Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witaj LA Femme,ja tez chce postarac sie o widzenie z bylym nazeczonym rozstalismy sie kilka lat temu ale od roku mamy kontakt listowny,on ma dziewczyne ktora go tam odwiedza wysyla paczki pomaga mu.czy pomimo yego ze ma kogos mam szanse na widzenie z nim?prosze odpisz mi i jak mam to zrobic

Skazany powinien złożyć wniosek o dopisanie Cię do listy osób mogących otrzymać widzenie. Wniosek tenrozstrzygnie Dyrektor ZK.

Ty nic nie mozesz zrobic, tylko On moze napisac, ale zazwyczaj nie ma z tym problemow wiec spokojnie. Tylko musicie sie wszyscy dogadac bo godzin jest tyle ile jest a nie tyle ile odwiedzajacych

widzenia LUBLIN w czasie świąt

czy ktoś wie jak wygladają widzenia w AŚ dla TA w Lublinie? Chodzi mi o dni i godziny przed- i poświąteczne i przed sylwestrem. dzięki z góry za info

Widzenia dla TA są we wtorki czwartki i soboty a dla skazanych dodatkowo w niedzielę. Nie wiem jak będzie z widzeniami w święta ale najlepiej będzie jak zadzwonisz i się dopytasz.
Tu masz nr 81 710-44-00

Ostatnia edycja:
hej

Hej wszystkim ,siedze w pierwsze świeto przy kompie i czytam co piszecie ,raz jestem pełna nadziei inym razem ,pełna obaw ,mój siedzi od 3 tygodni w AŚ w łodzi napisałam 3 listy oczywiscie zadnej odpowiedzi ,niewiem co zrobił ,niewiem czy mnie jeszcze kocha ,czy chce zemna byc ,nie byłam jeszcze u prokuratora ,błagac o to widzenie ,bo przeciez jestem nikim ,tylko dziewczyna ,co prawda mielismy razem zamieszkac ale nie dojechał z ciuchami :(nie utrzymuje kontaktu z mama ojciec nie zyje nikt go nie odwiedza ,ah dajcie troche otuchy ,napewno mnie rozumiecie :)

Mozesz zadzwonic do aresztu a najlepiej isc w godzinach widzen i sie dowiedziec czy jestes na liscie osob ktore moga go odziwiedzac. A on sam jest w stanie Ciebie wpisac na liste... u mnie przynajmniej tak jest jak był w AŚ napisał liste osob ktore moga go odziedzac... teraz jak jest w ZK lista jest ta sama i jestem ja (a jeszcze nie rodzina bo tylko dziewczyna). Musisz sie podowiadywac! Jajuz po tygodziu bylam na jego liscie....

Kadrusiowa domyślam się że twój jest tymczasowo aresztowany? Listy tak szybko nie dojdą niestety ale tu masz wątek o listach http://forumprawne.org/wieziennictwo/400-listy-aresztowanego-44.html musisz czytać dokładnie bo jest i o skazanych i o aresztowanych
Jeśli chodzi o widzenia to jeśli jest tymcz. areszt. to powinnaś udać się do organu dysponującego i prosić o zgodę na widzenie bo osoby które są na sankcji nie mogą nikogo wpisać na listę tylko prokurator albo sędzia wydaje (przeważnie zawsze) jednorazowe zgody
Zapraszam na Temat Wolny :)

kudrusiowa nie jestes nikim:) mozesz sie starac o widzenie jako najblizsza osoba jesli rodzina nie utrzymuje z nim kontaktu itd
idziesz do prokuratora i mowisz ze poza toba nie ma nikogo bliskiego i juz :)
i tego sie trzymaj jakos to bedzie
a listy teraz przed swiatami to ... ho ho h moga z 3, 4 tyg isc

Mam pewne wątpliwości, więc prosze o podpowiedź

Pierwsze widzenie z moim M. dostałam ja i mój syn juz po 2,5 tygodnia od zatrzymania go w AŚ (widzenie odbylo sie 20.12.2008r. "przy stoliku", nadmieniam, że zyjemy w konkubinacie), zgode na widzenie zalatwil nam adwokat.Mam pytanie, czy moge sama zwracac sie do prokuratora o zgode na widzenie, czy nadal ma to robic adwokat? adwokta oczywiscie twierdzi ze w tym miesiacu nie ma juz szansy, ze to i tak cud ze tak szybko dostalismy i ze przy stoliku itd. Jakie sa szanse na to ze dostaniemy drugie w tym miesiacu widzenie (chcialabym dostac zgode na 31.12 ja i syn), czy musi minac regulaminowe 14 dni od naszego ostatniego widzenia i czy ze wzgledu na dziecko jest szansa na widzenie przy stoliku? Czy faktycznie regulaminowo tymczasowo aresztowanemu przysluguje widzenie dwa razy w miesiacu? Licze na Wasze doswiadczenie w tych sprawach>

Prawidłowo TA powinien dostawać widzenie raz na 2 tyg ale znam przypadki kiedy widzenia były i co tydzień więc próbować można.
Żadnego widzenia nie załatwiał mi ani adwokat ani nikt inny zawsze chodziłam sama. Śmiało możesz iść sama po widzenie

witam dowiedziałam się że podobno kilka dni temu przeniesiono sledztwo mojego aresztowanego chłopaka z prokuratury w mojej miejscowości do prokuratury we Wrocławiu czyli rozumiem że jak teraz chce iść po widzenie to musze jechac do Wrocka? Szukałam w necie adresu ale widze że we Wrocławiu jest kilka prokuratur jak więc dowiedzieć się w której jest jego sprawa żeby jechać po to widzenie? pozdrawiam wszystkich :)

Najlepiej idz do prokuratury w której do tej pory było prowadzone śledztwo i dopytaj się dokładnie która prokuratura przejeła sprawę.

dzieki tylko że właśnie wolałabym tego uniknąc żeby iśc osobiście do mojej prokuratury bo wszyzdcy mnie tam znaja, odbywałam tam niedawno praktyki studenckie i kto wie czy nie bede tam pracować więc wolałabym nie palic mostów..a raczej nie udzielą mi takiej informacji telefonicznie prawda?jest jakis inny sposób?

ma ma ale nawet nie wiem kto to jest...bo wiesz byłam bardzo krótko z tym chłopakiem zanim tam trafił ale teraz dostałam przepiekne listy i czuje że to mój obowiązek odwiedzić go

Wydaje mi się że powinnaś ustalić kto go broni !! Adwokat będzie wiedział najlepiej, gdzie prowadzone jest śledztwo. Zacznij od tego kto upoważnił obrońcę.Nie wiem rodzice , brat ?

mam pewien problem i nie wiem co mogę w takiej sytuacji zrobić

a więc... mój chłopak 3 tygodnieprzebywa w Areszcie Karnym 7 stycznia ma sprawę. zastanawiam się czy ja mogę w niej uczestniczyć???? jak myślicie?
kiedy poszłam zapytać czy mogę go odwiedzać strażnik aresztu powiedział mi że tak tylkomuszę być na liście. Marcin (tak ma na imię mój chłopak)
wpisał mnie na nią. Kiedy nadszedł dzień odwiedzin poszłam tam jeszcze raz i powiedziałam że przyszłam na widzenie na co strażnik mi odp że nie ma mnie na liście (rzeczywiście nie było ) :( była tylko jego mama i brat. czy mi nie przysługuje widzenie jako jego dziewczynie? dlaczego tak jest?
może dlatego że nie mam 18 lat tylko 17 ale jestem bliską osobą przecież ...
nie wiem co robić:/ błagam pomóżcie;)

Witam kilka dni temu aresztowanego mojego chłopaka, był poszukiwany listem gończym. Czy mogę się starać o jakieś kolwiek widzenie z nim jeżeli jest na sankcji? Dzwoniłam do jego prokuratora ale niechciał mi udzielić żadnych informacji,dowiedziałam się tylko tyle że dostał 14 dni AT ,i pozatym nic więcej niewiem za co i dlaczego.Gdzie mogę uderzyć żeby się czegoś kolwiek dowiedzieć lub dostać widzenie.Błagam pomórzcie mi..

Możesz ubiegać się o widzenie, ale nikt nie da Ci gwarancji, że je dostaniesz. Przejrzyj wcześniejsze posty.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót