Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czyli pisząc do dyrektora AŚ o ulgę dla skazanego można się oprzeć się o definicję z kk czy istnieje jakaś inna która obowiązuje w kontaktach z administracją zakładu?

Maja, ale o co Ty chcesz prosić, że chcesz się oprzeć o definicję jakąś? Bo jak o dodatkowe widzenie to normalnie piszesz prośbę do dyrektora, w której to opisujesz powód i dodajesz, że w związku z tym zwracasz się z prośbą o przyznanie ulgi w postaci dodatkowego widzenia.

Hej. Przeszperałam wątek i albo nie znalazłam albo jestem ślepa :) Jakie dane potrzrebuje więzień żeby wpisać na widzenie?

Zależy od jednostki, ale standardowo to imię, nazwisko, adres, rodzaj więzi. W niektórych jednostkach wymagają ksera dowodu osoby, która ma być wpisana na listę widzeń, niektóre jednostki życzą sobie też wypełnienia ankiety (wówczas ankieta jest wysyłana do potencjalnego odwiedzającego).

W nie którycz ZK żądają również Aktu Urodzenia dziecka-oczywiście jeśli skazany takie posiada.

Ale Aktu urodzenia dziecka na pewno nie żądają skoro owego dziecka się nie ma. A pytanie brzmiało tylko co potrzebuje więzień, aby wpisać na widzenie. nawet nie jest powiedziane (nic o dziecku:)

Nie nie posiada dzieci :) a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo

Mam pytanie jeżeli byłam w tym miesiącu już dwa razy na widzeniu i dziś się dowiedziałam że jutro Łobuz ma transport to czy w tym nowym ZK te dwa widzenia będą się liczyły czy będzie miał trzy jeżeli nie zmienią mu grupy? Trochę nakręciłam, ale mam nadzieję, że zrozumiecie :)

Po transporcie w tym miesiącu nie będzie miał już widzenia jak jest na 'zamku' skoro wykorzystał już dwa. Jeżeli natomiast jest na 'pół otworku' lub 'otworku' ma więcej niż dwa widzenia. Owszem będziesz mogła jechać jeszcze na widzenia ( w zależności ile mu jeszcze zostało wiedzeń do 'wykorzystania'). Nie będzie miał trzech.
'zamek' dwa widzenia, 'pół otworek' trzy, 'otworek' cztery. Nie pisze (tu o dodatkowych)..

P2. Mówił mi i wyczytałam na forum że ma 3 widzenia w miesiącu.

A skoro ma P2. To tak owszem ma trzy widzenia, skoro na dwóch byłaś, ma jeszcze jedno do wykorzystania w tym miesiącu. :)

Kasiu jeżeli macie dziecko to przysługuje Wam jeszcze jedno dodatkowe widzenie właśnie z tego tytułu, czyli razem 4 w miesiącu.
Zresztą jeżeli jest albo będzie na półotworku to bardzo łatwo o wnioski nagrodowe, zawsze można wymienić je na kolejne widzenie.

Nie mamy dziecka, nie jesteśmy po ślubie.
Ale bardzo dziękuję za każdą podpowiedz :)

Ale chyba po 2 tygodniach nie przeniosą Łobuza na P3 ? I zaraz po transporcie?

kasiu Szczerze mówiąc bardzo w to wątpię, że po 2tyg. Albo, że zaraz po transporcie..

wieczny_smutku Bez dozorowe i intymne nawet to są na P1 (R1) nie tylko na P3 :D

Fakt, fakt.. Widzenia bez dozorowe i intymne może otrzymać każdy skazany za daną ilość wniosków nagrodowych (ilość zależna od danego zk)

Aaaaaaaa to za wnioski a ja słyszałam, ze po odbyciu jakiejś tam ilości kary :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót