Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
maxika napisał:
Zerosix dla mnie to nie zrozumiałe.......szczerze to ci powiem jak mu zależy to niech codziennie nie dzwoni tylko sobie godz. dodatkową załatwi widzenia....

muszę się z tobą zgodzić jednak on nie może przeżyć dnia jak nie usłyszy swojego partnera przy słuchawce to dlatego dzwoni jak by mógł to po pare razy dziennie by dzwonił tylko po to żeby zapytać co robi...więc jako matka chcę mu ułatwić życie i uprościć starania(możecie uznać że zaś jestem nad opiekuńcza)chcę sama napisać o dodatkowe widzenie w końcu wszyscy będziemy mieli z tego korzyści

tymi poradami to tylko mnie podłamujecie prosiłam o rade a nie(może po prostu nie chce dodatkowego widzenia)ja wiem że chce tylko on ciągle o coś pisze do dyrektora i boi się że nie dostanie więc chce sama spróbować dziękuje

Ostatnia edycja:
Hey . Mam pytanie. Jezeli moj chlopak byl na sankcji teraz. 04.02.2010 mial sprawe i dostal wyrok rok i 6 miesięcy to żeby pójść na widzenie musze składać pisemną prośbę czy teraz już będzie tylko lista na którą On mnie wpisze ? proszę o szybką odpowiedź . bo jezeli musze zlozyc prosbe to musze to jutro zrobic bo tylko jutro mam wolne od pracy . pozdrawiam i z gory dzieki za inf :)

tylko_ja napisał:
Hey . Mam pytanie. Jezeli moj chlopak byl na sankcji teraz. 04.02.2010 mial sprawe i dostal wyrok rok i 6 miesięcy to żeby pójść na widzenie musze składać pisemną prośbę czy teraz już będzie tylko lista na którą On mnie wpisze ?

Wielokrotnie było to poruszane. Jeśli nie ma innych spraw, do których jest stosowny areszt to może przyjąć tzw. warunki skazanego. Ale w tym celu musi stanąć na komisję penitencjarną. A kiedy to się stanie (lub może już się stało) tego nie wie nikt. Oczywiście później musi napisać prośbę o wpisanie na listę odwiedzających i prośba ta musi być rozpatrzona i zrealizowana.

czesc mam pytanie czy na widzeniu u mojego narzeczonego moge byc z jego tata, zebysmy razem tam weszli ? czy musi przebywac 1 osoba tylko?
i jezeli tak bedziemy we dwoje na widzeniu to jak to bedą liczyc jako jedno widzenie? i drugie mozemy przysc znow we dwoje?

Czy mogę wejść na widzenie z kimś a po kilku minutach wyjść z niego?? osoba jest skazana wyrokiem prawomocnym, chciałam iść z jego żoną, a po obgadaniu jednej sprawy wyjść wcześniej, żeby zostali sobie sami. Jak to wygląda w praktyce? Jest to gdzieś ujęte w jakichś ustawach, rozporządzeniach?

Osobiscie spotkalam sie z taka sytuacje i nigdzie nie robili problemu by wczesniej wyjsc :)

Potwierdzam, odwiedzający może w każdej chwili na swoją prośbę opuścić salę widzeń.
Zresztą raz sama miałam taką sytuację, że chciałam tylko przekazać coś osadzonemu i od razu wyjść i nawet zgłosiłam to na początku, żeby oddziałowy był już na to przygotowany.

tak ale tam bedzie 2je odwiedzajacych wec nie wiem czy nie bedzie problemu poniewaz jak jest jedna osoba to ok skazanego zaprowadzaja pod cele a odwiedzajacy wychodzi a tutaj bedzie dalej widzenie trwac

Monika R napisał:
tak ale tam bedzie 2je odwiedzajacych wec nie wiem czy nie bedzie problemu

A jaki ma być problem?? Przecież osoba pozbawioną wolności jest skazany. Jedynie podejrzewam kłopot z odprowadzeniem tej jednej osoby do wyjścia - być może będzie musiała gdzieś "chwilę" poczekać (ale to zależy od organizacji widzeń w konkretnej jednostce).
Proponuję od razu zgłosić, że "ja tylko na kilka minut". I już.

Cześć mam takie pytanie, ponieważ nie wiem gdzie przenisiona mojego ojca z zakłądu karnego z AŚ w PO, Gdzie mogę uzyskać takich informacji.( telefonicznie, osobiście) A jeżeli już uzyskam jakie wymogi trzeba spełnić, by dostać widzenie. Wiem ,że zapewne już pałdy takie pytania, ale z bardzo mnie nie przekuje czyytanie 11 zakładek. Proszę o szybką odpowiedź

zeby dostac widzenie, trzeba byc zapisanym na liste, ktora sporzadza skazany. co do informacji, moze powiedza w aś, w ktorym przebywal

Dziękuje, czyli jest duże prawodopodobieństwo , że nie otrzymam możliwości wizyty. Z ojcem nie mam kontatku dobre pare lat i zapewne nie ma mnie na tej liście. A jest jakiś inni sposób? W Aś udzielą mi takich informacji? bo za dużo tez nie wiem tylko termin rozprawy i jego dane to wszytsko.

Iness150 napisał:
A jets jakiś inny sposób?

Jeśli masz to samo nazwisko lub przedstawisz dowód na to, że jesteś córką to dyrektor nie musi wyrażać zgody - czyli nie musisz być wpisana na "listę". Wchodzisz jako członek rodziny.

Dwie sprawy. Pisz po polsku:
Iness150 napisał:
ale z bardzo mnie nie przekuje czyytanie

Po drugie. Skoro masz lenia to użyj wyszukiwarki. Naprawdę polecam.

Ostatnia edycja:
dziewczyny mam ogomną prosbe czy na Białołece widzenia sa co tydzien??orientuje sie ktoras z Was w tym temacie?

malutka 26 nie chodzilo mi o AS tylko o ZK :(

To uprzejmie proszę sobie na podanej stronie przez malutką odszukać link do zakładu karnego ... Dla ułatwienia - po prawej stronie jest spis jednostek.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót