Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
czy któraś z was dostała widzenie ze swoim ukochany będącym w AŚ ?

Dostałam już cztery odmowy. Jestem jego dziewczyną więc praktycznie osobą obcą. Co zrobić żeby dostać widzenie ? Znacie jakieś sposoby ?

Osobiście byłam u niego i na piękne oczka też nie działa :(

aniolek87 napisał:
akte ale przez kontakt z osobami ktore kiedys odsiadywaly wyrok lobuzy tez moga miec problemy.

W jakim sensie problemy? Że dyrektor wpisze taką osobę, a później będzie robił problemy, żeby ta osoba nie weszła?
Ja nie mówię o tym, że np. osadzony jedyny kontakt jaki utrzymuje to z innymi przestępcami tak, a z rodziną to wcale i np. staje na komisję i tam mu wtedy mówią "no niby utrzymuje pan kontakty z osobami z zewnątrz, ale jakie to osoby..." - to rozumiem mogą robić problemy, ale ja wyraźnie pisałam o widzeniach, a nie o ocenach osadzonych przez pryzmat osób odwiedzających. Jeśli dyr. zgodzi się na wpisanie kogoś na listę to nie ma opcji, że nagle ta osoba nie wejdzie, bo ktoś tam stwierdził, że jednak to nieodpowiednia osoba. Nie wejść to może osoba nie będąca na liście, bądź będąca na niej, a łamiąca regulamin dotyczący widzeń.

P.S. Keira jeśli przyjaciel Cię poinformuje o wpisie na listę to nie ma potrzeby dzwonienia do ZK.

dostałam dzisiaj telefon... nie chcą mnie wpisać na listę odwiedzających, ponieważ ktoś o tym samym (rzadko spotykanym) nazwisku z mojego miasta siedział w tym samym zakładzie karnym i źle go tam zapamiętali :/ R. powiedział, że wychowawca obiecał mu pomoc, bo ja naprawdę nie mam pojęcia kto to może być... Dlaczego chcą nam zabraniać widzeń, bo akurat zapamiętali kogoś o moim nazwisku?:(

witam
mam pytanie...jeśli u mojego faceta w zk widzenia są w niedziele to obojętnie w którą niedzielę miesiąca mogę tam do niego jechać?? czy jak to jest bo zupełnie zielona jestem :rolleyes: wiem,że jestem wpisana na listę...

Hej arwena. Jeśli jesteś wpisana na listę to na dany tydzień... Czyli przykładowo jeśli jesteś wpisana na tą niedziele, to nie możesz od tak iść na widzenie w kolejną niedziele, tylko wtedy on też będzie musiał Ciebie wpisać na listę. pozdrawiam.

keira zalezy od zk. jesli widzenia sa w niedziele ale nie sa alfabetycznie to obojetnie w ktora niedziele pojedzie. widzenia skazanego majacego podgrupe p2 sa 3 w mscu, wiec jesli nie ma wg listy jak w niektorych zk to moze jechac w 3 niedziele, i nie bedzie za kazdym razem musiala byc wpisywana na liste. na liste wpisuje sie dana osoba raz. a nie za kazdym razem widzenia

Witajcie wczoraj byłam na pierwszym widzeniu i od razu dwie godziny!!!!!!Mój M srtasznie załamany okazało się że całe 24 miesiace przede mną czekania.Ocywiście łzy i straszna rozpacz.w kantynie posiłek tylko na miejscu czekamy na transport do zk,wracam do domu uryczana a tu niespdzianka list w skrzynce.Całe popoludnie przeryczane.Jak mam znaleśc siłę aby to przeczekac?

aniloek87 no tak ja podałam swój przykład, a przecież co ZK to obyczaj no i grupa się liczy:)

Agniecha- Nie martw sie ja tez jestem zalamana. Gorzej byc nie moze. Zawsze po widzeniu jestem smutna bo on zostaje tama a ja wracam do domu. to jest strasznie uczucie..mÓJ dostał dodatkowo 8 miechów porażka..;/.. 30miechów ma ale pewnie po półowie karze wyjdzie.

Keira, ale to niemożliwe... jeśli chodzi o skazanych to w żadnym ZK tak nie ma. Jeśli obowiązują jakieś konkretne daty to w przypadku tymczasowo aresztowanych. W ZK skazanych może obowiązywać jedynie porządek alfabetyczny i wtedy trzeba się trzymać ustalonych dni, ale nie jest tak, że to jest np. jakiś jeden konkretny dzień w miesiącu.
Aniołek - może być tak, że ktoś ma jednorazową zgodę na widzenie - wtedy faktycznie trzeba znowu pisać prośbę o widzenie z tą osobą.
Arwena jeśli widzenia dla skazanych są w niedziele i nie ma porządku alfabetycznego to możesz iść obojętnie w którą niedzielę - na pewno.

Ostatnia edycja:
W AS do ktorego chodzilam na widzenia odbywaly sie one poczatkowo tylko w niedziele, pozniej tylko w soboty, a na koniec i w soboty i w niedziele. Moj Lobuz odbywal tam kare pozbawienia wolnosci;) Wszystkim skazanym przyslugiwalo widzenie w jednym z tych dni, a widzenia dla tymczasowo aresztowanych odbywaly sie w piatki (tylko i wylacznie) Zadnego podzialu alfabetycznego nie bylo;)
Dziewczyny na logike... Jesli nie alfabetycznie i 3 widzenia, to jak mozna myslec w ktora niedziele jechac?:D

Dziewczyny, czy któraś miała widzenie intymne we zk nr 1 /Klęczkowska/ we Wrocławiu? Jak to tam wygląda?

Akte napisał:
Keira, ale to niemożliwe... jeśli chodzi o skazanych to w żadnym ZK tak nie ma. Jeśli obowiązują jakieś konkretne daty to w przypadku tymczasowo aresztowanych. W ZK skazanych może obowiązywać jedynie porządek alfabetyczny i wtedy trzeba się trzymać ustalonych dni, ale nie jest tak, że to jest np. jakiś jeden konkretny dzień w miesiącu.
no tak, ja sugerowałam się sobą i niepotrzebnie źle radziłam.... bo jak na razie to dostałam jedynie jednorazowe widzenie. przepraszam za zamieszanie(:

Witam,
Mam pytanie! Mąż tydzień temu był pierwszy raz na tzw. widzeniu poza zakładem. Wszystko było ok., wrócił przed czasem, badania wykazały, że wszystko w porządku. Powiedział mi, że następne takie widzenie dostanie jak przyjdzie opinia z komisariatu. W zakładzie powiedzieli mu, że komisariat ma na odpowiedź 14 dni, na komisariacie zaś twierdzą, że 30 dni (!). Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to dokładnie wygląda?

Mój J. siedzi trzeci dzien w ZK na przejsciówce i czeka na rozprawe którą ma 23. Wczoraj byłam z jego matką na widzeniu, ale mnie nie wpuścili bo nie było mnie na liście. J. miał mnie wpisać na liste odrazu jak to bedzie możliwe po widzeniu z matką. A moje pytanie jest takie: jeśli wpisał mnie w tym tygodniu albo jeszcze nawet wczoraj, to czy bede mogła juz w sobote spokojnie sie z nim zobaczyc ?

paranoika jesli jestes na liscie, tzn ze dyrektor zezwolil na wpisanie Cie to mozesz isc spokojnie na widzenie.

Myśle ze zadzwonie jutro do ZK i spytam sie czy jestem juz na liscie "zatwierdzona". Chyba udziela mi takich informacji?

tak, mozesz zadzwonic i zapytac czy jestes wpisana na liste widzen bo nie wiesz czy mozesz przyjechac

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót