Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
elunia963, musiałabys sie dowiedziec w jakie dni sa widzenia, i mozesz isc. najlepiej w danym dniu czy dzien predzej zadzwonic do danego zk i zapytac czy jeszcze jest bo bys chciala przyjsc na widzenie, nie powinni robic problemu

Jeśli macie to samo nazwisko, to możesz iść od razu. Nie musisz być wpisana na listę, jak inne nazwisko, to musisz być na liście, albo ewentualnie (jeśli nie jesteś na liście) przynieś dokument potwierdzający, że jesteście małżeństwem.
Oczywiście na widzenie musisz iść w dzień kiedy są widzenia.

donata771 napisał:
Witaj;)
Jesli nie ma ustalonego terminu transportu moze byc w kazdej chwili.Zaraz po aresztowaniu maja czas do 14 dni na przeniesienie,dotyczy to tylko AŚ.
Kazdy transport jest z rana okolo 8:00.Informacji czy danego dnia bedzie mial transport nie dostaniesz ze wzgledow bezpieczenstwa.Masz jechac z dziecmi wiec jesli to nie jest daleko nie widze powodow bys nie jechala.
Dodam jeszcze,ze moze tez czekac na transport kilka miesiecy poniewaz ciezko teraz o miejsca.

Bardzo dziękuję za odpowiedź i z góry przepraszam że tak późno odpisałam ale byłam w pracy .. ;)

Z góry dziekuje bardzo mi pomogliście ;D ..:ooo:

Kilka dni temu dowiedziałam się,że mój chłopak został skazany.Wiem że na widzeniach była jego mama,była wpisana na listę stałych odwiedzających.Jego przyjaciółki natomiast nie wpuścili.Nie była z tego co wiem na tej liście.Boję się,że mnie spotka taki sam los :( Jeśli złoży te pisma co do listy i widzeń i zostaną pozytywnie rozpatrzone to nie będzie problemów?Jaka jest wogóle różnica między normalnymi odwiedzającymi a odwiedzającymi z tej listy?Długo trwa zanim dyrektor rozpatrzy te podania?

najblizsza rodzina (mama, tata, rodzenstwo) nie muszą być wpisywani na liste widzen.a co do reszty, czyli koledzy, kolezanki itp., to juz zalezy od dyrektora ZK i tego jak osadzony umotywuje swoją prośbę o wpisanie ich na listę widzeń. . .

zateskniona ci co posiadaja to samo nazwoskpo, czylo rodzine, rodzenstwo, byla zona np.itp nie musza byc wpisywani na liste widzen, reszta musi byc. podajac dana osobe osadzony musi podac kim dla niego jest dana osoba np.konkubina...

witam wszystkich. a czy osoba z tej listy idac na widzenie musi wiedziec jako kto jest wpisana i podac kim jest dla osadzonego?

wszystko zależy od danego zk, w jednym wymagają stopień pokrewieństwa (wpisać na kartkach o widzenie), w innym sami dokonują sprawdzeń w odpowiedniej kartotece, gdzie indziej nie zwracają na to uwagi...:)

oloa8740 to zalezy od zk. mnie kiedys straznik zapytal kim jestem dla osadzonego, musialam powiedziec ze konkubina (nie nawidze tego slowa :mad: ) jak sie potem okazało wlasnie tak zostalam wpisana w kartoteke jako konkubina, i nie bylo potem problemow z dowiedzeniem sie czegos...

Dzięki.Wierzę,że będzie dobrze,że pozytywnie rozpatrzą tą prośbę bo nie wiem jakbym wytrzymała gdybym nie mogła go widywać.Tymbardziej,że nastąpiła taka sytuacja że on ma teraz tylko mnie,więc gdyby mi zabronili,to byłby cios dla niego też.A co do czasu to słyszałam,że im się wszystkim nie spieszy? :/

zateskniona- wszystko zalezy od danego organu. zalezy tez jaka podgrupe ma twoj, i wogole. jest skazany mam rozumiec tak?? to wg mnie powinien wpisac na liste dane osoby, i powinno byc zatwierdzone, tzn. z regoly zatwierdzaja szybko taka liste.

Tak,jest skazany.Narazie nie wiem jaką ma podgrupę ale ma niski wyrok.Pół roku.Chociaż dla mnie to cała wieczność...Dobrze by było gdyby ta lista szybko była zatwierdzana,jest już tam prawie miesiąc a ja się jeszcze z nim nie widziałam...Ale prośby o widzenia mimo tego,będzie musiał pisać i czekać na potwierdzenia?Jak dobrze że jest to forum.Jak dobrze wiedzieć że nie jest się samym z tym wszystkim.Że dużo kobiet czeka,tak jak ja.

zaeskniona jesli jest skazany to powinien dosac liste na ktora pisuje osoby ktore chcialby zeby go odwiedzaly, i taka liste zatwierdza dyrektor zk, ale jak juz było pisane zona, rodzice, brat, siostra (majace to samo nazwisko) nie musza byc wpisywani na taka liste. dziwne ze jest juz tam msc a ty nie bylas na widzeniu. nie dzwonil i nie mowil tobie nic?? jesli jest skazany to nie musi nic pisac o widzenia jesli bedzie juz mial zatwierdzona liste.

Tylko jego mama była wpisywana na listę i widziała się już z nim 3 razy.Nie pamiętał mojego numeru a jego rodzinka nie miała jak mnie odnaleźć i dopiero kilka dni temu się dowiedziałam gdzie jest.Już raz dzwonił i powiedział,że zanim się zobaczymy to trochę potrwa bo musi mnie na tę listę wpisać a później o widzenie się starać a nikomu się tam nie spieszy.Cieszę się,że są telefony,napisałam mu list i powiedział,że on też będzie do mnie pisać ale jak go wkrótce nie zobaczę,to źle ze mną będzie :(

ale jestes zona czy dziewczyna?? jesli dziewczyna to fakt, musi wpisac cie na liste, o oddac do zatwierdzenia, ale nie slyszalam jeszcze zeby lista byla zatwierdzana miesiac, jak juz tydzien, dwa. moj łobuz mnie wpisał to nastepnego dnia byłam juz na liscie, wiec nie było problemu z widzeniem

Jestem jego dziewczyną.A wpisał mnie pewnie jak najszybciej po naszej rozmowie.Więcej dowiem się jak będzie dzwonił w przyszłym tygodniu.A Ty jesteś żoną czy dziewczyną?Czyli jeśli jestem na liście to nie musi już pisać żadnych próśb o widzenia tylko wystarczy że pojadę w dzień widzeń i stawię się z dowodem tożsamości?

ja jestem dziewczyna, mieszkalismy razem przed zatrzymaniem, prowadzilismy tzw. wspolne gospodarstwo domowe- czyli jak juz wspomnialam zylismy razem, brydko mowiac w konkubinacie. moj łobuz podał moje imie, nazwisko, i powiedział mi kiedy sa widzenia, i wystarczylo ze pojechałam, i podałam dowod osobisty. nie było problemu. jesli jest skazany to nie musi pisac nic o widzenie, prosic sie czy cos. skazanemu przysluguja 3 widzenia na miesiac, chyba ze jest na p1-czyli tzw. zamku to wtedy dwa widzenia na miesiac,

Dziękuję Ci bardzo za informacje :* Czyli jak wszystko dobrze pójdzie,to za tydzień się będę szykować do spotkania,byłoby cudownie...

Może najlepiej zadzwoń do ZK, w którym przebywa i spytaj czy jesteś na liście.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót