Widzenia tymczasowo aresztowanego - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ee no to kochana Ty nie masz się czym martwić. Jeżeli okazał skruche a to bardzo się liczy, sam się zgłosił to będzie dobrze. Zwłaszcza że prokurator zasądził najłagodniejszy wyrok ( jak piszesz) to będzie dobrze. Przypuszczam że możliwe będą zawiasy. A nawet bardzo prawdopodobne.

upss.. pomyliłam się i niechcący (a może instynktownie..?) dodałam "ł", miało być, że zasądzi jak najłagodniejszy wyrok. Już zedytowałam. Reszta jest tak jak napisałam. Co do reszty to mam nadzieję, że będzie jak napisałaś

Kruszynkaizygi: bardzo Ci dziękuję za pomoc

Ostatnia edycja:
witam. od ponad dwóch tygodni śledzę forum i dziękuję bardzo za pomoc w wielu nurtujących mnie pytaniach. jesteście bardzo pomocni.
mam jednak jeszcze jeden problem. czy jest jakaś granica w przyznanych w miesiącu widzeniach do A.Ś? chodzi mi o zgodę Prokuratury. dostałam jedną. ale chciałabym następną. jedni mówią,że jedną widzenie na miesiąc inni, że co dwa tygodnie itp itd. co osoba to inna wersja. a jak jest naprawdę? CZY MAM SZANSĘ NA DRUGIE WIDZENIE W TYM MIESIĄCU? jestem jedyną osobą (konkubiną) która odwiedza zatrzymanego. czy któraś z was dostaję zgodę częściej niż raz na miesiąc??

z Prokuratury raz na miesiac z Sądu 2 razy przynajmniej w moim przypadku

Odpowiedź zgodna z przepisami - co najmniej jedno widzenie w miesiącu niezależnie czy jest to sąd czy prokuratura.

no właśnie te CO NAJMNIEJ mnie nurtuję. Czyli wnioskuję ,że jest szansa na drugie widzenie.... myślałam,że ktoś dostaję więcej niż raz/m-c i mnie w tym upewni. nie pozostaję nic innego jak pewnie czekać na odpowiedź od Prokuratury. dziękuję za pomoc.

COMBII napisał:
myślałam,że ktoś dostaję więcej niż raz/m-c i mnie w tym upewni.
Nawet jeśli to i tak w niczym Cię nie upewni, gdyż to zależy od konkretnej sprawy, osoby prowadzącej postępowanie, tymczasowo aresztowanego, tych, którzy chcą dostać widzenie itd. Myślisz, że istnieje ktoś identyczny do Twojego partnera, Ciebie, Waszej sprawy itd., żeby móc wzorować się na tym, że ktoś inny dostał dwa widzenia? Nie sądzę:) Co najmniej, to co najmniej, jedni dostają jedno, inni dwa, niektórzy nawet co tydzień. Ale są też tacy co wcale widzeń nie dostają, bo tak wg przepisów też można.

COMBII gwarancji nikt Ci nie da aczkolwiek próbować możesz.

COMBII napisał:
no właśnie te CO NAJMNIEJ mnie nurtuję. Czyli wnioskuję ,że jest szansa na drugie widzenie.... myślałam,że ktoś dostaję więcej niż raz/m-c i mnie w tym upewni. nie pozostaję nic innego jak pewnie czekać na odpowiedź od Prokuratury. dziękuję za pomoc.

Ja dostalam 1 ale "teściowa" tez dostala...mi prokurator powiedziala ze jako konkubinie nalezy mi sie wlasnie tylko 1

witam. moj chlopak zostal zatrzymany w AS a ja jestem swiadkiem w sprawie i jestem ciekawa czy istnieje mozliwosc zebym uzyskala widzenie do niego. i drugie pytanko po 7 latach odbycia kary byl na wolnosci ok 3 miesiecy i w tym czasie zlapali go z 1 kg amfetaminy. postawili mu zarzut posiadania i wprowadzania. ile moze dostac? chcilabym mu jakos pomodz ale nie bardzo wiem jak.

Karola4 napisał:
witam. moj chlopak zostal zatrzymany w AS a ja jestem swiadkiem w sprawie i jestem ciekawa czy istnieje mozliwosc zebym uzyskala widzenie do niego. i drugie pytanko po 7 latach odbycia kary byl na wolnosci ok 3 miesiecy i w tym czasie zlapali go z 1 kg amfetaminy. postawili mu zarzut posiadania i wprowadzania. ile moze dostac? chcilabym mu jakos pomodz ale nie bardzo wiem jak.

jak jestes swiadkiem to zapomnij o widzeniu...niestety

magnolka napisał:
jak jestes swiadkiem to zapomnij o widzeniu...niestety

Znam przypadek, że świadek też dostał widzenie. Co prawda od prokuratora, później jak sprawa poszła do sądu to świadek nie dostawał widzeń.
Warto spróbować...

Ja osobiście dostawałam widzenia gdy sprawę prowadził prokurator a gdy dokumenty poszły już do sądu to nie. Byłam świadkiem w sprawie.

Kruszynkaizygi napisał:
Witam!
Mam pytanie dotyczące oczywiście tematu. Mój konkubin został oskarżony o czyn z art. 286 § 1 k.k w zb. z art. 64 § 1 k.k. dostał 3 miesięczną sankcje a zaznaczę że aresztowali go 15 marca, w czerwcu przedłużyli mu znowu o 3 miesiące. W między czasie poszedł na dobrowolne ukaranie, prokurator zażądał 2 lat. Teraz mamy wrzesień i sankcja się kończy czy jest możliwość żeby wypuścili go po posiedzeniu czy będzie czekał aż do sprawy? Dodam jeszcze że jest na warunkowym zwolnieniu. Ale wcześniejszy wyrok nie jest z tego samego art.
Proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem czy starać sie o widzenie.
Jezeli dostal 2 lata bezwzględnego to z sankcji pojdzie siedziec na normalny oddział , jezeli w zawiasach to tak wyjdzie i sankcje odlicza mu od wyroku ktory juz odsiaduje

rozmawialam ze znajomym i mowil wlasnie ze jest taka mozliwosc ale trzeba przy tym troche polazic, no nic sprobuje

Witam serdecznie:)Mój chłopak przebywa już w AS pół roku:(W tym miesiącu miałam już dwa widzenia i chciałabym iść na kolejne lecz niewiem co tym razem napisać w prośbie?może ktoś ma dobry pomysł i sprawdzony sposób co napisać?pozdrawiam:)

MagdalenaLena chodzi Ci o jakieś uzasadnienie ? Ja pisałam tylko to że proszę o zgodę na widzenie.... bez uzasadnień i to wystarczało.

Tak o uzasadnienie?No w tej sytuacji sama prosba nie starcza:(

Witam,
Mam pytanie,mój chłopak od tygodnia jest zatrzymany w areszcie na 3 miesiące. Czy jest możliwość i w jaki sposób przekazać mu ubrania i podstawowe rzeczy higieniczne?Martwie się, bo tak jak stał-tak go zabrali.
2.pytanie-jestem świadkie w jego sprawie,czy mogę go odwiedzić?
Z góry dziękuje za pomoc i informacje.

martunia79 napisał:
Mam pytanie,mój chłopak od tygodnia jest zatrzymany w areszcie na 3 miesiące. Czy jest możliwość i w jaki sposób przekazać mu ubrania i podstawowe rzeczy higieniczne?Martwie się, bo tak jak stał-tak go zabrali.

Tak, jest możliwość.

martunia79 napisał:
2.pytanie-jestem świadkie w jego sprawie,czy mogę go odwiedzić?

O tym decyduje organ dysponujący.

Może poczytaj istniejące tematy?

Powrót