Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a w moim przypadku bylo tak ze prokurator dawal widzenia tylko rodzicom, raz zgodzil sie na brata ale byly co tydzien, czyli mial w kazda sobote...
a w sadzie bylo tak ze dawal wszystkim (nawet znajomym, kolegom...) tak samo zwsze jak ktos poszedl prosic czyli wypadalo w kazda sobote... i to nawet chodzily po 3 osoby!! co w zk sie dziwili...

Jak ma zgodę więcej niż dwie osoby dorosłe na widzenie do AŚ to nie ma problemu. Też znam takie przypadki :ok:

Witam!
Moj brat jest w AS w Siedlcach.Mama dzwonila do prokuratora i powiedziano jej,ze o widzenie moze sie starac po miesiacu.Podanie z prosba o widzenie juz wyslala faxsem tak jak jej telefonicznie mowila ta prokuratorka.
Brat nie ma jeszcze zony ma dziewczyne.Wiec najblizsza rodzina dla niego jestem ja i mama.
Czy ja tez moge sie starac o widzenie i czy jego dziewczyna tez moze probowac?
Nie orientujecie sie jak ewentualnie zostaneimy powiadomnieni o decyzji?Listownie?I kiedy mozemy spodziewac sie jakielkolwiek odpowiedzi?
Pozdrawiam

Oczywiście możesz się starać o widzenie. Najlepiej dzwonić i się pytać prokuratora a jak masz blisko to osobiście się przejdź. Jego dziewczyna też może się starać o widzenie tylko jako że nie jest członkiem rodziny prokurator może jej nie dać widzenia ale próbować zawsze warto

Nie no wlasnie blisko nie jest :(
Tak jak pisalam p.prokurator kazala podania przysylac faxsem
Tylko ciekawa jestem w jaki sposob i kiedy mniej wiecej moge dostac odpowiedz :what:

Prokurator,ktora prowadzi sprawe mojego chlopaka rowniez nie chce mi dac widzenia. Bylam u niej 3 razy i za kazdym razem daje mi jasno do zrozumienia,ze nie mam na co liczyc,ani o czym marzyc. Nie pomoglo to ,ze jestem dla niego jedyna osoba,ktora mu zostala i ze nie ma nikogo innego. Wywnioskowalam z jej slow skierowanych do mnie,ze chodzi im o to,zeby go jak najbardziej zlamac psychicznie.. Prosilam o widzenie chociaz na swieta przez plekse czy tez na jego urodziny,ale nic nie skutkuje. Jej chyba nic nie potrafi zlamac,nawet moje lzy... Przeciez kazdy popelnia bledy,odpowiedziala mi tylko na to,ze nie kazdy popelnia przestepstwo.. Zyczylam jej,zeby nigdy nie znalazla sie w takiej sytuacji odpowiedziala tylko,ze bez obaw,ona nie zadaje sie z takimi osobami i nigdy nie bedzie musiala byc w takiej sytuacji...tez tak myslalam,dopoki nie poznalam G, ktory okazal sie najwspanialszym mezczyzna na swiecie...Chyba pozostalo mi tylko czekanie..

Pozostało Ci jeszcze poprosić o uzasadnienie na piśmie przyczyny odmowy udzielenia zgody na widzenie. U mnie poskutkowało (jestem tzw."obca" )

Martynkaws a długo już czekasz? Może jeszcze nic straconego i dostaniesz widzenie. Znam przypadki że dziewczyny dostawały widzenia po 3, 4 miesiącach. Jednej koleżance jak się zapytała dlaczego nie dostanie widzenia to prokurator powiedział ty wiesz dlaczego. Ale po 3 mies dostała normalnie przy stoliku także cierpliwości może w końcu się uda :ok:

Nie długo,bo zamkneli go w zeszly poniedzialek,ale dla mnie to jak wiecznosc.. Powiedziala,ze w ogole mi nie da, nawet w 3 miesiacu,bo nie jestem rodzina.. Nawet jego ojciec,ktory jest jedyna osoba, ktora moze sie z nim widywac,jest w ciezkim stanie ,niedoslyszy,a dostal widzenie przez plekse..:/ :wow: Moze jednak jak zobacza,ze nie slyszy go,to pozwola normalnie..Przeciez nie bedzie krzyczal na cala sale...Mloda babeczka,ma ok 24 lat i nie ma pelnych uprawnien prokuratora jeszcze,wiec pewnie chce sie pokazac jak z 'najlepszej' strony..Powiedziala mi,ze takie sa przepisy i ona nie moze ich łamać... Ale bede walczyc,bo nie mam nic do stracenia teraz..

Próbować zawsze warto. Koleżanka też nie jest rodziną z resztą dużo dziewczyn na forum dostają widzenia do AS a są tylko dziewczynami. Więc próbuj :)

Ile sie czeka na decyzje z sądu o pozwoleniu na widzenie???Adwokat juz tydzien temu złozył wnoisek, wczoraj było posiedzenie w jego sprawie czy wyjdzie czy nie, wiem juz ze nie ale nie mam informacji odnosnie widzenia. Czy na takim posiedzeniu ogłaszają decyzje o widzeniu??? Przosze o jakies onformacje

marlena-na tym posiedzeniu nie decydują o widzeniach. W tej chwili twój chłopak jest w dyspozycji prokuratury i od niej zależy czy dostaniesz widzenie- jak się zgdozi to dostajesz od razu widzenie. Dobrze, że ojciec w ogóle dostał widzenie po tak krótkim czasie...a możesz udowodnić jakoś, że żyjecie w konkubinacie?

hi ojciec to adwokat?. Nie sprawą już zajmuje sie sąd, już było zakończenie sledztwa :) Właśnie się dowiedziałam że w poniedziałek będzie decyzja o moim widzeniu ale adwokat juz od miesiaca mi je obiecuje i mówi że nie bedzie porblemu!Ale jakoś sie nie zgadzaja no teraz juz sąd o tym decyduje wieć może dostane. hmmm nie wiem jak mogę udowodnioć że żyjemy w konkubinacie, raczej cięzko bedzie miszkaliśmy ze sobą tylko 4 m :( , nie jestem u niego zameldowana a to jego mieszkanie.

A jestem jego najblizszą osobą on nie ma rodziców nie zyją, tylko ja staram się o widzenie i dyrektor, jego pracownik.

Marlena w prośbie o widzenie powinnaś wpisać że jesteś jego konkubiną i np: podać świadków którzy mogą to potwierdzić.

witajcie, mam pare pytan odnosnie widzen z TA.
jestem wspoloskarzona w procesie mojego chlopaka, mamy juz akt oskarzenia, moje zarzuty sa malej wagi. on ma postawione zarzutu udzialu w 2 grupach zorganizowanych, akt oskarzenia dotyczy tylko 1 wiec 2 sledztwo trwa. od 9 miesiecy mial tylko 1 widzenie w 2 miesiace od aresztowania. widzen nie mialam z roznych powodow, a glownym bylo to ze najpierw bylam swiadkiem a potem postawiono zarzuty i mi.
jak myslicie, czy jest szansa ze sad wyda zgode na widzenie?? 2 sledztwo prowadzi ten sam prokurator, ktory nie dawal widzen w czasie 1 sledztwa. kto w tym momencie jest organem decydujacym o widzeniach mojego chlopaka?
rozwazam poddanie sie karze w trybie art 335, aby uniknac kosztow i stresow zwiazanych z procesem ale zaczelam sie zastanawaiac czy jesli bede juz miala wyrok to jakie beda przeciwskazania do naszych widzen?

Jaśka zgodę na widzenie musi wydać prokurator który prowadzi śledztwo i sąd ponieważ osadzony jest do dyspozycji dwóch organów. Jeżeli jesteś współoskarżona to raczej jest nie realne żeby dostać widzenie. Jakbyś poddała się karze to chyba byłoby o wiele łatwiej dostać widzenie bo nie byłoby obawy że będziecie się porozumiewać co do wyjaśnień.

hey. jak moge sie dowiedziec jaki prokurator prowadzi sprawe?moj chlopak jest w AŚ w koszalinie:(

Darling zadzwoń do prokuratury albo jak masz blisko to przejdź się osobiście i zapytaj się który prokurator prowadzi śledztwo w sprawie pana X (twojego chłopaka) Ja jeździłam osobiście i też nie wiedziałam. Pojechałam do prokuratury i powiedziałam że chcę rozmawiać z prok. który prowadzi sprawę mojego męża i że chce zapytać się o widzenie itp.

Mój facet przebywa juz ponad miesiac w Zk Łowicz, bardzo chcialabym sie z nim zobaczyc tym bardziej ze jestem w 7 miesiacu ciazy, czy moge starac sie o widzenie mimo to ze jestem nieletnia? bardzo prosze o szybko odpowiedz. dodam jeszcze ze dostal miesiac tymczasowego aresztu, a teraz przedluyli o kolejny miesiac:) Z góry dzieki:)
Pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót