Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam!Jestem tu nowa:(i w przyszlym tygodniu wybieram sie na pierwsze widzenie do mojego łobuza,do ZK w Nysie,powiem szczerze jestem przerażona:o nie wiem jak to bedzie wygladalo ,mam 2 pytanka pierwsze,to widzenie odbywa sie w jakiejs sali ile tam sie moze osob znajdowac po za nami chodzi o innych odwiedzajacych?a drugie pytanko to czy ja musze cos pisac zeby wejsc na to widzenie?bo moj powiedzial ze mam normalnie przyjezdzac bo mnie na liste wpisal,i ze nie wazne w ktory dzien poprostu jak mi pasuje, a mi sie to cos nie podoba i nie chciala bym klamki pocalowac bo bede w jedna strone jechala okolo 200 km ....baaaaardzo prosze o odpowiedz aaaa i jeszcze pytanko tam przy nim normalnie bede mogla palic????z gory wielkie dzieki ....

Madzia402 po pierwsze-sprawdz na stronie ZK (http://www.sw.gov.pl/Strony/Jednostka.aspx?ItemID=107) albo zadzwon w ktore dni ma Twoj Lobuz widzenia-roznie to bywa -w niektorych Zk widzenia sa alfabetycznie-np w pon dla skazanych ktorych nazwiska zaczynaja sie na ABCD wtorki EFG itp.Wazne tez jest jaka ma podgrupe-p1,p2,p3-bo od tego zaleza dni widzen.Uwazam ze najlepiej zadzwon tam-mnie powiedziano jak dzwonilam w ktore dokladnie Moj D ma widzenia-jezeli Twoj Lobuz pracuje juz albo chodzi do szkoly to tez to powiedz osobie z ktora bedziesz rozmawiac przez tel bo widzenia dla pracujacych i uczacych sie moga byc w inne dni.
Wez dowod osobisty a przed widzeniem bedziesz musiala taka mala karteczke widzeniowa wypelnic do kogo i kto jestes.Najlepiej jedz rano,jak juz dojedziesz zadzwon na bramie,tam powiedz ze na widzenie,popros o karteczke,wypelnisz ja i czekaj.Jak wielka sala bedzie nie wiem-zobaczysz sama.Co do palenia watpie-raczej sala widzeniow strefą bezdymną bywa

Zwiedziłam już trzy ZK podążając za moim mężem i nigdzie na sali widzeń nie można było palić:confused:Zniesiesz bo chcesz zobaczyć swojego Łobuza:) i uwierz mi ,że pierwsze widzenie jest jest mieszanką euforii i smutku.........Euforii bo w końcu go zobaczysz,a smutku bo po godzinie musisz odejść.

Hej! Mam takie pytanie ...Mój M. jest juz jako skazany ale przebywa w AŚ na Rakowieckiej. Podobno jestem wpisana na istę ale ponieważ jestem narzeczoną a nie rodziną w świetle prawa to zastanawiam się czy nie będę potrzebowała zgody prokuratora na widzenie. I jeszcze jedno jadę na widzenie z jego tatą i mam nadzieję że to będzie przy stoliku a nie przez"szybkę". Jak myślicie????

am29 napisał:
czy nie będę potrzebowała zgody prokuratora na widzenie.

Nie.

am29 napisał:
I jeszcze jedno jadę na widzenie z jego tatą i mam nadzieję że to będzie przy stoliku a nie przez"szybkę". Jak myślicie????

Jeśli nie otrzymał kary "widzenie w sposób uniemożliwiający bezpośredni kontakt" to widzenie będzie przy stoliku.

witam .mam pytanie,co do odwiedzin męza przewioza na polotworek i chodzi mi o to czy musze byc wpisana na liste odwiedzajacych? a dodam ze bylam juz dwa razy 1 raz byl jako tymczasowo aresztowany to musialam miec zgode od prokuratora 2 raz ze juz skazany ale tylko weszlam z dowodem i wypełnilam karteczke ..czy tu bedzie inaczej czy tak samo..i jade z dzieckiem rocznym

musisz byc wpisana na liste jezeli jezeli weszlas jak on juz byl skazany to jestes raczej juz na liscie

Na pewno weź ze sobą akt urodzenia dziecka (jeżeli jesteście małżeństwem to wystarczy skrócony), bo wiem, że wiele mam o tym zapomina i później jest problem z wpuszczeniem takiego dziecka na sale widzeń. A Ty powinnaś zostać wpuszczona bez problemu, jeśli jesteś na liście.

Dodam ze juz byłam na widzeniu w zeszlym tygodniu ,i tylko ja wypełnilam papierek jego imie i jego imie ojca oraz moje dane..ale jutro chce jechac z dzieckiem ale nie wiem czy dostane odrazu ta dodatkowa godzine widzenia >??

tak jestesmy małzenstwem i maly ma męża nazwisko :wink:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
z dodatkowymi godzinami nie wiem jak jest mozliwe ze Twoj bedzie musial zalatwic to z wychowawca

a to już na widzeniu może do niego pojsc? czy jak mnie wpuszcza i mam im mowic o tej dodatkowej godzinie?zaraz gdzie wpuszczaja

niezna2431 jeśli twojego przenieśli na półotwarty w tym samym zk co był to jesteś nadal na liście,jeśli pojechal do innego zk to bym się upewniła telefonicznie czy lista poszła za nim,weż ze sobą tak jak pisze Ewa akt urodzenia dziecka,a o dodatkową godzinę na dziecko możesz spytać na sali widzeń,zaraz jak wejdziesz;)

na widzeniu raczej nie mozna isc do wychowawcy. Moze zadzwon jutro rano przed widzeniem do ZK i zapytaj sie jak jest z dodatkowa godzina

anulkaq w niektórych zk dodatkowa godzina na dziecko jest automatycznie przypisana,przynajmniej u nas tak było,więc może zapytać na widzeniu,osobę która wprowadza na widzenie

No moj narazie jest w tym samym co byl tymczasowo zatrzymany czyli koszalin, mąż twierdzi ze jak przyjade z synem to jest ta dodatkowa godzina. a jak dzwonilam dzis do dyzurnego to mi mowil ze akt musi byc skserowany i gdzies to musi isc i ze nie dostane odrazu ..juz sama zgłupialam .

A może jak mojego zatrzymywali tymczasowo to juz im mowil ze mamy dzieci itp.skoro mąz mi mowil ze jak przyjade to mam tą dodatkowa godzine .Sama juz nie wiem

To nie czat czy komunikator - proszę używać opcji "edytuj"! (moderator)

niezna2431 nie pisz pod pod postem tylko urzywaj [używaj] odpcji edytuj :) tez bym juz zgubiala [zgłupiała] na Twoim miejscu ale no nie wiem co mam Ci jeszcze napisac

takze sie dowiem jak pojade do męza ..wkurze sie jak pojade 170 km i tylko dadza normalnie godzine

niezna2431 napisał:
i tylko dadza normalnie godzine

No a ile chcesz na raz?? Tylko godzina ... Dodatkowe widzenie możesz sobie wykorzystać podczas następnej wizyty. Poczytaj kodeks karny wykonawczy. Na połączenie widzeń trzeba mieć zgodę dyrektora jednostki.

Ostatnia edycja:
niezna2431 może dyżurny powiedział ci jak wygląda procedura udzielenia dodatkowej godziny,a mąż już wszystko załatwił,jeśli nie to jak zadzwoni to powiedz mu czego się dowiedziałaś,skseruj akt dziecka wyślji mężowi jak najszybciej-poleconym priorytetem,i niech załatwia tą godzinę dodatkową,żebyś się nie stresowała jak pojedziesz;)

Tyle to i ja jutro zalatwie bo jade do męża..

forg napisał:
tak to juz bedzie trzecie widzenie,i mąż mowil ze na nastepnym zebym byla z dzieckiem i bedzie ta dodatkowa godzina ;)

a mam jeszcze jedno pytanie ile w miesiacu jest widzeń?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót