumiem...mozna tam zadzownic i sie spytac czy jestem na liscie i czy juz jest zgoda dyrektora w razie czego? Nie chce tam pojechac zeby mnie znowu cofneli...:x

bula0 napisał:
mozna tam zadzownic i sie spytac czy jestem na liscie i czy juz jest zgoda dyrektora w razie czego? Nie chce tam pojechac zeby mnie znowu cofneli...:x

A on się z Tobą nie kontaktuje? Nie może Tobie powiedzieć lub napisać, czy już możesz do niego przyjść w odwiedziny?

dozwnil i powiedzial ze PODOBNO moge go odwiedzic ze nie ma takich wymogów jak lista odwiedzajaych itd. tyle ze cos trudno mi jest w to uwierzyc...

jak to niema jak sa najblizsza rodzina nie musi yc wpisywana na liste ale ty jestes dziewczyna a on jeszcze siedzi w AŚ?? to chyba zgode prokuratora musisz miec

aaskaa napisał:
jak to niema jak sa najblizsza rodzina nie musi yc wpisywana na liste ale ty jestes dziewczyna a on jeszcze siedzi w AŚ?? to chyba zgode prokuratora musisz miec

we wtorek przniesli go na oddzial polotwarty ale nadal jest na koziej górze.

Bula0 Twój facet musi Cię wpisać na listę, jeżeli chce żebyś go odwiedzała. Najbliższą rodzinę nie musi, ale Ciebie musi

Barbie napisał:
Bula0 Twój facet musi Cię wpisać na listę, jeżeli chce żebyś go odwiedzała. Najbliższą rodzinę nie musi, ale Ciebie musi

juz wiem wszystko:) dzisiaj do mnie dzwonil i wpisal mnie na liste wczoraj :D teraz tylko czekac na zgode...dziekuje za cala pomoc jestescie zajebiste/zajebisci :))

Czyli z w/w postów wnioskuję, że nie ma innej opcji żeby zobaczyc się z osadzonym w AŚ, dopóki nie przejdzie sie prokuratora i nie otrzyma zgody?
Mój facet został wczoraj zatrzymany na izbie wytrzeźwień i przy okazji wyszło że jest na niego nakaz doprowadzenia i dowiedziałam się, że będzie w tutejszym AŚ-lecz nie wiadomo jak długo-czy go nie przekierują dalej, jak mu dużo policzą do odsiadki. Czy on w takiej sytuacji także może mnie wpisac na listę odwiedzających, czy te zasady obowiązują tylko w ZK?
czy będzie mógł do mnie zadzwonić?
Jesli go przeniosą to skąd mam się dowiedzieć gdzie został przesiedlony?
Proszę o odpowiedź bo jestem centralnie zgubiona w tym wszystkim:rolleyes:

bk123 napisał:
Czy on w takiej sytuacji także może mnie wpisac na listę odwiedzających, czy te zasady obowiązują tylko w ZK?
czy będzie mógł do mnie zadzwonić?

To nie zależy od miejsca w którym przebywa a od statusu prawnego. Czyli czy jest tymczasowo aresztowanym czy skazanym.

bk123 napisał:
Jesli go przeniosą to skąd mam się dowiedzieć gdzie został przesiedlony?

Dowiesz się z listu, który być może znajomy do Ciebie przyśle lub też w trakcie rozmowy telefonicznej - jeśli jest już skazany, ma kartę i ochotę do Ciebie zadzwonić.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót