Widzenia tymczasowo aresztowanego - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Termin rozprawy zależy od tego, jak bardzo obładowany jest sąd. Sąd może przedłużyć okres tymczasowego aresztowania, jeśli uzna to za konieczne.

askirkov napisał:
Termin rozprawy zależy od tego, jak bardzo obładowany jest sąd. Sąd może przedłużyć okres tymczasowego aresztowania, jeśli uzna to za konieczne.

dziekuje za odpowiedz. Czy mogłabym uzyskac również odpowiedz na pytania powyżej?? Z góry dziekuje

Witam , nie bardzo wiem gdzie o to zapytać . Musze przekazać swojemu chłopakowi nr konta a wiadomo ze nie można nic wnieść a widzenia po za czystą kartką i długopisem . Mogłabym to napisać listownie ale za długo iść . A zapamiętać nie da rady . Ma ktoś może pomysł jak mu to przekazać podczas widzenia

Po raz pierwszy slysze,ze nie wolno wniesc na widzenie kartki z zapisanym numerem konta?

To moze byc trudne ale sprobujcie w ten sposob,ze wez ze soba kartke z tym numerem i na widzeniu zapytaj oficjalnie dyzurnego funkcjonariusza.Domyslam sie,ze to po to aby Twoj chlopak mogl przeslac jakies srodki,ktorymi obecnie dysponuje?Jesli tak to w przypadku odmowy przez funkcjonariusza mozesz poprosic o rozmowe z dyzurnym wychowawca i sprobowac zainteresowac go/ja tym tematem.

Moje pytanie brzmi. Ile trzeba czekać na odpowiedz z sądu odnośnie prośby o widzenie z tymczasowo aresztowanym?? Prośbe taka złożyłam do Sądu w Krakowie w tamten wtorek do dziś nie ma odpowiedzi. Ile to wszystko może trwac ?? czy możliwe ze niema jeszcze odpowiedzi ponieważ akta oskarżenia wpłynęły do sadu 4 dni przed moim złożeniem prośby i sankcja konczy się za tydzień i teraz sad ma jeszcze dużo innym rzeczy do wykonania w tej sprawie??proszę o odpowiedz:) Pozdrawiam wszystkie czekające Kobietki.....

stokrotka1130 możliwe,że Sąd ze względu na to iż od niedawna ma akta dotyczące tej sprawy nie wydał jeszcze decyzji, poza tym ma jeszcze wiele innych spraw... A na odpowiedź czekasz dzwoniąc i pytając telefonicznie czy decyzje masz dostać pocztą ? Jeśli pocztą to licz się z tym,że to również troche trwa.

Odpowiedz juz mam... Niestety nie taka jaka bym chciała... Widzenia nie dosytałam bo jestem światiem w sprawie... Tylko troche to głupie bo od prokuratora dostawałam widzenia... Byłam juz na 4 widzeniach wiec jesli bysmy chcieli cos ustalac i mataczyć to juz mielismy ku temu okazje, wiec troche nie rozumie decyzji sadu i zastanawiam sie czy nie pisac kolejnej prosby o widzenia tym razem z uzasadnieniem... Myslicie ze to cos pomoze czy lepiej odpuscic i czekac na rozprawe... po rozprawie problem zniknie ale na obecna chwile nie wyobrazam sobie nie zobaczyć sie z moim Dzibem przez tyle czasu. Doradzcie prosze czy jest sens próbowac składac kolejne prosby czy tylko zdenerwuje sedziego??

Możesz spróbować i uzasadnić to jakoś. Ale Sąd wie na pewno, że miałaś wcześniej zgody na widzenia od Prokuratury jednak mimo wszystko dał odmowę. Sprawa pewnie będzie w niedalekim czasie, złożysz zeznania i tak jak mówisz problem zniknie. Aczkolwiek wybór należy do Ciebie, spróbować zawsze można ;)

Witam. Mam pytanie czy prokurator może nie dać pozwolenia na widzenie i kazać pisać o takie do sądu? :help:

anioleczek691 napisał:
Witam. Mam pytanie czy prokurator może nie dać pozwolenia na widzenie i kazać pisać o takie do sądu? :help:

Pewnie że może...jesli akta sprawy zostały przesłane juz do sądu to od tego momentu pozwolenie na widzenie wystawia Sąd wlaśnie wiec tam musisz kierować prośbe o widzenie, a wczesniej najlepiej sie dowiedziec jaka sygnatura akt zostala nadana sprawie bo taka inf.trzeba umiescic na prosbie o widzenie i złożyć w dzienniku podawczym odpowiedniego sądu. Jeśli Podejrzany pozostaje do dyspozycji dwóch organów (sadu i prokuratury) to zgoda na widzenie musi być wydana przez oba organy. Pozdrawiam i Wytrwałosci życze.

Hej.Mam pytanie czy ktos mial doczynienia z widzeniem dla tymczasowo aresztowanym w sadzie w bydgoszczy dzial szwederowo? poniewaz jesli ide po widzenie dostaje zgode od prokuratora na widzenie umozliwiajace bezposredni kontakt czyli przy stoliku ale jeszcze trzeba pojsc po podpis do zastepcy prokuratora rejonowego jest to pani bardzo nie mila, twierdzi ze da mi ostatni raz widzenie poniewaz nie mam zadnych zaswiadczen zdrowotnych np, ze jestem w ciazy itp. jakie najlepiej miec zaswiadczenie aby dostawac widzenia bez problemu.,Z gory dziekuje

Witam. Chciałam wystąpić z wnioskiem o widzenie z moim chłopakiem u prokuratora. Podczas rozmowy telefonicznej poinformował, że on zakończył już wszystkie swoje czynności i wszystkie dokumenty przekazał już do sadu. Dodam, że zrobił to po 3 tygodniach od zastosowania decyzji o tymczasowym aresztowaniu. Gdzie teraz udać się o pozwolenie na takie widzenie? Co teraz gdy wszystkie dokumenty są w sądzie? Jak długo w przybliżeniu czeka się na rozprawę? Czy to, że prokurator zakończył w ciągu trzech tygodni czynności będzie miało wpływ na szybsze wyznaczenie terminu rozprawy?

lenka1992 napisał:
Gdzie teraz udać się o pozwolenie na takie widzenie?

Do organu, do którego dyspozycji pozostaje tymczasowo aresztowany.

lenka1992 napisał:
Co teraz gdy wszystkie dokumenty są w sądzie?

Teraz sprawą zajmie się sąd.

lenka1992 napisał:
Jak długo w przybliżeniu czeka się na rozprawę?

Tyle ile jest to konieczne.

lenka1992 napisał:
Czy to, że prokurator zakończył w ciągu trzech tygodni czynności będzie miało wpływ na szybsze wyznaczenie terminu rozprawy?

Szybsze niż?

Mój chłopak odbywa sankcje. Jest oskarżony o napaść z nożem, wcześniej nie był karany. Czy może liczyć na wyrok w zawieszeniu? Dowiedziałam się że dziewczyna może starać się o widzenie. Jak takie spisków powinno wyglądać?

Ja po prostu poszłam do sądu okręgowego z dowodem osobistym. A pismo miałam ściągnięte z internetu. Sędzia od razu wypisał mi zgode na widzenie.

Skoro odbywa kare w Areszcie Śledczym to jego sprawą aktualnie zajmuje się Prokuratura. Musisz napisać podanie lub wypełnić określony wniosek dla tej konkretnej Prokuratury i złożyć go tam, następnie czekać na odpowiedź.

Kate586 napisał:
Skoro odbywa kare w Areszcie Śledczym to jego sprawą aktualnie zajmuje się Prokuratura.

Bzdura. Jeśli osoba przebywająca za kratami odbywa karę pozbawienia wolności to wcale nie oznacza, że sprawą zajmuje się prokuratura.
A jeśli ma stosowany tymczasowy areszt, to sprawą może zajmować się prokuratura. Ale równie dobrze sąd.

Powrót